Apple iOS 7

Pressemelding fra Apple 10. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer iOS 7

Helt nydesignet med fantastisk brukergrensesnitt og spennende nye funksjoner

I dag lanserte Apple iOS 7, den største iOS-oppdateringen siden første iPhone, med et fantastisk, nytt grensesnitt. iOS 7 er helt nydesignet med diskré bevegelser, en elegant fargepalett og klare, funksjonelle lag som gir et mer levende utseende. Typografien har blitt endret for å skape en renere, enklere stil, og bruk av gjennomskinnelighet og bevegelse gjør de mest dagligdagse oppgaver mer engasjerende. iOS 7 har hundrevis av spennende, nye funksjoner, som Control Center, forbedret fleroppgavekjøring, AirDrop, forbedret Bilder-app, Safari, Siri og nye iTunes Radio, en gratis tjeneste for Internett-radio som baserer seg på musikken du lytter til på iTunes.

«iOS 7 er den største oppdateringen av iOS siden første iPhone», sier Craig Federighi, Apples Senior Vice President of Software Engineering. «Det utvikles av et team med bred kompetanse innen alt fra design til ingeniørarbeid. Når vi ser på det vi har klart sammen, ser vi på iOS 7 som en spennende, ny begynnelse.»

«Det er en dyp og varig skjønnhet i enkelhet, i klarhet, i effektivitet. Genuin enkelhet grunner i mye mer enn mangel på rot og pynt. Det handler om å presentere komplekse ideer på en enkel måte», sier Jony Ive, Apples Senior Vice President of Design. «iOS 7 representerer disse målene på en tydelig måte. Det har en helt ny struktur som er gjennomgående for hele systemet.»

iOS 7 er nydesignet med et helt nytt brukergrensesnitt, men vil være lett gjenkjennelig for millioner av brukere av iPhone, iPad og iPod touch over hele verden. Det nye grensesnittet får telefonen til å se enda større ut, fordi alt er utformet for å utnytte absolutt hele skjermen. De nydesignede fontene ser utrolig bra ut på Retina-skjermen, slik at teksten blir enda skarpere.

Control Center er en av de nye funksjonene i iOS 7. Nå ligger alle kontrollene du vil ha rask tilgang til, på ett praktisk sted. Ved å dra oppover fra bunnen av skjermen får du tilgang til kontroller for Flymodus, Wi-Fi, Bluetooth eller Ikke forstyrr, muligheten til å justere lysstyrke, sette en sang på pause eller spille den av, gå videre til neste spor eller strømme musikk med AirPlay. Control Center gir deg også direkte tilgang til apper som Klokke, Kamera, Kalkulator og Flashlight.

Med iOS 7 er Varslingssenter nå tilgjengelig fra Lås opp-skjermen, slik at du kan se alle varsler med en enkel bevegelse. Og New Today-funksjonen i Varslingssenter gir deg rask oversikt over dagen med en oppsummering av blant annet vær, trafikkforhold, møter og arrangementer.

Med forbedret fleroppgavekjøring i iOS 7 kan utviklere gi alle apper muligheten til å kjøre i bakgrunnen ved hjelp av en ny API. Brukere har muligheten til å bytte mellom appene på en mer visuell og intuitiv måte. iOS 7 følger også med på hvilke apper du bruker mest, og holder automatisk innholdet oppdatert i bakgrunnen.

AirDrop er en helt ny funksjon for rask og enkel deling av innhold med personer som befinner seg i nærheten. Når du har noe du vil dele, viser AirDrop deg kontakter som er i nærheten. Du velger bare hvem du vil dele med, så gjør AirDrop resten. AirDrop-overføringer er «peer-to-peer», så det kan brukes hvor som helst, det krever verken nettverk eller konfigurering, og overføringene er krypterte slik at innholdet er beskyttet og privat.

Hver dag tas det flere bilder med iPhone enn med noe annet kamera, og den nye Kamera-appen i iOS 7 har filtre som kan legge til bildeeffekter i sanntid. Kamera-appen har nå også et alternativ for firkantet modus, og du bruker bare en enkel bevegelse til å bytte mellom de fire kameraene – video, bilde, firkantet og panorama.

iOS 7 har en helt ny Bilder-app der den nye funksjonen Moments automatisk organiserer bilder og videoer etter tid og sted. Du kan zoome ut for å se alle bildene dine sortert etter Moments, Collections of Moments og Years. iOS 7 inneholder iCloud Photo Sharing, slik at du kan dele de bildene du vil, med de personene du vil. Med iCloud Photo Sharing kan familie og venner legge inn sine egne bilder og videoer i dine delte bildestrømmer, og i den nye Activity-visningen får du oppdateringene fra delte strømmer samlet på ett sted.

Med Safaris nydesignede grensesnitt får du se mer av innholdet – blant annet med nettlesing i fullskjerm. Det nye smarte søkefeltet gjør det lettere å søke, og det finnes nå en ny visning for bokmerker og Safari-faner. Med iCloud-nøkkelring er passord og bankkortinformasjon trygt lagret og tilgjengelig på alle enhetene dine, slik at det er enkelt og sikkert å logge inn på passordbeskyttede sider og fylle ut skjemaer når du skal betale. Med forbedret Foreldrekontroll kan du automatisk å blokkere tilgang til nettsteder med innhold som kun er beregnet for voksne, eller begrense tilgangen til kun en angitt liste med tillatte nettsteder.

Siri høres bedre ut enn noen gang, med nye manns- og kvinnestemmer, og har nå integrert Twitter-søk, slik at du kan spørre Siri om hva folk sier på Twitter*. I tillegg er Siri nå integrert med Wikipedia, slik at du får tilgang til det mest populære oppslagsverket på Internett. Med Siri kan du nå dessuten søke på nettet med Bing fra appen, og du kan endre enhetens innstillinger og lytte til mobilsvarmeldinger.

Musikk-appen har fått en flott ny design, og inneholder nå nye iTunes Radio, en gratis nettradiotjeneste med over 200 stasjoner og et enestående musikkutvalg fra iTunes Store, sammen med funksjoner som du bare finner i iTunes. iTunes Radio er det beste måten å oppdage ny musikk på. Når du åpner iTunes Radio på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV, får du tilgang til stasjoner som er inspirert av musikken du allerede lytter til, Featured Stations som er satt sammen av Apple, og sjangerorienterte stasjoner som er skreddersydd for deg. iTunes Radio utvikler seg ut fra hva slags musikk du hører på og laster ned. Jo mer du bruker iTunes Radio og iTunes, desto mer vet programvaren om hva du lytter til, og desto bedre skreddersydd blir opplevelsen. iTunes Radio gir deg dessuten tilgang til eksklusive førpremierer fra bestselgende artister, integrering med Siri og muligheten til å kjøpe det du hører, med bare ett trykk.

App Store inneholder 900 000 apper og er med det verdens største markedsplass for apper. iOS 7 inneholder nå Popular Apps Near Me, et nytt verktøy for å finne apper basert på hvor du befinner deg, og iOS 7 holder automatisk appene dine oppdatert. App Store har nå dessuten en ny Kids-kategori, slik at det blir enklere for lærere og foreldre å finne apper for barn, sortert etter alder.

Andre nye iOS 7-funksjoner inkluderer:

• En ny Find My iPhone Activation Lock-funksjon som krever at du må angi Apple-ID og passord for å slå av Find My iPhone, slette data eller aktivere enheten på nytt etter at det har blitt utført ekstern sletting.

• Night Mode i Kart som reagerer på lyset i omgivelsene når du bruker Kart i mørket.

• FaceTime-lyd for samtaler med høy kvalitet over datanettverk.

• Varslingssynkronisering: Når du avviser et varsel på én enhet, avvises det på alle enhetene.

• Blokkering av Telefon, FaceTime og Meldinger, slik at du kan hindre enkelte personer i å kontakte deg.

• Tencent Weibo-støtte for brukere i Kina, en kinesisk-engelsk ordbok og forbedrede funksjoner for å skrive på kinesisk, inkludert gjenkjenning av håndskrift for flere kinesiske tegn.

• Muligheten til å distribuere og administrere iPhone- og iPad-enheter i virksomheter på en mer effektiv måte.

• Bedre bilintegrering, slik at du endelig kan få en Apple-designet opplevelse til bilen.

iOS 7-betaprogramvaren og SDK-pakken er tilgjengelig nå for iOS Developer Program-medlemmer på developer.apple.com. iOS 7 vil bli tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering for iPhone 4 og nyere, iPad 2 og nyere, iPad mini og iPod touch (femte generasjon) i høst. Det kan hende at enkelte funksjoner ikke er tilgjengelig på alle produkter.

*Amerikansk engelsk, fransk og tysk blir tilgjengelig når iOS 7 lanseres. Flere språk kommer etter hvert.

Powered by Labrador CMS