Cisco Cloud Connect app

Pressemelding fra Cisco 27. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Apps til hjemmets underholdningssystemer og digitale hvitevarer:

Linksys routere med app-plattform fra Cisco

Ciscos nye Cloud Connect app-plattform og apps er nå tilgjengelige sammen med Linksys sine Smart Wi-Fi-routere. Sammen utgjør de neste generasjon av trådløse hjemmenettverk.

Ciscos nye app-platform til Linksys routere, Cisco Cloud Connect, gjør det digitale livet enklere. Via plattformen kan du styre og kommunisere med hjemmets underholdningssystemer og digitale hvitevarer som er tilkoblet nettverket. Cisco Cloud Connect tar seg av alle kompliserte og omstendelige nettverksprosesser, og gir mange nye og spennende brukermuligheter.

- Med Cisco Cloud Connect revolusjoner vi måten man kobler til- og får glede av det økende antallet enheter på hjemmenettverket. Den neste generasjonen av hjemmenettverk er et faktum med lanseringen av Linksys sine Smart Wi-Fi-routere, Cisco Cloud Connect, tilhørende apps og våre partnerskap på tvers av bransjen, sier Jesper Dauw, Nordisk sjef i Cisco Home Networking.

Utover routerne, som kommer på markedet i juli, og selve plattformen, blir Cisco Cloud Connect-apps nå tilgjengelige for smarttelefoner og nettbrett. Som en del av Cisco Cloud Connect kan man med SimpleTap enkelt koble forskjellige enheter på hjemmets Linksys-nettverk. Dette gjøres ved ett enkelt trykk, et swipe med fingeren eller ved å scanne eller tagge enheten.

I tillegg åpner Cisco for apper fra tredjeparter. For eksempel finnes det en app som lar din Smart TV og AirPlay-kompatible enheter spille av videoer fra internett. En annen app lar deg overvåke hjemmenettverket når du er på farten, mens en tredje app lar foreldre følge med på barnas bruk av internett når de er alene hjemme. 

Fremtidens hjem er her

Vi kjøper stadig flere produkter som kan tilsluttes hjemmenettverket. Resultatet er at tilkobling fort blir en tilbakevendende og tidkrevende prosess. Med SimpleTap kan du enkelt trykke på de virtuelle tastene i appen, og koble til samtlige enheter i løpet av få sekunder. Innen kort tid vil man også kunne scanne såkalte Near Field Communications (NFC) tagger, som er integrert i flere apparater.

Cisco samarbeider med en rekke produsenter av forbrukerelektronikk og digitale hvitevarer. Onkyo, som blant annet lager musikkanlegg, har for eksempel integrert SimpleTap i deres nye trådløse 7.1 AV-mottaker.

Nobuaki Okuda, direktør i Onkyo Sound & Vision Corporation, uttaler: ”Vi deler visjonen om at hjemmenettverk bør være enkelt og effektivt å bruke. Derfor er vi stolte over å være den første produsenten av forbrukerelektronikk som integrerer Cisco Linksys sin SimpleTap-teknologi i våre nye AV-mottakere. SimpleTap gjør tilkoblingen av vår nye 2012 AV-mottaker til nettverket svært enkel, slik at brukerne kan lytte til favorittmusikken sin fra Spotify og andre tjenester”.

Appene

Apper for Cisco Cloud Connect kan lastes ned fra Apples App Store og Googles Play Store. Innen kort tid vil Cisco og tredjepartsutviklere tilby flere og flere apper. De første seks appene til smarttelefon som kan brukes på Linksys sine Smart Wi-Fi routere er:

App

Beskrivelse

Plattform

Udvikler

Block the Bad Stuff

Block the Bad   Stuff gir trygg surfing via Linksys Smart Wi-Fi Routere. Appen beskytter alle   brukere og enheter mot usikre nettsteder og gjør tilkoblingen til internett   trygg for hele familien.

iOS

Fresh   Consulting

HipPlay

Med HipPlay kan   man når og hvor som helst spille av, dele og vise bilder, musikk og videoer på   mobil, tablet, PC, Mac eller TV.

iOS

Axentra

Gemini IP Camera Viewer

Gemini IP   Camera Viewer er en app for iPhone som gjør det mulig å overvåke hjemmet når   man er på farten – både via Wi-Fi og mobilnettverket. Appen gir også enkel   installasjon av overvåknings-kameraer o.l.  

iOS

Gemini   Solutions

Twonky Video

Twonky Video er   en mobil browser for smarttelefoner og tablets. Med appen kan man spille av   videoer fra internett på Smart TV og AirPlay enheter. 

Android / iOS

Packet Video

Device Monitoring

Device   Monitoring gir oversikt over nettverkets tilkoblede enheter i sanntid. Man   kan for eksempel få beskjed om når barna går online på en spillkonsoll og   hvor lenge den er i bruk.

iOS

Xoriant

Netproofer

Netproofer hjelper   foreldre med å forhindre adgang til spesifikke nettsteder per bruker eller   enhet.

Android / iOS

Stratedge/Adroitent

Tilgjengelighet, utviklere og pris

Cisco Cloud Connect er gratis og tilgjengelig fra og med i dag. Hvis man har en Linksys Smart Wi-Fi router, vil man få en automatisk beskjed om oppgraderingsmuligheten. Man kan også oppgradere manuelt ved å besøke www.linksys.com. Linksys Smart Wi-Fi routere med integrert Cisco Cloud Connect kommer på markedet i juli og kan kjøpes hos alle ledende forhandlere.

De ulike mobil-appene til Cisco Cloud Connect lastes ned via Apple App Store og Google Play Store. Priser på tredjepartenes apper defineres av de respektive utviklerene. 

Cisco åpner nå også Linksys Developer Community, hvor utviklere kan få hjelp til deres arbeid med apps til Cisco Cloud Connect for Linksys Smart Wi-Fi routere. Mer informasjon finnes her: http://developer.cisco.com/web/ldc.

Powered by Labrador CMS