Apple MacBook Pro

Pressemelding fra Apple 29. juli 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple oppdaterer MacBook Pro med Retina-skjerm

Apple oppdaterte i dag MacBook Pro med Retina-skjerm med raskere prosessorer, dobbelt så mye minne i begge basismodellene, og en ny, lavere startpris for toppmodellen med 15-tommers skjerm. MacBook Pro med Retina-skjerm har en slående, høyoppløst skjerm, en utrolig design som er kun 1,8 cm tynn, de nyeste prosessorene, rask grafikk og opptil ni timers batteritid, noe som gir fantastisk ytelse i en utrolig bærbar design.* 

«Folk elsker MacBook Pro på grunn av den slanke og lette unibody-konstruksjonen i aluminium, den slående Retina-skjermen, batteriet som varer hele dagen og den dype integreringen med OS X», sa Philip Schiller, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing. «MacBook Pro med Retina-skjerm blir enda bedre med raskere prosessorer, mer minne, rimeligere konfigurasjoner og en gratis oppgradering til OS X Yosemite i høst.»

MacBook Pro med 13-tommers Retina-skjerm har tokjerners Intel Core i5-prosessorer på opptil 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz og 8 GB minne, som er en økning fra 4 GB i basismodellen. 13-tommersmodellen kan også konfigureres med raskere tokjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 3,0 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,5 GHz. MacBook Pro-toppmodellen med 15-tommers Retina-skjerm har en ny, lavere startpris på kr 16 990. 15-tommersmodellen har raskere firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 2,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz, 16 GB minne, som er en økning fra 8 GB for basismodellen, og kan konfigureres med firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 4,0 GHz.

iLife og iWork leveres gratis med alle Macer. Med iLife kan du redigere videoer i iMovie, skape ny musikk eller lære å spille piano eller gitar i GarageBand, og organisere, redigere og dele de beste bildene dine i iPhoto. Produktivitetsappene i iWork – Pages, Numbers og Keynote – gjør det enkelt å opprette, redigere og dele dokumenter, regneark og presentasjoner. Med iWork for iCloud beta kan du opprette et dokument på iPhone eller iPad, redigere det på Macen og samarbeide med venner, også hvis de bruker PC.

OS X Mavericks, verdens mest avanserte operativsystem, leveres også gratis med alle nye Macer. Med flere enn 200 funksjoner, er OS X Mavericks laget for brukervennlighet samtidig som det utnytter til fulle den kraftige teknologien som er innebygd i alle Macer, inkludert kjerneteknologier som er spesialtilpasset bærbare maskiner for å maksimere ytelsen og forbedre batteritiden. I høst vil Mac-brukere få tilgang til å laste ned OS X Yosemite, en nydesignet og forbedret versjon av OS X som har et friskt og moderne utseende, kraftige nye apper og imponerende nye kontinuitetsfunksjoner som gjør arbeidsflyten på tvers av Mac- og iOS-enheter enklere enn noensinne. OS X Yosemite vil være tilgjengelig som en gratis nedlasting fra Mac App Store.

Priser og tilgjengelighet

MacBook Pro med Retina-skjerm og MacBook Pro er tilgjengelige i dag via Apple Online Store (www.apple.com/no), Apple Retail Store og utvalgte Apple-autoriserte forhandlere. 13-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig med en tokjerners 2,6 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne, 128 GB flashlagring og Intel Iris-grafikk fra kr 10 990; med en tokjerners 2,6 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne, 256 GB flashlagring og Intel Iris-grafikk fra kr 12 790; med en tokjerners 2,8 GHz Intel Core i5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,3 GHz, 8 GB minne, 512 GB flashlagring og Intel Iris-grafikk fra kr 15 290. Konfigurasjonsalternativer inkluderer raskere Intel Core i7-prosessorer med to kjerner på opptil 3,0 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,5 GHz, opptil 16 GB minne og flashlagring på opptil 1 TB. 

15-tommers MacBook Pro med Retina-skjerm er tilgjengelig med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,2 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,4 GHz, 16 GB minne, 256 GB flashlagring og Intel Iris Pro-grafikk fra kr 16 990, og med en firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,7 GHz, 16 GB minne, 512 GB flashlagring og Intel Iris Pro- og and NVIDIA GeForce GT 750M-grafikk fra kr 20 990. Konfigurasjonsalternativer inkluderer raskere firekjerners Intel Core i7-prosessorer på opptil 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter opptil 4,0 GHz og flashlagring på opptil 1 TB.

13-tommers MacBook Pro er tilgjengelig med en firekjerners Intel Core i5-prosessor på 2,5 GHz med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,1 GHz, 4 GB minne, Intel HD Graphics 4000 og harddisk på 500 GB fra kr 9290.

Du finner flere tekniske spesifikasjoner, flere konfigurasjonsmuligheter og mer tilbehør på www.apple.com/no/macbook-pro.

*Testene av protokoller for trådløst nett ble utført av Apple i juli 2014 med førproduksjonsmodeller av MacBook Pro med Retina-skjerm. Batteritiden og antall ladesykluser varierer avhengig av bruk og innstillinger. For mer informasjon gå til www.apple.com/no/macbook-pro/features-retina.