Apple Mac Pro

Pressemelding fra Apple 10. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple viser vei for fremtidens stasjonære for profesjonell bruk

Apple ga oss i dag en sniktitt på hva fremtiden bringer for stasjonære maskiner for profesjonell bruk ved å avsløre de første detaljene om neste generasjons Mac Pro. Mac Pro er bygd opp rundt en revolusjonerende termal kjerne og introduserer en helt ny arkitektur for stasjonære maskiner for profesjonell bruk og en design som er optimalisert for ytelse både innvendig og utvendig. Med neste generasjon Xeon-prosessorer, to GPU-er i arbeidsstasjonsklassen, Thunderbolt 2, PCIe-flashlagring og ultrarask ECC-hukommelse leverer 25,1 centimeter høye Mac Pro ekstrem kraft i en utrolig kompakt pakke.

«Med de nyeste Xeon-prosessorene, to FirePro-GPU-er, ECC-hukommelse, PCIe-basert flashlagring og Thunderbolt 2 – alt bygd rundt en revolusjonerende termal kjerne – er neste generasjons Mac Pro den mest ekstreme Mac-en vi har bygd», sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. «All denne ytelsen og utvidelsesmulighetene leveres i en dramatisk, ny design på kun en åttendedel av volumet, og best av alt er at den skal bygges her i USA.»

Neste generasjons Mac Pro er bygd opp rundt en genial, enhetlig termal kjerne som gjør det mulig å effektivt dele hele den termiske kapasiteten mellom alle prosessorene. Resultatet er en stasjonær maskin for profesjonell bruk med banebrytende ytelse i en design som kun har en åttendedel av volumet til den eksisterende Mac Pro-modellen. Neste generasjons Intel Xeon E5-prosessorer med konfigurasjoner med opptil 12 kjerner leverer dobbelt så rask flyttallsytelse. Med to AMD FirePro-GPU-er i arbeidsstasjonsklassen er nye Mac Pro opptil 2,5 ganger raskere enn nåværende Mac Pro og leverer en databehandlingskraft på opptil utrolige 7 teraflops. Nye Mac Pro har også PCIe-basert flashlagring, som er opptil 10 ganger raskere enn tradisjonelle harddisker for stasjonære maskiner, og den nyeste firekanals ECC DDR3-hukommelsen som kjører på 1866 MHz med en hukommelsesbåndbredde på opptil 60 GBps.* Med all denne kraften vil du kunne redigere 4K-video i full oppløsning samtidig som du rendrer effekter i bakgrunnen.

Neste generasjon Mac Pro er den mest utvidbare Mac-en som noen gang er bygd. Mac Pro har seks Thunderbolt 2-porter som kan levere en båndbredde på opptil 20 GBps til hver eksterne enhet, og passer derfor perfekt til tilkobling av ekstern lagring, flere PCI-utvidelseskabinetter, lyd- og videoenheter og de nyeste skjermene, inkludert 4K-skjermer. Hver av de seks Thunderbolt 2-portene har støtte for opptil seks kjedekoblede enheter, slik at du kan koble til opptil 36 høyytelsesenheter. Thunderbolt 2 er fullstendig bakoverkompatibelt med eksisterende Thunderbolt-utstyr og gjør at overføring av data mellom Mac-er går raskere og enklere enn noen gang.

Neste generasjon Mac Pro blir tilgjengelig senere i år.

Du finner mer informasjon på www.apple.com/mac-pro.

Powered by Labrador CMS