macOS Sierra

Pressemelding fra Apple 20. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

macOS Sierra nå tilgjengelig som gratis oppdatering

Siri kommer nå til Mac, med ny funksjonalitet utformet spesielt for datamaskiner

Apple kunngjorde i dag at macOS Sierra, den nyeste store versjonen av verdens mest avanserte operativsystem, nå er tilgjengelig som en gratis oppdatering. Med macOS Sierra kommer Siri til Mac, med intelligente og nyttige funksjoner som brukere allerede er kjent med fra iPhone og iPad, og med ny funksjonalitet som er utformet spesielt for datamaskiner. Funksjoner som Universelle utklipp, Skrivebord og Dokumenter i iCloud, Automatisk opplåsing og Apple Pay på nettet gjør at Macen fungerer enda bedre med andre Apple-enheter. Og Bilder er oppdatert med en ny Minner-funksjon som automatisk setter sammen favorittbildene og -videoene dine til samlinger.

Du kan bruke Siri på Mac til å sende meldinger og e-poster, finne dokumenter, slå opp informasjon, søke i bildebiblioteker, endre systemvalg og mye mer. Brukere kan også flytte og slippe søkeresultatene til Siri i dokumenter eller feste dem til I dag-visningen for senere bruk. Universelle utklipp gjør at brukere kan kopiere innhold fra en app på en Apple-enhet og lime det inn i en annen app på en annen Apple-enhet. Med Skrivebord og Dokumenter i iCloud kan brukere nå få tilgang til filene på skrivebordet sitt fra iPhone og iPad. Og med Automatisk opplåsing kan brukerne automatisk logge på Macen når de har på seg en autentisert Apple Watch.

Apple Pay gjør netthandelen i Safari sikrere og mer praktisk enn noensinne. Kjøpere kan nå klikke på Apple Pay-knappen i kassen i nesten 300 000 deltakende nettbutikker, blant andre 1-800-Flowers, Gilt, Instacart, Lululemon, Warby Parker og mange flere, og deretter fullføre betalingen med Touch ID på iPhone 6 eller nyere, eller med Apple Watch. Brukernes betalingskortinformasjon deles ikke med nettbutikkene, og all kommunikasjon mellom en brukers enhet og Apple Play-tjenerne er beskyttet med sikker kryptering.

Bilder har fått den nye funksjonen Minner, som fremhever favorittbilder og glemte øyeblikk i brukernes bildebiblioteker ved automatisk å sette sammen samlinger med bilder fra anledninger som bursdagsselskaper eller familieferier. Bilder bruker avansert datasynteknologi til å identifisere ansikter, objekter og landskap i bildene, slik at du kan søke etter hvem og hva som er avbildet. Det nye redigeringsverktøyet Glans lysner mørke områder og tilfører bildene glans, slik at de ser klarere og mer fargerike ut.

Andre flotte nye funksjoner i macOS Sierra:

– Samtalene blir mer interessante i Meldinger, for nå kan brukere forhåndsvise lenker og spille av videoklipp rett i appen, svare på meldinger med en Tapback direkte i en meldingsboble, for eksempel et hjerte, tommel opp eller annet, samt bruke større emojier for å understreke budskapene sine.

– Faner er nå tilgjengelige i alle Mac-apper som støtter flere vinduer, inkludert Kart, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit og til og med tredjepartsapper.

– Med Bilde-i-bilde kan du ha en video fra Safari eller iTunes i et vindu som flyter over skrivebordet. Det går an å justere størrelsen på vinduet, og du kan flytte det og feste det til hvilket som helst hjørne av skjermen, slik at du kan se på video mens du jobber.

– Funksjonen Optimalisert lagring frigjør lagringsplass når Macen begynner å bli full. Det gjør den ved å lagre objekter som sjelden blir brukt, i skyen og hjelpe brukerne med å fjerne apper og filer de ikke lenger trenger.

– Apple Music i iTunes gjør det enda enklere å finne ny musikk og lytte til eksklusive og nye utgivelser.

Tilgjengelighet

macOS Sierra er tilgjengelig på Mac App Store som gratis oppdatering fra og med i dag. macOS Sierra støtter alle Macer lansert høsten 2009 eller senere. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/macos/sierra.

Apple revolusjonerte personlig teknologi med lanseringen av Macintosh i 1984. I dag er Apple ledende på nyskapning med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire programvareplattformer – iOS, macOS, watchOS og tvOS – gir en sømløs opplevelse på alle Apple-enheter og utruster kundene med banebrytende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apple har 100 000 ansatte som brenner for å skape verdens beste produkter og etterlate seg verden i en bedre stand.

Powered by Labrador CMS