MEST TILFREDS MED APPLE

Norske mobilkunder er mest fornøyd med Apple, med Samsung på andreplass.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse Svenskt Kvalitetindex har gjort i de nordiske landene. De har gjennomført 1000 intervjuer i Norge, Sverige, Danmark og Finland i perioden 26. august til 26. september i år.

– Jo høyere poengsum, jo mer fornøyd er kunden med sin mobilprodusent. Generelt sett har bransjer og selskap som scorer under 60 poeng på kundetilfredshet store problemer med å få kundene til å fortsette å kjøpe deres produkter, mens et tall over 75 tyder på en sterk relasjon mellom selskap og kunde, heter det i pressemeldingen fra Svenskt Kvalitetindex.  

Svenskene glad i Nokia

Det må nevnes at både såkalte smarttelefoner og tradisjonelle mobiltelefoner inngår i undersøkelsen

Det ble stilt spørsmål om hvor fornøyd folk var med sin nåværende mobiltelefon, og om man ville velge samme merke på nytt dersom man skulle kjøpe en ny mobil.

– Folk er betydelig mer fornøyde med Apple i alle de nordiske landene, utenom i Sverige, hvor de som har Nokia også er svært fornøyd. Det må nevnes at både såkalte smarttelefoner og tradisjonelle mobiltelefoner inngår i undersøkelsen. For eksempel er det slik i Sverige at de som har en tradisjonell mobil fra Nokia er mer fornøyd enn de som har en smarttelefon, selv om man også er fornøyd med sistnevnte, sier Johan Parmler, administrerende direktør i Svenskt Kvalitetindex i en pressemelding.

Hvor fornøyd er du med din mobiltelefon?

Også i Norge troner Apple på toppen av listen, med 86 poeng. Bare finnene er mer glade i amerikanerne enn oss. Samsung kommer på andreplass, og nordmennene er mer fornøyde enn nabolandene med sine Samsung-mobiler med en score på 81. Nokia inntar tredjeplassen med 78 poeng, Sony får 77 poeng, mens HTC havner sist med 67 poeng. Mobilprodusenter som LG, Huawei og ZTE er ikke trukket særskilt fram, og havner i potten «övriga».

Når det gjelder spørsmålet om folk vil velge samme merke neste gang man mobil, er det fortsatt Apple som leder an. Samsung ligger på andreplass i alle de nordiske landene, mens nordmenn er mindre troende til å velge Nokia og Sony ved neste mobilkjøp enn våre naboer. Aller dårligst gjør HTC det, og den trenden går på tvers av de nordiske landene.

Hvor trolig er det at du kjøper mobil fra samme merke neste gang?

            Norge

          Sverige

      Danmark

         Finland

Apple

Samsung

Nokia

Sony

HTC

Andre merker

Powered by Labrador CMS