Apple iWork og iLife

Pressemelding fra Apple 22. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple lanserer en ny generasjon iWork- og iLife-apper for OS X og iOS

iWork og iLife leveres nå gratis med alle nye Mac-er og iOS-enheter

Apple kunngjorde i dag at de banebrytende produktivitetsappene i iWork-serien, Pages, Numbers og Keynote, samt de prisbelønte kreativitetsappene i iLife-serien, iPhoto, iMovie og GarageBand, er nydesignet helt fra bunnen av for å dra full nytte av OS X Mavericks og iOS 7. Alle appene er oppdatert til 64-bits-apper, de er integrert med iCloud, og de er fullpakket med hundrevis av nye funksjoner som lar deg gjøre mer enn noen gang på alle Apple-enhetene dine. Apple kunngjorde også i dag at både iWork og iLife nå leveres gratis med alle nye Mac-er og iOS-enheter.

«Dette er den største dagen for apper i Apples historie», sier Eddy Cue, Apples Senior Vice President for Internet Software and Services. «Disse nye versjonene leverer enestående, sømløse opplevelser på alle enheter, og de er fullpakket med flotte funksjoner som iMovie Theater, Drummer og et nytt enhetlig filformat for iWork-dokumenter på alle enhetene dine.»

Helt nye iWork for Mac og iOS gjør det enklere å opprette, redigere og dele dokumenter enn noen gang. iWork har fått et nytt, enhetlig filformat som sikrer perfekt kompatibilitet for dokumenter på tvers av Mac, iOS og iCloud, og iWork for iCloud beta har nå støtte for samarbeid i sanntid. Nå kan du opprette dokumentet på iPad, redigere det på Mac-en og samarbeide med venner i iWork for iCloud, selv om de bruker en PC. Et helt nytt grensesnitt gjør iWork enda enklere å bruke, til tross for at det fremdeles har alle de kraftige verktøyene som du trenger for å lage dokumenter, regneark og presentasjoner. 

iPhoto for Mac og iOS er nå 64-bits, slik at å bla gjennom og redigere bilder er raskere og enklere enn noensinne. iPhoto for iOS er inspirert av iOS 7 og har et rent, nytt design som både er enklere og mer elegant enn noen gang. Nye verktøy og effekter gjør at du kan skape mer dramatiske bilder både i farger og svart-hvitt. Nå kan du også dele favorittbildene dine som lysbildeserier som du kan sette på pause, spole bakover eller fremover i ved hjelp av bevegelser. Du kan også bestille dem som papirutskrifter i førsteklasses kvalitet, inkludert panoramabilder, og som lekre bøker med hardt omslag som du lager ved hjelp av Multi-Touch.

iMovie for Mac og iOS er nydesignet for å gjøre det enklere enn noen gang å se gjennom videobiblioteket og dele favorittøyeblikkene med det samme. iMovie for Mac inkluderer forenklede redigeringsverktøy som raskt lar deg gjøre forbedringer i filmens utseende, legge til morsomme effekter og redusere eller øke farten på videoen. iMovie for iOS gir deg fullverdig filmskaping på iPhone og iPad, slik at du kan bruke delt skjerm- eller bilde-i-bilde-effekter eller drive avansert lydredigering med noen få trykk. Og med iMovie Theater kan du se på de delte klippene, filmene og filmtrailerne på alle Apple-enhetene, selv på Apple TV.*

GarageBand for Mac har fått den største oppdateringen noensinne med et helt nytt utseende, et helt nytt lydbibliotek og utrolige nye funksjoner, blant annet Drummer og smarte kontroller. Dermed har du alt du trenger for å enkelt kunne lage fantastisk musikk. GarageBand for iOS har blitt oppdatert slik at utseendet og følelsen står i stil med iOS 7 og utnytter 64-bits-kraften til å gi musikere et komplett opptaksstudio med opptil 32 spor. Med iOS 7 Inter-App Audio kan du spille inn direkte fra tredjeparters musikkapper til GarageBand, og med AirDrop kan du dele sangprosjektene trådløst med andre iOS-brukere, slik at dere kan jobbe på sangene sammen. iCloud hjelper deg med å holde sangprosjektene oppdatert på alle enhetene dine, og brukerne kan starte på en sang på iOS og fortsette der de slapp, i GarageBand for Mac.

Priser og tilgjengelighet

iWork og iLife for Mac følger med gratis ved kjøp av Mac. Eksisterende brukere som bruker Mavericks, kan oppdatere appene sine gratis fra Mac App Store. iWork og iLife for iOS er tilgjengelig gratis fra App Store for alle nye enheter som kjører iOS 7, og de finnes også som gratis oppdateringer for eksisterende brukere. GarageBand for Mac og iOS er gratis for alle brukere av OS X Mavericks og iOS 7. Ekstra GarageBand-instrumenter og -lyder er tilgjengelig for kjøp i programmet til NOK 35 for hver plattform.

*iMovie Theater krever iCloud for å holde det delte innholdet oppdatert på alle enhetene dine.

Apple lager Mac-er, verdens beste personlige datamaskiner, i tillegg til OS X, iLife, iWork og programvare for profesjonell bruk. Apple leder an i den digitale musikkrevolusjonen med iPod og iTunes Store. Apple har skapt en revolusjon i mobiltelefonmarkedet med iPhone og App Store, og definerer framtiden for mobile medier og databehandlingsenheter med iPad.

Powered by Labrador CMS