Nå kommer Apple Pay til Norge. Foto: Visa
Nå kommer Apple Pay til Norge. Foto: Visa

APPLE PAY TIL NORGE

Fra og med i dag kan norske forbrukere med konto i Nordea, Santander og Sbanken bruke Apple Pay til å betale med iPhonen sin.

Publisert

Foreløpig er det kunder i Nordea og Sbanken som kan bruke Apple Pay. I Nordea støttes både Visa og Mastercard, mens Sbanken foreløpig kun har Visa-støtte.

Betaling med Apple Pay i butikk fungerer med iPhone SE, iPhone 6 eller senere modeller, samt med Apple Watch.

– Vi ønsker Apple Pay velkommen til Norge. Visa har støttet lanseringen av Apple Pay over hele verden, og vi er stolte over å bidra til at en innovativ betalingsløsning nå også er tilgjengelig for norske forbrukere, sier Norges-sjef i Visa, Jens Nes i en pressemelding.

Mange nordmenn bruker allerede mobilen for betaling eller banktjenester, og forventer å kunne løse mange oppgaver med mobilen. Lanseringen av Apple Pay i Norge gjør det mulig for Visa kortkunder å betale på en rask, enkel og sikker måte ved kontaktløse betalingsterminaler.

Men flere norske banker har valgt å ikke støtte Apple Pay. DNB mener mobilbetaling ikke er en god erstatter for dagens kontaktløse kort.

– Vi har selvsagt vurdert det nøye, og har vært i dialog med Apple. Basert på erfaringene fra landene rundt oss er det veldig få kunder som tar i bruk ApplePay. Å bruke kontaktløse kort er fortsatt den raskeste måten å betale på, og nå har så godt som alle kundene våre slike kort. Vi satser inntil videre på å videreutvikle Vipps som norsk betalings-app, men tar gjerne opp tråden igjen med Apple når det norske markedet er mer modent for mobilbetalinger i butikk, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB til DN.

Også Sparebank 1-gruppen velger å satse på Vipps.

Kommersiell direktør i Santander, Børge Liavik, er derimot svært positiv.

– Jeg har personlig testet ut Apple Pay en stund, og må si at det er herlig at en cappucino on-the-go nå kun er et fingertrykk unna. Folk vil at det skal være enkelt og sikkert å betale for varer og tjenester. Majoriteten av våre kunder bruker iOS. Mange av dem har ventet på dette tilbudet, så det er med begeistring av vi innfrir det ønsket allerede på lanseringsdagen, sier han. 

Apple Pay er ikke eneste IT-selskap som satser på trådløs betaling fra mobil og smartklokke. Fitbit-brukere med Ionic eller Versa smartklokker har kunnet betalt kontaktløst siden i høst, dersom de har konto hos SEB, Nordea, Eurocard, Danske Bank, Sparebanken Sør og Eika. Samsung har støtte for sin Pay-tjeneste i Sverige, men ifølge DN har de ingen konkrete planer om lansering i Norge ennå.

Powered by Labrador CMS