Apple MacBook Pro og MacBook Air

Pressemelding fra Apple 9. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple oppdaterer 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm og MacBook Air

Apple oppdaterte i dag 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm med nye egenskaper og bedre ytelse – en helt ny Force Touch-styreflate, femte generasjon Intel Core-prosessorer og Intel Iris Graphics 6100, to ganger raskere flashlagring og lengre batteritid.* Apple oppdaterte også 11- og 13-tommers MacBook Air med femte generasjon Intel Core-prosessorer, Intel HD Graphics 6000 og Thunderbolt 2. 13-tommers MacBook Air har i tillegg nå opp til to ganger raskere flashlagring. Den perfekte bærbare har derfor blitt enda bedre.

«I dag har populære 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm, 11-tommers MacBook Air og 13-tommers MacBook Air fått betydelige oppgraderinger», sier Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing.  «13-tommers MacBook Pro har blitt oppdatert med de nyeste prosessorene, kraftigere grafikk, raskere flashlagring, lengre batteritid og den helt nye Force Touch-styreflaten. I tillegg får 11- og 13-tommers MacBook Air de nyeste prosessorene og grafikkprosessorene og raskere Thunderbolt 2. 13-tommers MacBook Air får i tillegg to ganger raskere flashlagring.»

13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm får den nye Force Touch-styreflaten som gir Mac-opplevelsen en ny dimensjon av interaktivitet. Den nye styreflaten har innebygde trykksensorer som gjør at du kan klikke hvor som helst, og følbar tilbakemelding som gir en responsiv og helstøpt opplevelse. Du kan til og med tilpasse styreflaten ved å endre hvor hardt du må trykke for å registrere hvert klikk. Force Touch-styreflaten har også en ny bevegelse som kalles et hardt klikk, som er et klikk som følges av et dypere trykk. Dette kan brukes for eksempel hvis du vil slå opp definisjonen av et ord, få en rask kartvisning eller forhåndsvise en fil.

Den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm har også femte generasjon Intel Core-prosessorer på opptil 3,1 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,4 GHz, raskere integrert Intel Iris Graphics 6100 og flashlagring som er opptil to ganger raskere, med en gjennomstrømningshastighet på opptil 1,6 GBps.* I tillegg har 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm nå opptil 10 timers batteritid og opptil 12 timers iTunes-filmavspilling.**

Den oppdaterte 11- og 13-tommers MacBook Air har nå femte generasjon Intel Core-prosessorer på opptil 2,2 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,2 GHz, integrert Intel HD Graphics 6000 og Thunderbolt 2 som leverer opptil 20 Gbps – dobbelt så raskt som forrige generasjon. 13-tommers MacBook Air har også raskere flashlagring, som er opptil to ganger raskere enn forrige generasjon.***

Hver eneste nye Mac leveres med OS X Yosemite, en ny og kraftig versjon av OS X. Denne utgaven av OS X har fått en ny design med et raffinert, friskt og moderne utseende, kraftige, nye apper og nye kontinuitetsfunksjoner som gjør arbeidsflyten på tvers av Mac- og iOS-enheter enklere enn noensinne.

iMovie, GarageBand, iPhoto, Pages, Numbers og Keynote leveres gratis med hver eneste nye Mac. Lag imponerende filmer med iMovie, lag ny musikk eller lær å spille piano eller gitar med GarageBand, og rediger og del de beste blinkskuddene dine med iPhoto. Pages, Numbers og Keynote gjør det enkelt å lage, redigere og dele imponerende dokumenter, regneark og presentasjoner. Med Pages, Numbers og Keynote for iCloud kan du opprette et dokument på iPhone eller iPad, redigere det på Macen og samarbeide på dokumentet med venner, selv om de bruker PC.  Den nye Bilder-appen for OS X holder automatisk bilde- og videosamlingen din organisert og gjør det enkelt å finne det du leter etter. Bilder kommer i en OS X Yosemite-oppdatering denne våren.

Priser og tilgjengelighet

13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig fra i dag via Apple Online Store og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere med en tokjerners 2,7 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne og 128 GB flashlagring fra kr 12 590 inkl. mva.; med en tokjerners 2,7 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne og 256 GB flashlagring fra kr 14 590 inkl. mva. og med en tokjerners 2,9 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, 8 GB minne og 512 GB flashlagring fra kr 17 590 inkl. mva. Konfigurasjonsalternativer inkluderer en raskere tokjerners Intel Core i7-prosessor på opptil 3,1 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,4 GHz, opptil 16 GB minne og flashlagring på opptil 1 TB. Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og tilbehør på www.apple.com/no/macbook-pro.

MacBook Air er tilgjengelig fra i dag via Apple Online Store og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. 11-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,7 GHz og 4 GB minne, og den er tilgjengelig med 128 GB flashlagring fra kr 8790 inkl. mva. og med 256 GB flashlagring fra kr 10 790 inkl. mva. 13-tommers MacBook Air leveres med en prosessor på 1,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 2,7 GHz og 4 GB minne, og den er tilgjengelig med 128 GB flashlagring fra kr 9790 inkl. mva. og med 256 GB flashlagring fra kr 11 790 inkl. mva. Konfigurasjonsmulighetene inkluderer en Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,2 GHz, opptil 8 GB minne og opptil 512 GB flashlagring. Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og tilbehør på www.apple.com/no/macbook-air.

*Testene ble utført av Apple i mars 2015 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro med Retina-skjerm. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/macbook-pro/features-retina/.

**Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i mars 2015 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro med Retina-skjerm. Batteritiden og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/macbook-pro.

***Testene ble utført av Apple i mars 2015 med førproduksjonsmodeller av MacBook Air. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/macbook-air/features.html

Powered by Labrador CMS