Apple iPhone SE

Pressemelding fra Apple 21. mars 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple presenterer iPhone SE – den kraftigste telefonen med en firetommers skjerm

Med A9-chip, et avansert iSight-kamera med 12 megapiksler og Apple Pay

Apple presenterte i dag iPhone SE, den kraftigste telefonen med en firetommers skjerm. Telefonen har den velkjente, kompakte aluminiumsutførelsen, som nå er oppdatert med skrå, matte kanter, fargeavstemt Apple-logo i rustfritt stål og fire lekre metallic-finisher, inkludert rosegull. iPhone SE har enestående ytelse med den samme 64-bits A9-chipen som i iPhone 6s og iPhone 6s Plus, som gir deg lynrask hastighet, lengre batteritid, raskere trådløsteknologi, iSight-kamera på 12 megapiksler med Live Photos og 4K-video, og Touch ID med Apple Pay.

«iPhone SE er en spennende, ny idé – vi startet med en velkjent og ikonisk design, og fornyet den fra innsiden og ut. Resultatet er verdens vakreste og kraftigste telefon med en firetommers skjerm», sier Philip Schiller, global markedsføringssjef hos Apple. «iPhone SE har en lekker firetommers Retina-skjerm, avansert 64-bits A9-chip med M9 koprosessor for bevegelse, lengre batteritid, et iSight-kamera på 12 megapiksler og True Tone Flash, Live Photos, 4K-video, raskere LTE og Wi-Fi, og Touch ID med Apple Pay. Alle som ønsker seg en mindre telefon, kommer til å elske iPhone SE.»

Den kraftigste telefonen med en firetommers skjerm

iPhone SE har den velkjente iPhone-designen, men er fornyet fra innsiden og ut. Kundene får en kraftig iPhone med alle funksjoner, uansett hvilken modell de velger. Den 64-bits A9-chipen som først ble introdusert i iPhone 6s og iPhone 6s Plus, gir iPhone SE-brukere to ganger raskere prosessorytelse og tre ganger raskere grafikkprosessorytelse sammenlignet med iPhone 5s. Dette gir energieffektivitet og forbedret batteritid. M9, Apples neste generasjon koprosessor for bevegelse, er integrert i A9, som gjør at flere funksjoner kan kjøre samtidig og bruke mindre strøm. «Hei, Siri» fungerer uten at man må røre iPhone, og treningsapper kan telle skritt og avstand i bakgrunnen. iPhone SE-brukere kan bla gjennom, laste ned og strømme innhold enda raskere med Wi-Fi  som er opptil tre ganger raskere og LTE som er opptil 50 prosent raskere enn på iPhone 5s*. iPhone SE har også flere LTE-bånd for bedre roaming i utlandet, og den støtter Voice over LTE og Wi-Fi-anrop for bredbåndsanrop i høy kvalitet.

iOS 9 er fundamentet til iPhone SE, med et brukervennlig grensesnitt, fantastiske funksjoner og sikkerhet i høysetet. iPhone-brukere får tilgang til kraftige inkluderte apper som Meldinger, FaceTime, Bilder, Musikk og Kart. iOS 9 gjør iPhone SE smartere med en intelligent assistent, kraftig søk, forbedrede Siri-funksjoner og en ny Night Shift-modus som bruker iPhone SEs klokke og geolokalisering til å justere fargene på skjermen til den varmere enden av spekteret etter mørkets frembrudd. Det kan hende det behagelige lyset til og med hjelper deg med å sove bedre.

Alle disse nyvinningene er bygd inn i en liten og kompakt telefon som passer fint i hånden. Den er utformet i aluminium høytrykksblåst med glassperler, som gir en satengaktig finish, med rafinerte, matte skråkanter, ny fargeavstemt Apple-logo i rustfritt stål og en elegant firetommers Retina-skjerm.

Verdens mest populære kamera

iPhone SE har et avansert iSight-kamera på 12 megapiksler, med Focus Pixels-teknologi for rask fokusering, en Apple-designet bildesignalprosessor, avansert støyreduksjon, tredje generasjon tonevalg og bedre ansiktsgjenkjenning – som til sammen gir skarpere og mer detaljerte bilder, akkurat som bilder tatt med iPhone 6s. Med Live Photos på iPhone SE kan kundene ta mer enn bare blinkskudd – de kan fange øyeblikkene i bevegelse og gjenoppleve uforglemmelige øyeblikk med lyd. Live Photos er nydelige bilder på 12 megapiksler, som med bare et trykk avslører øyeblikkene rett før og rett etter at bildet ble tatt. Brukerne kan glede seg over et levende minne i stedet for et øyeblikk fanget i tiden.

Ytterligere kameraforbedringer omfatter:

– Muligheten til å ta HD-video med støtte for 4K med en oppløsning på 3840 x 2160. Etter å ha tatt opp 4K-video kan kundene redigere på Mac, PC eller iPad. Med den nyeste versjonen av iMovie på iPhone kan de til og med redigere to samtidige 4K-strømmer på iPhone SE.

– Retina Flash, som i et øyeblikk gjør skjermen tre ganger lysere med True Tone-lyssetting, for strålende selfier under dårlige lysforhold med FaceTime HD-kameraet.

– Funksjoner som ble introdusert med iPhone 6s, inkludert panoramabilder på 63 megapiksler, videoopptak med 60 bilder per sekund for video i 1080p og 240 bilder per sekund for sakte film, video i tidsforløp med videostabilisering og forbedret videostabilisering.

Pris og tilgjengelighet

– iPhone SE fås i metallic-finisher i stellargrå, sølv, gull og rosegull i modeller med 16 GB eller 64 GB fra kr 4 790 (inkl. mva.) i Apple Store-butikker, på Apple.com, hos autoriserte Apple forhandlere og utvalgte leverandører.

– Kunder i Australia, Canada, De amerikanske jomfruøyene, Frankrike, Hongkong, Japan, Kina, New Zealand, Puerto Rico, Singapore, Storbritannia, Tyskland og USA kan bestille iPhone SE fra og med torsdag 24. mars, med tilgjengelighet fra og med torsdag 31. mars.

– iPhone SE er tilgjengelig i begynnelsen av april i Albania, Andorra, Bahrain, Belgia, Bosnia, Bulgaria, Danmark, De forente arabiske emirater, Estland, Finland, Guernsey, Jersey, Hellas, India, Irland, Island, Isle of Man, Italia, Kosovo, Kroatia, Kuwait, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Makedonia, Maldivene, Malta, Monaco, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Russland, Saudi-Arabia, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Taiwan, Tsjekkia, Tyrkia, Ungarn og Østerrike.

– Tilbehør designet av Apple, som skinndeksler i svart og midnattsblå, vil bli tilgjengelig for kr 399 (inkl. mva.). Lightning-dokkingstasjoner i matchende metallic-finisher er tilgjengelige i Apple Store-butikker og på Apple.com for kr 499.

* Abonnement for datatrafikk kreves. LTE er tilgjengelig i utvalgte områder og gjennom utvalgte operatører. Hastigheter varierer basert på lokale forhold og operatører. Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte, og se www.apple.com/iphone/LTE.

Powered by Labrador CMS