Apple Watch

Pressemelding fra Apple 9. mars 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apple Watch tilgjengelig i ni land fra 24. april

Apple annonserte i dag at Apple Watch, den mest personlige enheten Apple noensinne har laget, og det nyeste innovative tilskuddet til Apples økosystem, vil være tilgjengelig på fredag 24. april for kunder i Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannia og USA. Apple Watch er en utrolig presis klokke, en intim og umiddelbar kommunikasjonsenhet og en banebrytende helse- og treningspartner. Apple Watch kan konfigureres i det uendelige for et personlig uttrykk, og introduserer en helt ny måte å motta informasjon og samhandle med verden på ved hjelp av apper fra tredjeparter som er laget spesielt for håndleddet.

«Apple Watch starter et nytt kapittel i hvordan vi forholder oss til teknologi på, og vi tror at kundene våre kommer til å elske den», sa Apple-sjef Tim Cook. «Vi gleder oss til at folk begynner å bruke Apple Watch for å få enkel tilgang til viktig informasjon, til å samhandle med verden omkring og til å leve bedre ved å være mer bevisst på sin daglige aktivitet enn noen gang tidligere».

«Apple Watch ble unnfanget, designet og utviklet som et singulært produkt, og fusjonerer maskinvare og programvare på en helt ny måte», sa Jony Ive, Apples Senior Vice President of Design. «Med Apple Watch har vi skapt tre utvalgte samlinger med en programvarearkitektur som sammen muliggjør uovertrufne tilpasningsmuligheter i en enhet du kan ha på kroppen».

Apple Watch introduserer revolusjonerende teknologi som Digital Crown, en nyskapende måte å rulle, zoome og navigere på uten å dekke over skjermen. Retina-skjermen på Apple Watch har Force Touch, som kjenner forskjell på en berøring og et trykk. Det gir deg en ny måte å få rask og enkel tilgang til relevante kontroller på. Helt nye Taptic Engine gir deg et forsiktig trykk på håndleddet når du mottar et varsel eller en melding.

En utrolig presis og konfigurerbar klokke

Apple Watch er en utrolig presis klokke, og holder seg innenfor 50 millisekunder fra UTC-standarden.* Apple Watch kan tilpasses med urskiver som spenner fra den tradisjonelle, analoge Chronograph-urskiven til den informative Modular-urskiven. Eller du kan velge en Motion-urskive med animerte sommerfugler og maneter.. Apple Watch gjør langt mer enn å gi deg tiden. Ved hjelp av spesialfunksjoner på urskiven, kjent i urmakerfaget som komplikasjoner, kan den vise soloppgang/solnedgang, kommende kalenderhendelser eller ditt daglige aktivitetsnivå. Med komplikasjoner og flerfoldige konfigurerbare urskiver gir Apple Watch deg millioner av mulige kombinasjoner. Dra opp på urskiven for Glances, som raskt viser viktig informasjon, for eksempel værvarselet, plasseringen din på et kart eller musikken du hører på.

En intim og umiddelbar kommunikasjonsenhet

Apple Watch gjør det mulig å sende meldinger, lese e-post og svare på anrop til iPhone direkte fra håndleddet. Taptic Engine varsler deg med et forsiktig trykk slik at du ikke går glipp av viktige beskjeder. Med Digital Touch, gjør Apple Watch det mulig å kommunisere på helt nye måter ved å sende en skisse, et trykk eller til og med rytmen til dine egne hjerteslag. Med Apple Watch kan du samhandle raskt og enkelt med omverdenen ved å betale for kaffen med Apple Pay**, gå ombord i et fly med et Passbook-boardingkort eller heve håndleddet for å be Siri om sving-for-sving veibeskrivelser i Kart.

Banebrytende helse- og treningspartner

Apple Watch oppmuntrer deg til å sitte mindre, bevege deg mer og trene litt hver dag. Activity-appen gir deg en enkel grafisk oversikt over det daglige aktivitetsnivået med tre ringer som måler aktiv kaloriforbrenning, hurtig aktivitet og hvor ofte du har reist deg for å ta en pause fra å sitte i løpet av dagen. Apple Watch og Workout-appen gir deg detaljene du trenger under dedikerte treningsøkter for de mest populære treningsmetodene, som å gå, løpe og sykle. Med akselerasjonsmåler, innebygd pulsmåler, GPS og Wi-Fi fra iPhone bruker Apple Watch de beste sensorene for forskjellige typer bevegelse og gir deg et komplett bilde av daglig aktivitet og treningsøkter. Activity-appen på iPhone samler aktivitets- og treningsdataene fra Apple Watch slik at du kan se en mer detaljert oversikt over loggen. Apple Watch bruker denne loggen til å foreslå personlige aktivitetsmål, belønne milepæler og holde deg motivert.

Apple Watch er tilgjengelig i to forskjellige størrelser, 38 mm og 42 mm, og i tre særegne samlinger – Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition. Apple Watch Sport har en lett urkasse i anodisert aluminium utført i sølv eller stellargrått med en Retina-skjerm som er beskyttet med forsterket Ion-X-glass, og med matchende  Sport Band i fluorelastomer som leveres i fem forskjellige farger. Apple Watch-samlingen har urkasser i høyglanspolert rustfritt stål og stellarsvart rustfritt stål og en Retina-skjerm som er beskyttet av safirglass. Apple Watch-samlingen leveres med tre forskjellige skinnremmer, Link Bracelet-lenke i rustfritt stål, Milanese Loop eller Sport Band i svart eller hvitt. Apple Watch Edition har urkasser som er spesiallaget i 18 karat gult gull- eller rosegullegeringer, som er utviklet for å være dobbelt så harde som vanlig gull, en Retina-skjerm beskyttet av polert safirglass og et utvalg unike remmer og bånd med spenner, hekter eller fester i 18 karat gull.

Verdens mest aktive og innovative utviklermiljø har skapt helt nye opplevelser som er spesialdesignet for Apple Watch. Du kan gjøre alt fra å bestille en Uber, sjekke inn på en American Airlines-flyvning og bestille en sykkel for treningsøkten på Equinox til å fjernstyre Honeywell Lyric-termostaten mens du er borte. Mulighetene med Apple Watch-apper er uendelige. Disse opplevelsene utvider funksjonaliteten til iPhone-appene dine, samtidig som de gir deg en nyskapende måte å samhandle på – direkte fra håndleddet. Populære apper som Instagram, MLB.com At Bat, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat og flere vil også være tilgjengelige på Apple Watch. Den nye Apple Watch-appen som følger med iOS 8.2 på iPhone, gjør det mulig å finne, kjøpe og laste ned apper fra Apple Watch App Store.

Apple Watch er laget for å kunne brukes hele dagen og gir opptil 18 timer batteritid***. Den leveres med en unik ladeløsning som kombinerer Apples MagSafe-teknologi med induksjonslading for en rask tilkobling som enkelt smetter på plass.

Handleopplevelsen med Apple Watch er også designet for å være den mest personlige Apple noensinne har tilbudt. Når Apple Watch blir tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Apple Online Store på fredag 10. april, vil Apple Store-butikker og shop-in-shop-avdelinger på kjøpesentre tilby kunder muligheten til å se deres valg av Apple Watch og prøve den i butikken.

Tilgjengelighet

Fra 10. april vil Apple Watch være tilgjengelig for forhåndsvisning og prøving etter avtale ved Apple Store-butikker og tilgjengelig for forhåndsbestilling fra Apple Online Store i Australia, Canada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Storbritannia og USA. Den 24. april vil Apple Watch være tilgjengelig på nettet og kan reserveres i Apple Store-butikker og hos utvalgte Apple-autoriserte forhandlere i Kina og Japan. Kunder som kjøper på nett eller i butikk fra Apple, vil tilbys personlig konfigurering for å tilpasse og sammenkoble Apple Watch med iPhone.

Apple Watch er tilgjengelig i tre samlinger, Apple Watch Sport, Apple Watch og Apple Watch Edition, som er spesiallaget i 18 karat gult gull- eller rosegullegeringer.

Apple Watch vil også være tilgjengelig for forhåndsvisning eller prøving ved Galeries Lafayette i Paris, Isetan i Tokyo og Selfridges i London den 10. april. Apple Watch vil være tilgjengelig for salg fra 24. april ved disse utvalgte shop-in-shop-avdelingene, og i eksklusive butikker i storbyer over hele verden, blant annet Colette i Paris, Dover Street Market i London og Tokyo, Maxfield i Los Angeles og The Corner i Berlin.

Fra i dag kan kunder utforske og velge deres foretrukne Apple Watch på Apple Online Store eller via Apple Store-appen for iPhone og iPad.

Apple Watch krever iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus med iOS 8.2. eller nyere. iOS 8.2 vil være tilgjengelig for nedlasting i dag.

*Nøyaktigheten er avhengig av jevnlig synkronisering med iPhone.

**Apple Pay er kun tilgjengelig i USA og gjennom deltakende banker. Se www.apple.com/apple-pay for mer informasjon.

***Batteritid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.

Powered by Labrador CMS