APPLIKASJON STYRER DØRKONTROLL

Med en elektronisk døråpner med kamera fra Mobotix kan du kommunisere med den som ringer på uansett om du er borte eller hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer ved hjelp av en nyutviklet applikasjon som foreløpig er tilpasset Ipad og Iphone, men som snart kommer for Android.

– Alle dørstasjoner og kameraer fra oss kan koples mot denne applikasjonen. Det betyr at du kan kontrollere hvem som ringer på hos deg, se og kommunisere med personen og til og med åpne døren uansett om du er hjemme eller ikke. I tillegg kan du kontrollere aktiviteten rundt inngangsdøren din når som helst, sier salgsdirektør Magnus Ekerot i Mobotix.

Det tyske firmaet hadde invitert presse, deriblant fagbladet Elektronikkbransjen, og betalt reise og opphold til et seminar for Norden og Baltikum holdt i Riga.

Vatikanet stiller selvsagt meget strenge krav til overvåkningen dag og natt

Totalovervåkning

Firmaet har spesialisert seg på totalovervåking med ett kamera, optikk og programvare som gir høyoppløst video og spesiell programvare for overføring til sentral. Med godt utviklet programvare sier Mobotix-lederen at et overvåkningskamera med kraftig vidvinkel kan gjøre det samme som mange kameraer med normaloptikk. I tillegg kan slike løsninger spare mye overvåkningspersonell. Det tyske firmaet har nordisk hovedkontor i Danmark, men er også godt inne i Norge ved flere agenter. Det har spesialisert seg på profesjonelle overvåkningskameraer med halvkuleformet optikk. Det betyr at kameraene har samme egenskaper som et såkalt fiskeøyeobjektiv til stillbildekameraer. Montert i tak har slike kameraer bildevinkel på 360 grader. Montert på vegg er bildevinkelen 180 grader. I tillegg til å dekke profesjonelle markeder er Mobotix nå også på vei inn i forbrukermarkedet med enklere produkter og tekniske løsninger som gjør utstyret billigere.

Q24 og S14

En av de mest populære Mobotix-produktene er overvåkningskameraet Q24. Det har den halvkuleformede optikken med store bildevinkel. Kameraenheten inneholder også programvare. Det forbindes med datasentral ved hjelp av fiberoptisk kabel.

– Denne løsningen betyr at vi sender alle signalene fra kameraer på en datalinje til sentralen. Andre løsninger med mange kameraer som har objektiv med liten bildevinkel krever mange datalinjer og totalt større datakapasitet for å oppnå den samme kontrollen. I tillegg kan vi med vår løsning bruke bare en kameraoperatør som kan følge med i hele rommet der kamera står, sier Ekerot.

Kameraet S14 er en nyhet fra Mobotix. Denne nyutviklingen er egentlig to kameraer i ett, et for dag- og et for nattfotografering. Kameraene kan arbeide sammen innen en avstand på to meter. Modulene kan settes opp med mange ulike innstillinger styrt fra kameraenes felleshus. Kameraene skal være vanntette og kompakte. Det er bare ytterdelen av kameraet som er synlig utenfor for eksempel en vegg eller et tak. Denne løsningen gjør det mulig å overvåke to rom inntil hverandre med samme hovedenhet. S14-systemet kommer i salg i midten av året.

Vatikanet

Mobotix’ prestisjeprosjekt har vært totalovervåkning av biblioteket i Vatikanet.

– Her er det uerstattelige verk og verdier. Vatikanet stiller selvsagt meget strenge krav til overvåkningen dag og natt. Kameraene skal dekke absolutt alle rom og flater. Ingen bøker skal fjernes fra rommene. Det er faktisk bare paven som får lov til å «låne» fra dette biblioteket, sier Ekerot.

Normalt vil et slikt system bety at Vatikanet må ha mange personer for hele tiden å kunne følge monitorene i overvåkningssentralen. Men på grunn av at Mobotix kunne tilby kameraer med stor bildevinkel kunne antallet operatører reduseres sterkt.

– Selv om utstyret vårt ikke er billig, må de som kjøper det tenke langsiktig. Personellkostnadene er høye og med få personer i kontrollfunksjonen og dermed lavere personalkostnader, kan vi på sikt konkurrere med andre leverandører. Vi kan vise til løsninger der det over tid er målt helt opp til 37 prosent lavere personalkostnader enn konkurrentenes løsninger, sier han.

Powered by Labrador CMS