Apple MacBook Air

Pressemelding fra Apple 10. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apples MacBook Air får batteritid som varer hele dagen

Apple oppdaterte i dag MacBook Air med et batteri som varer hele dagen, fjerde generasjon Intel Core-prosessorer med raskere grafikk, 802.11ac Wi-Fi og flash-lagring som er opptil 45 prosent raskere enn forrige generasjon. Nå får du enda mer for pengene når du velger den perfekte bærbare til alle dagens oppgaver. 11-tommersmodellene har dobbelt så stor lagringsplass og 13-tommersmodellene får en lavere startpris på kr 8590 inkl. mva. I dag presenterte Apple også helt nydesignede AirPort Extreme- og AirPort Time Capsule-basestasjoner med 802.11ac Wi-Fi for opptil tre ganger raskere ytelse.

«MacBook Air er ledende i kategorien tynne og lette bærbare maskiner. Og med enda lengre batteritid har vi satt lista enda høyere», forteller Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Product Marketing. «Med raskere flash, kraftigere grafikk og en batteritid på opptil tolv timer har vi fått plass til enda mer ytelse i den bærbare og robuste MacBook Air-designen som kundene våre elsker.»

Nye MacBook Air har strømeffektive fjerde generasjon Intel Core i5- og Core i7-prosessorer som gir 13-tommers MacBook Air en batteritid på opptil tolv timer og opptil ti timer videoavspilling i iTunes. 11-tommers MacBook Air har en batteritid på opptil ni timer og opptil åtte timer videoavspilling i iTunes.* MacBook Air støtter nå neste generasjon 802.11ac Wi-Fi for en trådløs ytelse som er opptil tre ganger raskere når maskinen er koblet til en basestasjon med 802.11ac. Nye Intel HD Graphics 5000 gir MacBook Air opptil 40 prosent raskere ytelse for spill og grafikkintensive apper, og den nye flash-lagringen er opptil 45 prosent raskere enn forrige generasjon og ni ganger raskere enn tradisjonelle harddisker.**

Denne utrolig tynne og lette maskinen har to mikrofoner, et FaceTime HD-kamera, en rask Thunderbolt-port og to USB 3.0-porter. MacBook Air støtter også «utvidet skrivebord»- og «like skjermer»-modus på en ekstern skjerm samtidig med visning med full oppløsning på den innebygde skjermen.

Som en følge av Apples innsats for energieffektivitet og miljøet, oppfyller nye MacBook Air de strenge Energy Star 5.2-kravene og har oppnådd en EPEAT Gold-vurdering.*** Unibody-kabinettet er laget av aluminium som er svært lett å gjenvinne, og den leveres med en LED-bakbelyst skjerm som ikke inneholder kvikksølv, og som er laget av glass uten arsen. Apples bærbare maskiner inneholder ikke bromerte flammehemmende stoffer eller PVC og er laget av materialer som er svært lette å gjenvinne.

MacBook Air leveres med OS X Mountain Lion, som gir Mac-en tilgang til Meldinger-appen, Varslingssenter, systemdekkende delingsfunksjonalitet, like skjermer via AirPlay, diktering, Game Center og forbedret sikkerhet ved hjelp av Gatekeeper. I Mountain Lion er iCloud bygd inn i selve fundamentet til OS X, slik at det er enklere enn noensinne å holde innholdet ditt oppdatert på Mac, iPhone, iPad og iPod touch.

Apple presenterte også nydesignede AirPort Extreme- og AirPort Time Capsule-basestasjoner med tre-strømmers 802.11ac Wi-Fi-teknologi med en maksimal dataoverføringshastighet på 1,3 Gbps, nesten tre ganger raskere enn 802.11n. For å gi best mulig rekkevidde og ytelse har de nye AirPort-basestasjonene effektive radiosendere og stråleformende antenner med seks elementer. Konfigureringsverktøyene er innebygd i OS X og iOS slik at du kan opprette et Wi-Fi-nettverk med noen få klikk, og med den intuitive appen AirPort-verktøy kan du enkelt vise og administrere nettverket i et grafisk grensesnitt. AirPort Time Capsule har harddisker på 2 TB og 3 TB, fungerer sammen med Time Machine i OS X og er den enkleste løsningen for å trådløst sikkerhetskopiere flere Mac-er. Disse nye basestasjonene er bare 9,7 x 9,7 x 16,7 cm, så du kan plassere dem nesten hvor som helst i hjemmet.

Priser og tilgjengelighet

MacBook Air er tilgjengelig i dag via Apple Store på nettet (www.apple.com), og hos Apple-autoriserte forhandlere. 11-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,6 GHz og 4 GB hukommelse, og er tilgjengelig med 128 GB flash-lagring fra kr 7790 inkl. mva. (kr 6232 ekskl. mva.) og med 256 GB flash-lagring fra kr 9290 inkl. mva. (kr 7432 ekskl. mva.). 13-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,6 GHz og 4 GB hukommelse, og er tilgjengelig med 128 GB flash-lagring fra kr 8590 inkl. mva. (kr 6872 ekskl. mva.) og med 256 GB flash-lagring fra kr 10 290 inkl. mva. (kr 8232 ekskl. mva.). Konfigurasjonsmuligheter inkluderer en Intel Core i7-prosessor på 1,7 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, opptil 8 GB hukommelse og opptil 512 GB flash-lagring. Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på www.apple.com/macbook-air.

De nye AirPort Extreme- og AirPort Time Capsule-basestasjonene er tilgjengelig i dag via Apple Store på nettet (www.apple.com), i Apple Store-butikker og hos Apple-autoriserte forhandlere. AirPort Extreme er tilgjengelig med en anbefalt utsalgspris på kr 1590 inkl. mva. (kr 1272 ekskl. mva.). AirPort Time Capsule er tilgjengelig i to modeller: Med 2 TB lagringsplass for kr 2290 inkl. mva. (kr 1832 ekskl. mva.) og med 3 TB lagringsplass for kr 3090 inkl. mva. (kr 2472 ekskl. mva.) Du finner flere tekniske spesifikasjoner på www.apple.com/airport-extreme og www.apple.com/airport-time-capsule.

** Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i juni 2013 med førproduksjonsmodeller av MacBook Air. Batteritiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/macbook-air.

** Testene ble utført av Apple i juni 2013 med førproduksjonsmodeller av MacBook Air. Du finner mer informasjon på www.apple.com/macbook-air.

*** Påstand basert på energieffektivitetskategorier og produkter oppført i EPA ENERGY STAR 5.2-energidatabasen per juni 2013. EPEAT er en uavhengig organisasjon som hjelper kunder med å sammenligne miljøpåvirkningen til bærbare og stasjonære datamaskiner. Produkter som tilfredsstiller alle de nødvendige kriteriene og minst 75 prosent av de valgfrie kriteriene, klassifiseres som EPEAT Gold-produkter. EPEAT-programmet ble opprettet av EPA i USA og er basert på IEEE 1680-standarden for miljømessig vurdering av personlige datamaskiner. Du finner mer informasjon på www.epeat.net.

Powered by Labrador CMS