Apple iMac-serie

Pressemelding fra Apple 13. oktober 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple oppdaterer iMac-serien med nye, imponerende Retina-skjermer

Nytt trådløst tilbehør tar Force Touch til den stasjonære maskinen

Apple oppdaterte i dag hele iMac-serien. iMacen på 21,5 tommer kommer for første gang med en praktfull Retina 4K-skjerm, og iMacen på 27 tommer fås med Retina 5K-skjerm. En større fargeskala og en spektakulær bildekvalitet gjør at bilder og videoer blir mer livaktige og virkelighetstro på de nye Retina-skjermene. De oppdaterte iMacene har også kraftigere prosessorer og grafikk, to Thunderbolt 2-porter og nye lagringsalternativer som gjør en kraftig Fusion Drive til et enda bedre kjøp.

Apple lanserte også en ny serie trådløst tilbehør, inkludert nye Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2. Magic-enhetene har fått ny design. De er blitt enda mer behagelige å bruke, og oppladbare batterier fjerner behovet for engangsbatterier. Nye Magic Trackpad 2 tar også Apples nyskapende Force Touch-grensesnitt til den stasjonære maskinen og tilfører iMac-opplevelsen en ny dimensjon.

«Visjonen for iMac har vært den samme – fra vår første iMac til i dag. Den stasjonære maskinen skal gi brukeren en ultimat opplevelse, det nyeste innen teknologi og banebrytende design», sier Philip Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «Dette er de mest imponerende iMacene vi noensinne har laget. De nye iMacene har fått praktfulle, nye Retina-skjermer, kraftige prosessorer og grafikk og helt nytt Magic-tilbehør. De setter stadig nye standarder for opplevelsen av en stasjonær maskin.»

Retina-skjermen får teksten til å se skarpere ut enn noensinne, videoene er virkelighetstro, og du ser enda flere detaljer i bildene. iMacen på 21,5 tommer fås med den nye Retina 4K-skjermen med en oppløsning på hele 4096 x 2304 og 9,4 millioner piksler. Det er 4,5 ganger mer enn en vanlig 21,5-tommers iMac-skjerm. Alle iMacer på 27 tommer har Retina 5K-skjerm, den høyeste oppløsningen som er å få på en alt-i-ett-skjerm – med 14,7 millioner piksler. Det er syv ganger så mange piksler som på en HD-skjerm. Nå som 21,5-tommers iMacer og alle 27-tommers iMacer fås med Retina-skjerm, er iMac med Retina-skjerm blitt et gunstigere kjøp enn noen gang før.

Den nye Retina-skjermen har en større fargeskala og gir klarere og mer virkelighetstro farger. På vanlige sRGB-baserte skjermer vises ikke mange av fargene du ser i virkeligheten. De nye Retina 5K- og 4K-skjermene har en større, P3-basert fargeskala som gir et 25 prosent større fargerom. Flere tilgjengelige farger gir mer virkelighetstro bilder med mer liv og flere detaljer.

Den nye iMacen med Retina 5K-skjerm på 27 tommer er raskere og kraftigere enn noensinne. Nå fås den med sjette generasjon Intel Core-prosessorer og det nyeste innen avansert AMD-grafikk, som gir en databehandlingskraft på opptil 3,7 teraflop. Den nye iMacen med Retina 4K-skjerm på 21,5 tommer har en femte generasjon Intel Core-prosessor og forsterket Intel Iris Pro Graphics. To Thunderbolt 2-porter er nå standard på alle iMacer og gir en dataoverføringshastighet på opptil 20 Gbps for eksterne harddisker og eksterne enheter med høy ytelse. Og trestrømmers 802.11ac Wi-Fi gjør at iMac kan støtte opptil 1,3 Gbps på trådløst nettverk.*

Fusion Drive kombinerer den store kapasiteten til en harddisk med den høye ytelsen til flashlagring for å gi raskere oppstart og raskere tilgang til apper og filer. Fusion Drive fungerer sammen med OS X og tilpasser seg måten du bruker iMacen på. Filene og appene du bruker oftest, flyttes automatisk til flashlagringen. Den utrolige ytelsen til Fusion Drive fås nå i en ny, gunstig priset løsning som kombinerer en 1 TB harddisk med 24 GB rask flashlagring. Fusion Drive fås også med 2 TB eller 3 TB harddisk og 128 GB rask flashlagring for ekstra stor arbeidsbelastning. For høyest mulig ytelse får du ren flashlagring på opptil 1 TB – nå opptil 2,5 ganger så rask.**

Nye Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2 er mer behagelige å bruke, de har flere funksjoner, og de er miljøvennlige. De har alle tre et innebygd, oppladbart litiumionbatteri. Engangsbatteriet er en saga blott, og den indre strukturen er langt mer solid. Du kan kjenne at dette er kvalitet. Nye Magic Keyboard er et tastatur i full størrelse, og den nye, stilrene designen tar 13 prosent mindre plass på skrivebordet. Med en ny saksemekanisme og en lavere profil gir Magic Keyboard en utrolig stabil, presis og komfortabel skriveopplevelse. Nye Magic Mouse 2 er lettere og mer solid, og undersiden glir jevnt og godt over underlaget. Nye Magic Trackpad 2 har en 29 prosent større overflate og tar Force Touch til den stasjonære maskinen for første gang. Force Touch gir deg en rekke nye måter å bruke Macen på. Du kan blant annet klikke hardt for å slå opp et ord, forhåndsvise en fil eller vise en adresse på et kart. De nye Magic-enhetene kobles til Macen straks de plugges inn med Lightning-til-USB-ladekabelen, og de varer i en måneds tid eller mer etter en full lading.***

Enhver ny Mac leveres med OS X El Capitan, den nyeste versjonen av OS X – for bedre systemytelse og en mer raffinert Mac-opplevelse. El Capitan bygger på de banebrytende funksjonene og den lekre designen til OS X Yosemite, med oppdateringer av vindushåndtering, inkluderte apper og Spotlight-søk. Bedre ytelse gjør at vanlige oppgaver – som å starte og bytte mellom apper, åpne PDF-er og få tilgang til e-post – går raskere og smidigere. El Capitan ble spesialdesignet for Retina-skjermen og har en ny systemfont kalt San Francisco, som er utviklet for best mulig lesbarhet på en Retina-skjerm.

iMovie, GarageBand og iWork-appene er inkludert når du kjøper en ny iMac. iMovie, som er oppdatert for å støtte 4K-video, gjør det enkelt å lage vakre filmer, og du kan bruke GarageBand til å lage ny musikk eller lære å spille piano eller gitar. iWork-pakken med Pages, Numbers og Keynote gjør det enkelt å lage, redigere og dele flotte dokumenter, regneark og presentasjoner. Med Pages, Numbers og Keynote for iCloud kan du opprette et dokument på iPhone eller iPad, redigere det på Macen og samarbeide på dokumentet med venner, selv om de bruker PC.

Pris og tilgjengelighet

iMacen med Retina 5K-skjerm på 27 tommer er nå tilgjengelig på Apple.com/no, i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. En 27-tommers iMac kommer i tre modeller, og prisene starter på kr 20 490, kr 22 490 og kr 25 990. Du finner flere spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på www.apple.com/no/imac.

iMacen med 21,5-tommers skjerm er nå tilgjengelig på Apple.com/no, i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. En 21,5-tommers iMac kommer i tre modeller, og prisene starter på kr 12 490 og kr 14 990, og prisen for modellen med Retina 4K-skjerm starter på kr 16 990. Du finner flere spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på www.apple.com/no/imac.

Enhver ny iMac leveres med nye Magic Keyboard og Magic Mouse 2, og kundene kan velge om de vil bestille nye Magic Trackpad 2. Det nye Magic-tilbehøret er også tilgjengelig på Apple.com/no, i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. Magic Keyboard er i salg nå for kr 1090. Magic Mouse 2 er i salg nå for kr 849. Magic Trackpad 2 er i salg nå for kr 1490.

*Faktisk hastighet varierer avhengig av rekkevidde, tilkoblingshastighet, forholdene på bruksstedet, nettverkets størrelse og andre faktorer.

**Testene ble utført av Apple i september 2015 med førproduksjons- og produksjonsmodeller av 27-tommers iMacer. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/imac/features.

***Testene ble utført av Apple i september 2015 med førproduksjonsmodeller av Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2, firmware og programvare med produksjonsmodeller av iMac.