Geodata Perspektiv

Pressemelding fra Geodata 13. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Geodata lanserer app for Apple Watch:

Viser deg Norge i nytt perspektiv

Apple lanserte Apple Watch tidligere i vår, og det norske IT-selskapet Geodata er allerede klare med en spesialutviklet kart-app for smartklokken: Perspektiv. Perspektiv visualiserer demografiske data for et gitt område i Norge, og beriker kartopplevelsen med en informasjon om snittalder, gjennomsnittsinntekt, sivilstatus, boligtype etc. Hvis du er nysgjerrig på hvor mye naboene dine tjener, eller hva snittalderen er i nærområdet kan Perspektiv gi deg svaret.

Den ferske Apple Watch-appen lanseres i disse dager og er utviklet av Labs-miljøet til Geodata*. Med lanseringen av Perspektiv får brukeren et verktøy som gir interessant og nyttig informasjon om et definert geografisk område. På en enkel og brukervennlig måte får brukeren rask tilgang til et sett med oppdaterte data for det gitte området. Hva tjener naboene i nærområdet, hva er snittalderen i bydelen, hvor mange bor det i nabokommunen og hvor mange single bor det på en gitt adresse? Dette er spørsmål man raskt kan få svaret på ved å «swipe» gjennom appen.

Appen henter i dag ut data fra en ramme på 500m x 500m med utgangspunkt i din senterposisjon. Datagrunnlaget i Perspektiv baserer seg på data fra Statistisk Sentralbyrå, Kartverket og Ambita (tidligere Norsk Eiendomsinformasjon).

«Vi ser stort potensiale i å trekke inn flere datakilder. For eksempel kan det være interessant å se antall skole- og barnehageplasser for et gitt område. Vi ser også på muligheten for å inkludere informasjon om antall fastleger, ladestasjoner for elbil, boligpriser, utdanningsnivå etc. Mulighetene er mange. Vi håper at Perspektiv kan bli et nyttig verktøy i boligjakten hvor man raskt kan få et inntrykk av demografien i sitt nye nærmiljø,» sier app-utvikler Ivan Hjelmeland i Geodata.

Powered by Labrador CMS