Nye MacBook

Pressemelding fra Apple 16. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Målene vi satte for nye MacBook var umulige. Vi skulle sikre en fullverdig Mac-opplevelse i vår letteste og mest kompakte bærbare maskin noensinne. Hvert eneste lille element måtte tenkes ut på nytt for å bli tynnere, lettere og bedre. Resultatet har blitt en bærbar maskin for fremtiden.

Vi mener at en bærbar maskin skal ha tastatur i full størrelse, slik at det å skrive går som en lek. Men for å finne plass i et så slankt kabinett, måtte vi se på oppbyggingen av et tastatur med helt nye øyne. For å kunne lage det nye tastaturet så mye tynnere, måtte vi rekonstruere hver eneste tast – og den underliggende mekanismen. Resultatet har blitt en mer presis, responsiv og behagelig skriveopplevelse, der alt bokstavelig talt føles riktig.

Enda skarpere fokus på Retina.

I samme øyeblikk som du åpner den nye MacBooken, bringes alt i fokus på den praktfulle 12‑tommers Retina-skjermen. Det heldekkende glasset går fra kant til kant. Bildene på skjermen er rike på detaljer og fulle av liv. Og over tre millioner piksler gjør hver bokstav krystallklar. Alt dette på den tynneste, mest energieffektive Retina-skjermen en Mac noensinne har hatt – perfeksjonert for en storslått visuell opplevelse i en ufattelig minimalistisk design.

Større trykk på funksjonalitet med Force Touch.

Den nye MacBooken lanserer en helt ny måte å bruke styreflaten på. Force Touch-styreflaten er laget for å gi et likt og responsivt klikk uansett hvor på flaten du trykker. Og trykksensorene under styreflaten registrerer hvor hardt du trykker. Det gir et nytt samspill mellom deg og Macen. Du kan bruke hardt klikk til å aktivere nye egenskaper, som å slå opp definisjonen av ord eller forhåndsvise filer bare ved å klikke og fortsette å trykke på styreflaten. Du får også følbare tilbakemeldinger. Styreflaten vibrerer og gir deg bokstavelig talt en følelse av det som skjer på skjermen. Disse avanserte egenskapene kommer i tillegg til alle de intuitive Multi-Touch-bevegelsene Mac-brukere liker så godt. Du vil få bedre kontakt med Macen din enn noen gang før. Uten å løfte en finger.

Fullt utrustet for en trådløs verden.

Nye MacBook er utviklet for å passe perfekt inn i vår stadig mer trådløse verden. Det aller meste du bruker en bærbar maskin til, kan gjøres trådløst, for Apples programvare utnytter den nyeste Wi‑Fi- og Bluetooth-teknologien fullt ut. Uansett hvor du er, kan du koble til nettet, overføre filer, organisere bildene dine, lytte til musikk og mye mer – uten å være bundet av noe.

Mer om trådløsteknologi

Den mest effektive måten å lade en bærbar maskin på er å koble en lader til en port. Og så lenge den nye MacBooken skulle ha en port for lading, ville vi sørge for at den ble så avansert og anvendelig som mulig. Den nye USB-C-porten er alle porter samlet i én. Denne imponerende porten brukes til lading, til rask USB 3-overføring og som videoutgang. Alt dette i en liten, reversibel design på en tredjedel av størrelsen til en vanlig USB-port.

Uhørt effektiv.

MacBook er konstruert helt fra grunnen av for å være stillegående og effektiv. Det begynner med en femte generasjon Intel Core M-prosessor som kun bruker 5 watt, og forbedringer i OS X Yosemite gjør den enda mer effektiv. Prosessoren og OS X bruker så lite energi at systemet generer svært lite varme. Derfor trenger ikke datamaskinen noen kjølevifte. MacBook arbeider nesten helt uten at du kan høre det. Og det nyutviklede hovedkortet som prosessoren sitter på, samler alle funksjonene du forventer av en Mac, på så liten plass som overhodet mulig.

Helt nye batteriformer gir deg strøm hele dagen.

Vi vet du forventer at batteriet i den bærbare Apple-maskinen skal vare hele dagen, uansett hvor kompakt den er. Det hadde ikke vært mulig å plassere et heldagsbatteri i et kabinett som er så slankt som det nye MacBook-kabinettet, dersom vi hadde brukt tradisjonelle, rektangulære batterier. Så derfor utviklet vi vår egen batteriteknologi, som utnytter hver eneste millimeter av plassen. Resultatet er en nivådelt batteriform som ikke bare passer perfekt i den utrolig tynne MacBooken, men som også skiller seg fullstendig fra alt du tidligere har sett i en bærbar maskin.

Opptil 9t batteritid*

OS X

OS X er operativsystemet som driver alle Macer. En bunnsolid UNIX-grunnmur drar full nytte av maskinvarens fulle potensial. Det er like enkelt å bruke som det er flott å se på. Det har en imponerende samling med apper du kommer til å bruke og glede deg over hver eneste dag. Og det gjør at Macen og iOS-enhetene dine fungerer strålende sammen.

Inkluderte apper

Hver eneste Mac leveres med apper for kreativitet og produktivitet. Den leveres også med et utvalg av effektive apper for daglige gjøremål, som å surfe på nettet, sende e-post og meldinger, organisere kalenderen – ja, til og med en app for å finne nye apper. Macen din er mer enn velutstyrt fra første gang du slår den på.

Fra kr 12 590

    *Batteritiden varierer avhengig av bruk og konfigurasjon. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.

Powered by Labrador CMS