Swift Playgrounds

Pressemelding fra Apple Norge 13. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nå er Swift Playgrounds tilgjengelig i App Store

En ny app for iPad som gjør det enkelt og morsomt å lære å kode – for alle

Swift Playgrounds, en innovativ, ny app for iPad som gjør det enkelt og morsomt å lære å kode – er nå tilgjengelig i App Store. Med Swift Playgrounds blir programmering med ekte kode lekende lett – med et interaktivt grensesnitt som gjør at skoleelever og nybegynnere kan begynne å utforske Swift, et programmeringsspråk fra Apple som er enkelt å lære, og som brukes av profesjonelle utviklere til å lage apper i verdensklasse.

Swift Playgrounds-appen er intuitiv nok i bruk til at elever som ikke har prøvd å programmere før, kan begynne å utforske grunnleggende konsepter innen koding, samtidig som den er kraftig nok til at også erfarne programmerere kan eksperimentere med Swift og få utløp for kreativiteten sin. 

«Alle burde fått muligheten til å lære seg å kode, og vi er veldig fornøyde med å kunne presentere Swift Playgrounds for neste generasjon programmerere som er på utkikk etter en morsom og enkel måte å utforske emner innen koding på – med ekte kode som faktisk brukes i den virkelige verden», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «Over 100 skoler verden over har allerede innlemmet Swift Playgrounds i pensum for høstsemesteret, og vi kan knapt vente med å se hva elevene kommer til å lage med det.»

Swift Playgrounds inneholder Apple-utviklede programmeringskurs som veileder elevene gjennom en serie utfordringer og oppgaver, ved at tre figurer på skjermen skal tas gjennom en omfattende og engasjerende grafisk verden. På veien lærer de seg grunnleggende ferdigheter innen koding, så som å gi kommandoer, lage funksjoner, utføre sløyfer og bruke betinget koding og variabler. Apple kommer også regelmessig til å sende ut nye frittstående utfordringer, som brukerne kan bryne seg på og lære av.

Swift Playgrounds kommer også med innebygde maler som brukerne kan modifisere og videreutvikle for å lage egne programmer med grafikk og berøringsfunksjonalitet. Deretter kan de bruke Mail eller Meldinger til å dele det de har laget, med venner – eller legge det ut på nettet. Og siden Swift Playgrounds bruker ekte Swift-kode, kan man eksportere prosjekter direkte til Xcode, der de til slutt kan gjøres om til fullverdige apper for iOS og Mac.

Tilgjengelighet

Swift Playgrounds er nå tilgjengelig for gratis nedlasting i App Store. Swift Playgrounds er kompatibel med alle iPad Air- og iPad Pro-modeller og iPad mini 2 og nyere som kjører iOS 10.

Powered by Labrador CMS