Presidenten i Applia Europe Reinhard Zinkann fra Miele sammen med Paolo Falcioni som er direktør i Applia Europe. Foto: Jan Røsholm

CECED BLIR APPLIA

Den europesiske produsentorganisasjonen for hvitevarer CECED fyller i år 60 år, og benyttet jubileet til å lansere sitt nye navn.

Publisert

Applia Europe er det nye navnet, og bak dette ligger produsentenes ønske om å markere betydningen av «home appliances» i Europa. Rundt seksti prosent av nye produktdesign innen hvitevarer og småelektrisk skjer i Europa og Tyrkia, og åtte prosent av alle patenter som meldes inn i EU kommer fra hvitevarebransjen. Bransjen spiller samtidig en sentral rolle i hvordan livene våre vil bli i fremtiden. Smarte hjem og oppkoblede hvitevarer er to stikkord her. Samtidig har bransjen et sterkt fokus på bærekraft og miljø. Alle produsentene bruker store ressurser på å redusere vann- og strømmengde, samt finne nye løsninger på matbehandling, noe som vil redusere matsvinn. Med nytt navn blir også organisasjonen mer synlig i Brüssel, hvor hovedkvarteret er. Det er over ti andre organisasjoner som har CEC som de tre første bokstavene i navnet sitt. For de som måtte lure, CECED sto for Conseil Européen de la Construction d’appareils Domestiques. Den norske bransjeforeningen for hvitevarer, NEL, er medlem i Applia Europe.

Powered by Labrador CMS