Apple MacBook Pro

Pressemelding fra Apple 27. oktober 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer banebrytende ny MacBook Pro

Apples tynneste og letteste Pro-maskin noensinne, med revolusjonerende Touch Bar og kraftig ytelse

Apple presenterte i dag tidenes tynneste og letteste MacBook Pro, med et banebrytende grensesnitt som erstatter de konvensjonelle funksjonstastene med Touch Bar, en krystallklar Multi-Touch-skjerm i Retina-kvalitet. Nye MacBook Pro har den mest lyssterke og fargerike Retina-skjermen som Apple noensinne har laget. I tillegg har den fått et mer responsivt tastatur, en større Force Touch-styreflate og et høyttalersystem med dobbelt så stort frekvensområde – og du kan låse den opp med den sikre og praktiske Touch ID-løsningen. Det er også den kraftigste MacBook Pro-maskinen noensinne, med sjette generasjon firekjerners og tokjerners prosessorer, opptil 2,3 ganger bedre grafikkytelse sammenlignet med forrige generasjon, lynrask SSD-lagring og opptil fire Thunderbolt 3-porter.

Med Touch Bar har brukeren umiddelbar tilgang til relevante kontroller. Den tilpasser seg det du gjør i operativsystemet og apper som Mail, Finder, Kalender, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X og mange flere, inkludert tredjepartsapper. Touch Bar kan for eksempel vise Faner og Favoritter i Safari, gi rask tilgang til emojier i Meldinger og gjøre det enkelt å redigere bilder og navigere gjennom videoer i Bilder-appen og mye mer.

«Denne uken er det 25 år siden Apple lanserte sin første bærbare datamaskin. Opp gjennom årene har hver generasjon introdusert nye teknologier og funksjoner, så det er passende at nye MacBook Pro er det største fremskrittet vi har gjort så langt», sier Philip Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «Nye MacBook Pro er den mest avanserte bærbare datamaskinen vi noen gang har laget. Den er også tidenes tynneste og letteste Pro-maskin, med banebrytende ny Touch Bar, praktisk Touch ID-teknologi, den beste skjermen noensinne på en Mac, kraftig ytelse, bedre høyttalere, lynrask lagring og Thunderbolt 3-tilkobling.»

Tidenes tynneste og letteste MacBook Pro

MacBook var i sin tid banebrytende med nyskapende teknologier, og nye MacBook Pro er en videreføring av disse. Unibody-kabinettet av metall har fått en helt ny design, og resultatet er en solid og kompakt bærbar datamaskin som er utrolig tynn og lett. 13-tommers MacBook Pro måler bare 14,9 mm. Den er 17 prosent tynnere og har 23 prosent mindre volum enn forrige generasjon, og vekten er blitt redusert med nesten 200 gram til bare 1,3 kg. Nye 15-tommers MacBook Pro måler bare 15,5 mm, er 14 prosent tynnere og har 20 prosent mindre volum enn tidligere. Den veier så lite som 1,8 kg, som er en vektreduksjon på nesten 200 gram.

Nå kommer Touch ID til Mac

På/av-knappen er integrert med praktisk og sikker Touch ID-teknologi, som kunder allerede kjenner til fra iPhone og iPad. Du trenger bare å registrere fingeravtrykket ditt i Touch ID på MacBook Pro, så kan du raskt låse opp Macen, bytte mellom brukerkontoer og utføre sikre betalinger med Apple Pay på nettet – med bare ett trykk. Touch ID sørger for rask og nøyaktig avlesning av fingeravtrykket ditt, og bruker avanserte algoritmer til å gjenkjenne og sammenligne det ved hjelp av Secure Element-komponenten i den nye Apple T1-chipen.

Apples mest lyssterke og fargerike skjerm på en bærbar datamaskin

Tidenes beste Mac-skjerm er krystallklar, viser flere detaljer og har en mer naturtro fargegjengivelse enn noensinne. Retina-skjermen på nye MacBook Pro er med sine 0,88 mm like tynn som en MacBook-skjerm. Den har 67 prosent større kontrast og en lysstyrke på 500 nit – en økning på imponerende 67 prosent sammenlignet med forrige generasjon – og den er den første skjermen med utvidet fargerom på en bærbar Mac. Og med strømsparende teknologier som større pikselapertur, variabel oppdateringsfrekvens og mer energieffektiv LED-skjermteknologi bruker skjermen 30 prosent mindre strøm enn tidligere.

Tidenes kraftigste MacBook Pro

Kraftige prosessorer, banebrytende grafikkteknologi, lynrask SSD-lagring, høyhastighetsminne og avansert kjølearkitektur gir en formidabel ytelse i et kabinett som er blitt betraktelig tynnere. Sjette generasjon tokjerners Core i5-prosessorer med eDRAM, tokjerners Core i7-prosessorer med eDRAM og firekjerners Core i7 Intel-prosessorer gir en formidabel ytelse samtidig som de er energieffektive. Nye 15-tommers MacBook Pro har et separat Radeon Pro-grafikkort som gir opptil 2,3 ganger høyere ytelse sammenlignet med forrige generasjon, mens 13-tommers MacBook Pro leveres med Intel Iris Graphics som gir opptil dobbelt så høy ytelse som tidligere. Alle modellene har SSD-harddisker med sekvensiell lesehastighet på over 3 Gbps, og med Thunderbolt 3 får du dobbelt så stor båndbredde og muligheten til å overføre data og lade maskinen med én enkelt port – du kan koble til en 5K-skjerm og lade MacBook Pro med én enkelt kabel.

Nye MacBook Pro har også:

• mye større Force Touch-styreflate – den er blitt 46 prosent større på 13-tommers MacBook Pro og dobbelt så stor på 15-tommers MacBook Pro

• et mer responsivt tastatur med andre generasjon sommerfuglmekanisme, som gir en mer behagelig skriveopplevelse

• kraftigere høyttalere med et mer naturtro lydbilde, dobbelt så stort frekvensområde og fyldigere bass

• macOS Sierra, verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner, med nye funksjoner som Siri-integrering, Universelle utklipp, betaling med Apple Pay på nettet samt Bilder, som hjelper deg med å gjenoppdage fine øyeblikk, organisere biblioteket og redigere bilder som proffene gjør det

Pris og tilgjengelighet

• 13-tommers MacBook Pro med tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2 GHz, Turbo Boost på opptil 3,1 GHz, 8 GB minne og 256 GB flashlagring koster fra kr 15 990 og er klar til utsending fra og med i dag.

• 13-tommers MacBook Pro med de revolusjonerende teknologiene Touch Bar og Touch ID, tokjerners Intel Core i5-prosessor på 2,9 GHz, Turbo Boost på opptil 3,3 GHz, 8 GB minne og 256 GB flashlagring koster fra kr 18 990 og er klar til utsending om to til tre uker.

• 15-tommers MacBook Pro med de revolusjonerende teknologiene Touch Bar og Touch ID, firekjerners Intel Core i7-prosessor på 2,6 GHz, Turbo Boost på opptil 3,5 GHz, 16 GB minne og 256 GB flashlagring koster fra kr 24 990 og er klar til utsending om to til tre uker.

Powered by Labrador CMS