Apple MacBook

Pressemelding fra Apple 19. april 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple oppdaterer MacBook med de nyeste prosessorene, lengre batteritid og ny finish i rosegull

Apple oppdaterte i dag MacBook med de nyeste Intel-prosessorene, forbedret grafikkytelse, raskere flashlagring og ytterligere én time med batteritid, som gjør den slankeste og letteste Macen bedre enn noensinne. Med et unibody-kabinett av metall er MacBook nå tilgjengelig i fire aluminiumsfinisher – gull, sølv, stellargrå og, for første gang på en Mac, den lekre fargen rosegull. Med en praktfull 12-tommers Retina-skjerm, et svært responsivt tastatur i full størrelse, Force Touch-styreflate, en allsidig USB-C-port og et batteri som varer hele dagen, i en design som veier under en kilo og som kun måler 13,1 mm, er MacBook fremtidens bærbare datamaskin.

«MacBook er den slankeste og letteste Macen vi noensinne har laget, og den er vår fremtidsvisjon for bærbare maskiner», sier Philip Schiller, Apples globale markedsføringssjef. «Kunder kommer til å elske denne oppdateringen av MacBook, med de nyeste prosessorene, raskere grafikk, raskere flashlagring, lengre batteritid og en vakker rosegullfinish.»

Den oppdaterte MacBooken har sjette generasjon tokjerners Intel Core M-prosessorer med hastigheter på opptil 1,3 GHz, Turbo Boost opptil 3,1 GHz og raskere minne på 1866 MHz. Nye Intel HD Graphics 515 leverer opptil 25 prosent raskere grafikkytelse, og raskere PCIe-basert flashlagring gjør at dagligdagse oppgaver oppleves som raskere – fra å starte apper til å åpne filer.* Siden den nå har heldagsbatteri som gjør at du kan surfe trådløst i opptil ti timer og spille av film i iTunes i opptil elleve timer, er MacBook den perfekte bærbare datamaskinen når du er på farten.**

MacBook leveres med den utrolig kompakte og allsidige USB-C-porten for lading, dataoverføring og video-ut i én kontakt, som kun er en tredjedel av størrelsen til en tradisjonell USB-port. Etter at USB-C ble tatt i bruk på MacBook har utvalget av Apples og tredjepartsleverandørers USB-C-tilbehør bare blitt større, noe som gir brukere ytterligere fleksibilitet og muligheter.

MacBook er fullstendig vifteløs, uten bevegelige deler og ventilasjonsåpninger, noe som gir lydløs, effektiv ytelse. MacBook er designet for den trådløse verdenen og utstyrt med den aller nyeste trådløsteknologien, inkludert 802.11ac Wi-Fi og Bluetooth 4.0 for rask trådløs tilkobling. Den er perfekt til oppgaver som strømming av innhold fra MacBook til Apple TV ved hjelp av AirPlay, rask utveksling av filer ved hjelp av AirDrop og bruk av trådløse hodetelefoner.

Fra og med i dag fås også alle konfigurasjoner av 13-tommers MacBook Air med 8 GB minne som standard.

Enhver ny Mac leveres med OS X El Capitan, den nyeste versjonen av OS X – for bedre systemytelse og en mer raffinert Mac-opplevelse. El Capitan bygger på de banebrytende funksjonene og den lekre designen til OS X Yosemite, med oppdateringer av vindushåndtering, inkluderte apper og Spotlight-søk. Bedre ytelse gjør at vanlige oppgaver – som å starte og bytte mellom apper, åpne PDF-er og få tilgang til e-post – går raskere og smidigere.

iMovie, GarageBand og iWork-appene er inkludert når du kjøper en ny Mac. iMovie gjør det enkelt å lage vakre filmer, og du kan bruke GarageBand til å lage musikk eller lære å spille piano og gitar. iWork-programvarepakken med Pages, Numbers og Keynote gjør det enkelt å lage, redigere og dele imponerende dokumenter, regneark og presentasjoner. Med Pages, Numbers og Keynote for iCloud kan du opprette et dokument på iPhone eller iPad, redigere det på Macen og samarbeide på dokumentet med venner, selv om de bruker PC.

Pris og tilgjengelighet

MacBook kan kjøpes på Apple.com/no fra i dag, og i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere fra i morgen. MacBook leveres med en tokjerners Intel Core m3-prosessor på 1,1 GHz med Turbo Boost opptil 2,2 GHz, 8 GB minne og 256 GB flashlagring til kr 14 990, og med en tokjerners Intel Core m5-prosessor på 1,2 GHz med Turbo Boost opptil 2,7 GHz, 8 GB minne og 512 GB flashlagring til kr 17 990. Konfigurasjonsmuligheter inkluderer en tokjerners Intel Core m7-prosessor på 1,3 GHz med Turbo Boost opptil 3,1 GHz. Du finner flere spesifikasjoner og mer tilbehør på www.apple.com/macbook. Prisene inkluderer mva.

* Testene ble utført av Apple i april 2016 med førproduksjonsmodeller av MacBook. Du finner mer informasjon på www.apple.com/macbook.

**Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i april 2016 med førproduksjonsmodeller av MacBook. Batterilevetid og antall ladinger varierer, avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/macbook.

Powered by Labrador CMS