Apple iPad Pro

Pressemelding fra Apple 9. november 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Den storslåtte 12,9-tommers iPad Pro tilgjengelig for bestilling på nett på onsdag og i salg i butikk senere i uken

iPad Pro i salg i over 40 land, blant annet USA, Storbritannia, Kina og Japan

CUPERTINO, California – 9. november 2015 – Apple kunngjorde i dag at iPad Pro blir tilgjengelig for bestilling på nett onsdag 11. november fra Apple.com/no, og kommer i salg i Apple Store-butikker og hos utvalgte operatører og Apple-autoriserte forhandlere senere denne uken. Apple Pencil og Apples nye Smart Keyboard, som også blir tilgjengelige for bestilling på onsdag, gir iPad Pro banebrytende presisjon og nytteverdi.

«iPad Pro har fått en formidabel mottakelse av apputviklere og kunder, og vi gleder oss til å tilby iPad Pro til kunder over hele verden denne uken», sier Philip Schiller, Apples globale produktsjef. «iPad Pro er den kraftigste iPaden vi noensinne har laget. Brukerne blir i stand til å være enda mer kreative og produktive med den storslåtte 12,9-tommers Retina-skjermen, den kraftige 64-bits A9X-chipen og den banebrytende Apple Pencil og nye Smart Keyboard. Vi er veldig spente på hva de kan få til med iPad Pro.»

Nye iPad Pro har en imponerende 12,9-tommers Retina-skjerm med 5,6 millioner piksler, som er tidenes beste oppløsning for en iOS-enhet, og fantastisk ytelse med den nye 64-bits A9X-chipen, som kan konkurrere med de fleste bærbare PC-er. Den er tynn og lett, og har den samme batteritiden på ti timer* som brukerne forventer fra iPad. Apple Pencil for iPad Pro gjør tegning og skissering forbausende flytende og naturlig, og gir utrolig presisjon til arbeid som kunstillustrasjoner og detaljert 3D-design. Den innebygde Lightning-pluggen på Apple Pencil gir rask og enkel sammenkobling og lading. Apples nye Smart Keyboard utvider bruksområdene til iPad Pro ytterligere med et tastatur i full størrelse i en tynn og solid design som kan tas med overalt. Smart Keyboard kobles til via den nyskapende Smart Connector-porten på iPad Pro, slik at man verken trenger separat batteri, av/på-bryter eller Bluetooth-sammenkobling.

iPad Pro har allerede inspirert ny generasjon utviklere av avanserte apper for alt fra produktivitet, design, illustrasjon, ingeniørvirksomhet og helseomsorg til utdannelse, spill og underholdning.

«iPad Pro legger til rette for nye former for mobil kreativitet som vil forvandle hvordan kreative yrkesutøvere jobber», sier Scott Belsky, produktsjef i Adobe. «Med den store skjermen på iPad Pro og lynrask ytelse kan kreative yrkesutøvere dra full nytte av Adobes Creative Cloud-mobilapper. Muligheten til å redigere et bilde på 50 megapiksler i Photoshop Fix direkte på iPad Pro og deretter sende bildet til Photoshop CC på en stasjonær maskin er bare ett eksempel på bransjefremmende samarbeid som millioner av Adobe- og Apple-kunder kommer til å nyte godt av.»

«Kreative sjeler over hele verden bruker Paper daglig til å lage alt fra flytediagrammer og dreiebøker til tråd- og arkitektskisser. iPad Pro har en kraftig 12,9-tommers Retina-skjerm og A9X-chip med en ytelse som kan konkurrere med de fleste bærbare PC-er, og er dermed den ultimate plattformen for Paper», sier Georg Petschnigg, administrerende direktør og medgrunnlegger av FiftyThree. «iPad Pro gir Paper-brukere et enda større og mer dynamisk lerret de kan bruke til å fange ideene sine – uansett når og hvor de får dem – som for eksempel notater, bilder, skisser eller diagrammer.»

«Procreate 3 er utviklet for iPad Pro for å gi kunstnere en mer oppslukende opplevelse enn noensinne», sier James Cuda i Savage Interactive. «Med den praktfulle 12,9-tommers Retina-skjermen på iPad Pro kan kunstnere lage enorme kunstverk med en oppløsning på utrolige 16K. En så høy skarphetsgrad muliggjør utrolig detaljerte kunstverk som egner seg for trykk i storformat. Procreate 3 er også utviklet for Apple Pencil. Den er utrolig nøyaktig, måler både trykk og vinkel og gjenkjenner håndflaten din. Apple Pencil er verktøyet vi har ventet på.»

«iPad Pro og Apple Pencil er den nye tegneblokken og pennen», sier Evi Meyer, administrerende direktør for 3D-skisseappen UMake. «De er enkle å bruke og har høy ytelse. Designere kan bruke disse verktøyene til å lage skisser på en helt ny måte og gjøre 2D-skissene om til 3D. UMake, iPad Pro og Apple Pencil gjør at designere kan kombinere nyskapning med kreativitet.»

Pris og tilgjengelighet

• iPad Pro koster fra kr 8 990 for Wi-Fi-modellen på 32 GB til kr 11 990 for Wi-Fi + Cellular-modellen på 128 GB, og fås i de tre lekre metallic-finishene sølv, gull og stellargrå. iPad Pro selges på Apple.com/no, i Apple Store-butikker og hos utvalgte operatører og Apple-autoriserte forhandlere. Alle priser er inkl. mva.

• Apple Pencil koster kr 1 090. Smart Keyboard fås i fargen koksgrå til kr 1 790.**

• iPad Pro selges i Anguilla, Antigua og Barbuda, Australia, Belgia, Canada, Caymanøyene, Danmark, De amerikanske jomfruøyene, De forente arabiske emirater, El Salvador, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grønland, Guatemala, Hongkong, Irland, Italia, Japan, Kina, Liechtenstein, Luxembourg, Malaysia, Man, Mexico, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Russland, Singapore, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Thailand, Trinidad og Tobago, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ungarn, Uruguay, USA og Østerrike.

• Nye Apple-designede iPad Pro Smart Covers i polyuretan fås i koksgrått og hvitt til kr 629. Nye silikondeksler for iPad Pro fås i koksgrått og hvitt til kr 849.

• Alle kunder som kjøper iPad Pro i en Apple Store-butikk, får tilbud om gratis, personlig hjelp til å klargjøre enheten. De får hjelp til å konfigurere e-post, laste inn nye apper fra App Store og mer, slik at iPad Pro er klar til bruk før de går ut av butikken.

• Alle som vil vite mer om nye iPad Pro eller iOS 9, kan registrere seg for gratis workshoper som tilbys i alle Apple Store-butikker.

* Batteritid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere. ** Smart Keyboard for iPad Pro fås med amerikansk-engelsk tastaturlayout.

Powered by Labrador CMS