Apple GarageBand

Pressemelding fra Apple 20. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye musikkapper fra Apple forvandler iOS-enheter til håndholdte lydstudioer for låtskrivere og beatmakere

Spill inn ideene dine med nye Musikkopptak når inspirasjonen måtte komme over deg

Lag musikk som en DJ med nye Live Loops i GarageBand 

Apple kunngjorde i dag en stor oppdatering og et nytt tilskudd til serien med iOS-apper for musikkproduksjon som gjør det enkelt for brukere å få ut sitt musikkpotensial og skape utrolig musikk uansett hvor de er. Med den splitter nye appen Music Memos kan musikere og låtskrivere spille inn, organisere og utvikle musikkideene sine rett på iPhonen. Og en stor oppdatering av GarageBand for iOS introduserer flere nye funksjoner, blant annet Live Loops, en morsom funksjon som gjør det mulig for alle å lage musikk som en DJ ved hjelp av iPhone og iPad.

«Musikere over hele verden, fra de største artistene til gryende talenter, bruker Apple-enheter til å lage fantastisk musikk. Med den nyskapende, nye appen Music Memos kan de spille inn musikkideene sine på iPhone og iPad når inspirasjonen måtte komme over dem», sier Philip Schiller, global markedsføringssjef for Apple. «GarageBand er verdens mest populære musikkproduksjonsapp, og denne oppdateringen gjør det enklere for alle å få ut sitt musikkpotensial med kraftige, nye funksjoner som Live Loops og Drummer. I tillegg har den støtte for den store iPad Pro-skjermen og 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus.»

«Noen ganger kommer ideer raskere enn jeg klarer å skrive dem ned i notatboken min, så jeg har brukt Taleopptak og Notater til å dokumentere låtideer før jeg glemmer dem. I Music Memos har disse to appene slått seg sammen og dannet en slags supermakt innen låtproduksjon», sier den kritikerroste singer-songwriteren og produsenten Ryan Adams. «Jeg ble svært imponert over hvordan Music Memos kunne forvandle en gitaridé til et helt arrangement med kontrabass eller elektrisk bass og en virtuell trommeslager som akkompagnerer deg så bra at det er omtrent som om noen leser tankene dine.»

«Jeg spilte inn mitt første album ved hjelp av GarageBand, og jeg bruker fortsatt appen den dag i dag», sier Grammy-vinner, artist og produsent T-Pain. «Jeg liker at jeg ved hjelp av den nye Live Loops-funksjonen i GarageBand raskt kan legge ned spor og beater og til og med legge på effekter, for eksempel et instrument. Dette kommer til å endre måten en hel generasjon lager musikk på.»

Musikere og låtskrivere over hele verden har brukt Taleopptak-appen på iPhone til å spille inn ideer, og mange hitlåter så sin spede begynnelse som taleopptak. Den nye Musikkopptak-appen er inspirert av Taleopptak, men tar funksjonaliteten enda lengre med musikervennlige funksjoner som er spesielt utviklet for låtskriving og musikkideer. Med Music Memos kan du bruke den innebygde mikrofonen på iPhone til å gjøre ukomprimerte lydopptak i høy kvalitet av et hvilket som helst musikkinstrument. Deretter kan du navngi filen, merke den og rangere den  for å begynne å bygge opp et bibliotek med låtideer. Appen er i stand til å analysere rytmer og gitar- og pianoakkorder, og legger på trommer og bass ved hjelp av et virtuelt, tilpasningsdyktig bakgrunnsband som følger rytmen og tonehøyden  i sangen din. Music Memos har til og med en enkel noteskriftfunksjon som viser akkordene som blir spilt. Ved hjelp av iCloud kan du gjøre musikkopptakene dine tilgjengelige på alle Apple-enhetene dine, slik at du kan åpne dem i GarageBand eller Logic Pro X og jobbe videre med dem der. Musikere kan enkelt dele ideene sine via e-post eller med fansen gjennom Apple Music Connect. Hvis du vil ha mer informasjon om Music Memos, kan du gå til www.apple.com/no/music-memos/.

GarageBand for iOS er verdens mest populære musikkproduksjonsapp, og den nye GarageBand 2.1-oppdateringen introduserer Live Loops, som gir brukere en helt ny og intuitiv måte å lage fantastisk musikk på. Live Loops er inspirert av maskinvarekontrollene og trommemaskinene som brukes av DJ-er, og funksjonen gjør det enkelt for alle å lage musikk. De trenger bare å trykke på celler og kolonner i et intuitivt rutenett for å aktivere ulike instrumentlooper og samplinger. Loopene kan fremføres, arrangeres og omarbeides live, og GarageBand synkroniserer alle rytmene automatisk, slik at både timing og tonehøyde sitter. Du kommer raskt i gang siden Live Loops leveres med et utvalg Apple-utviklede loopmaler for en rekke sjangre som EDM, hiphop, dubstep og rock. Du kan også lage egne loops fra bunnen av. 

GarageBand 2.1 for iOS har også en ny Drummer-funksjon med ni virtuelle trommeslagere for EDM og akustisk musikk – hver av dem med en helt egen sound – og et utvidet utvalg av bassforsterkere. Avanserte GarageBand-brukere kan nå lage sanger med en mer dynamisk og polert sound ved hjelp av nye automatiseringsfunksjoner, opptak av kontroller og en ny, enkel EQ. GarageBand 2.1 ser fantastisk ut på den store 12,9-tommers Retina-skjermen på nye iPad Pro, og gir deg tilgang til enda flere kontroller og mer plass å boltre deg på. Og appen støtter nå 3D Touch på iPhone 6s og iPhone 6s Plus, som gjør det lettere å leke seg med musikalske uttrykk. Hvis du vil ha mer informasjon om nye GarageBand for iOS, kan du gå til www.apple.com/no/ios/garageband/.

Pris og tilgjengelighet

Musikkopptak kan lastes ned gratis fra App Store og er kompatibel med iPhone 4s og nyere samt iPad 2 og nyere. GarageBand 2.1 for iOS følger med på alle nye iOS-enheter med 32 GB eller mer lagringsplass. Den er også tilgjengelig som en gratis oppgradering for eksisterende brukere med kompatible enheter med iOS 9 eller nyere . For alle andre er prisen kr 49,– på App Store.

Powered by Labrador CMS