FORSIKRING MOT HELSEKØ

KRONIKK: Stadig flere bedrifter forsikrer sine ansatte mot helsekø. Økningen de siste ti årene har vært markant.

Publisert Sist oppdatert

I følge statistikk fra Finans Norge hadde 400.000 nordmenn en eller annen form for helseforsikring ved utgangen av 2013. Det er en økning på 13 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i 2012.

Så sent som i 2003 var det kun rundt 34.000 nordmenn som hadde en slik ordning. Tallene fra FNO viser og så at 35.000 nordmenn har individuelle ordninger, noe som utgjør under ni prosent av totalen på 404.000 forsikrede.

De fleste som har helseforsikring har det gjennom sin arbeidsgiver. Dette fordi stadig flere bedrifter ser verdien av å holde sine ansatte friske og i arbeid. Spesielt for små og mellomstore bedrifter kan konsekvensen av sykemeldte nøkkelpersoner være fatal.

Dette får også medlemmene i Stiftelsen Elektronikkbransjen glede av. Storebrand har nemlig inngått avtale med Elektronikkbransjen om tegning av helseforsikring

Forebygger sykefravær

Det er flere grunner til at bedriftene tegner helseforsikring. Først og fremst ser vi at bedriftene ønsker å redusere sykefraværet. De ønsker å redusere ventetiden for ansatte som står i helsekø, og tar vare på ansatte som blir syke. Dette er spesielt verdifullt i små bedrifter. Der er man gjerne ekstra sårbare ved langvarig sykefravær. 

Noe av det fine med helseforsikringen er at den dekker behandling av plager som kan gi sykefravær på et senere tidspunkt dersom de ikke blir behandlet. Det offentlige er gode på å behandle akutte skader som for eksempel benbrudd raskt, mens det normalt tar lengre tid ved slitasjeskader i rygg, nakke, skuldre og knær.

Mange opplever en lengre periode med sykefravær som følge av problemer med rygg, nakke, skuldre og knær. Behandlingsforsikring tilbudt av forsikringsselskap garanterer rask behandling ved private sykehus i utlandet og Norge.

Helseforsikring koster normalt 2-3.000 kroner per ansatt. Ifølge Sintef koster én enkelt sykefraværsdag bedriften 2.600 kroner. Dette regnestykket viser at helseforsikring er en god investering for bedrifter.

Hvorfor privat behandling?

Kritiske røster har de seneste årene hevdet at private behandlingsforsikringer bidrar til et klassedelt helsevesen i Norge. Det offentlige helsevesen er mer enn godt nok. La oss være klare på det, helseforsikring er ingen erstatning for offentlig helsevesen, men et supplement som gir deg flere alternativer. Ved mindre alvorlige diagnoser kan ventetiden på offentlig sykehus være flere måneder eller år, noe som i verste fall kan medføre at du blir gående med smerter og/eller ikke blir i stand til å jobbe. Med helseforsikring er du garantert behandling innen 14 virkedager. Til sammen utgjør offentlig og private tjenester et godt norsk helsevesen.

Ny helse-app

Storebrand er opptatt av å tilby fleksible løsninger og nylig lanserte selskapet en ny helse-app for de ansatte. Denne appen sørger blant annet for informasjon om bedriftens avtale, oversikt over behandlingsnettverk, opplasting av henvisning og refusjonshåndtering, for å nevne noe. Hver enkelt kan rett og slett bruke appen til all kontakt med Storebrand Helse.

Dette får også medlemmene i Stiftelsen Elektronikkbransjen glede av. Storebrand har nemlig inngått avtale med Elektronikkbransjen om tegning av helseforsikring.

Powered by Labrador CMS