Siemens Connectivity Frame

Pressemelding fra Siemens 5. september 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Siemens skaper digitale hjem

Fremtidens hjem fjernstyres med «Siemens Connectivity Frame».

Å være pålogget er trendy. Internett, smarttelefoner og likes finner stadig nye veier inn i våre liv. Tilkoblede hjem er ikke lenger bare en visjon og på IFA 2013 viser Siemens hvordan tilkoblingsmuligheter mellom hvitevarer og nettbrett eller smarttelefon snart vil være i stand til å endre hverdagen. «Siemens Connectivity Frame» presenterer i dag løsninger som vil være på markedet fra og med neste år: mobil husholdningsstyring, kokebøker og ovner som samhandler og bruksanvisninger med større virkelighetstilnærming.

«Vi følger nøye med på endringene i folks hverdag. Med våre tilkoblingsmuligheter mellom hvitevarer og smarttelefon bidrar vi aktivt til forandring og forbedring av livskvaliteten,» sier Katrin Ohlander, PR Manager BSH Norge.

Siemens jobber kontinuerlig med å utvikle løsninger som gir økt fleksibilitet, effektivitet og selvstendighet i hverdagen. De ønsker å bidra til at tidskrevende eller upopulære oppgaver blir utført mer effektivt.

Mer selvstendighet

Hvorfor ikke bruke lunsjpausen for å ta en titt på hva som finnes i kjøleskapet hjemme og planlegge middag? Dette vil være mulig med «Siemens Connectivity Frame» app installert på smarttelefon eller nettbrett. Appen tar bilde fra innsiden av kjøleskapet og gir deg et overblikk over innhold. I tillegg kan man med et enkelt klikk på bilde av utvalgt ingrediens få forslag på oppskrifter. Handlelisten sendes direkte til din mobiltelefon og gjør turen til butikken litt enklere.

Nyttige hjelpemidler i hverdagen

Oppskriften projiseres direkte på arbeidsbenken i form av en muli-touch skjerm ved hjelp av avansert sensorteknologi. Den virtuelle kokeboken gir detaljerte instruksjoner til ovnens innebygde teknologi som automatisk justerer seg til riktig stekeprogram. Denne funksjonen gjør at man slipper å berøre nettbrett eller smarttelefon med klissete fingre under matlaging.

Virtuell bruksanvisning

Nå kommer bruksanvisningen for de som ikke liker å lese seg igjennom en hel manual for å kunne løse problemet. En tredimensjonal film som beskriver riktig fremgangsmåte steg for steg hjelper deg å løse dine problemer. Reparasjon og service blir heller aldri det samme når man nå kan løse problemer ved bruk avlivevideosamtaler. Det er både tidsbesparende og man slipper å måtte tilkalle en tekniker.

Skreddersydd energisparing

Med supereffektive ecoPlus hvitevarer møter Siemens den miljøbevisste forbruker sine behov for en bærekraftig livsstil. Morgendagens intelligente energisparingsystemer tar i bruk optimert solenergi. Husholdningsapparatenes solenergisystemer justerer seg automatisk i forhold til solens posisjon for å oppnå optimal energibruk.

Fremtiden er nå

Fremtiden som den er beskrevet i «Siemens Connectivity Frame» er innen rekkevidde.

«Så tidlig som neste år vil Siemens hvitevarer, med intelligente løsninger som beskrevet her, være tilgjengelige på markedet,» sier Ohlander.

Den korte veien mellom fremsynte ideer og ferdig produkt er viet til å perfeksjonere funksjonalitet, design og brukervennlighet – helt i tråd med Siemens’ høye kvalitetskrav.

Powered by Labrador CMS