Philips hue

Pressemelding fra Philips 31. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Philips og Apple introduserer en ny epoke innen belysning

Du trenger bare Philips’ nye LED-pærer og en smarttelefonapp for å kunne kontrollere alt lys i hjemmet ditt. Nylig lanserte Philips sin nye løsning «Philips hue», som gjør det mulig å kontrollere belysningen hjemme trådløst fra en smarttelefon eller et nettbrett. Løsningen selges eksklusivt i Apples nettbutikker.

  Philips tar nok et innovativt skritt når elektronikkonsernet nå presenterer «Philips hue». Løsningen markerer en ny æra innen hjemmebelysning, både når det gjelder måten vi tenker på og måten vi opplever belysning i hjemmet på. «Philips hue» kommer som en pakke med intelligente LED-lys som gjør det mulig å skape ulike stemninger og kontrollere belysningens lysstyrke og farge med en smarttelefon eller et nettbrett.

  - «Philips hue» revolusjonerer belysning, og skaper en helt ny måte å oppleve og bruke lys på. På samme måte som telefoner, media og underholdning har blitt revolusjonert gjennom digital teknologi, kan vi nå også skreddersy belysning til en rekke ulike bruksområder. Vi fortsetter med å redefinere mulighetene innenfor LED-teknologi, og ”hue” flytter grensene enda lenger – ikke bare ved å tilby fantastisk lyskvalitet, men også ved å digitalisere belysning og vise hvordan den kan integreres i hjemmet og øke livskvaliteten vår, sier Philips’ markedsdirektør i Norden, Keith van Schooten.  

Styr lyset selv om du ikke er hjemme

”Philips hue” kan installeres på noen få minutter, og med den brukervennlige og intelligente appen kan du enkelt kontrollere belysningen i hjemmet. Du kan for eksempel dempe lyset med ett enkelt klikk på telefonen, styre belysningen når du er bortreist eller bruke tidsinnstillinger til å hjelpe deg med dine daglige gjøremål.  

Testet i hele verden

I tester av ”Philips hue” som er utført i New York, Berlin og Shanghai har brukerne særlig ansett muligheten for å kunne stille inn ulike lysprogrammer etter tid og muligheten til å kontrollere lysinstillingene selv når de ikke er hjemme som de mest verdifulle funksjonene. Brukerne er også fornøyde med muligheten til å kunne skreddersy belysningen og hente fram disse preferansene med bare noen få klikk, i tillegg til at lysinnstilingene kan administreres fra deres mobile enheter.  

”Philips hue”-appen inneholder også forhåndsinnstilte belysningsoppsett som er laget av eksperter og fungerer som ”oppskrifter” på godt lys. Disse innstillingene er utviklet på basis av undersøkelser utført av Philips som viser hvordan kroppen påvirkes biologisk av lys. Pærenes lys tilpasser seg disse ulike scenarioene, og hjelper brukeren med å slappe av, lese, konsentrere seg eller få energi.  

«Philips hue» selges eksklusivt i Apples nettbutikker. En startpakke inneholder tre LED-pærer som man kan sette rett inn i eksisterende lamper, samt en ”bridge” som man setter inn i den trådløse ruteren hjemme. Deretter trenger man bare å laste ned «hue»-appen for å oppleve belysning på en helt ny måte.  

LED er energibesparende belysning, og med denne nyheten gjør Philips det mulig å både justere nyansene i hvitt lys og skape et bredt spekter av farger i én og samme pære.  

Utover dette kan «Philips hue» gjøre følgende:

• Lagre dine favorittlysinnstillinger i alle rom på hvilket som helst tidspunkt – og finne dem igjen når du ønsker det

• Bruke hvilket som helst bilde på mobiltelefonen din som en fargepalett, slik at du kan farge rommet ditt i ulike nyanser av lys og gjenskape gode minner

• Stille inn hvitt lys i alt fra varme toner til kald belysning

• Skape en hyggelig atmosfære eller komplimentere interiøret ditt med alle regnbuens farger

• Bruke tidsinnstillinger på lyssettingen for å hjelpe deg med å styre daglige rutiner

• La lyset vekke deg om morgenen eller hjelpe de små med å sovne om kvelden  

«Philips hue» fås kjøpt på Apple.com.

Powered by Labrador CMS