Martin Stenberg, distriktssjef i Electrolux Home Products Norway, viser CombiSteam Pro Smart EKS985Z, med dampfunksjon og kamera. Foto: Stian Sønsteng

SMART DAMPOVN FØRST HOS ELKJØP

Norden og Elkjøp er først ute når Electrolux lanserer sin første smartovn; CombiSteam Pro Smart EKS985Z, med dampfunksjon og kamera.

Publisert

– Med denne kan du sende bilde rett fra stekeovnen til gjestene som kommer på middag, sier Martin Stenberg, distriktssjef i Electrolux Home Products Norway, med ansvar for Elkjøp-kjeden.

Electrolux CombiSteam Pro Smart EKS985Z, med dampfunksjon og kamera, koster 25.000 kroner hos Elkjøp. Foto: Electrolux.

Etter påske fikk de første norske Elkjøp-butikkene ovnen i utstilling, og den er nå til salgs i hele kjeden. Smartovnen er produsert i Tyskland ved Electrolux’ egen fabrikk i Rothenburg, og hadde altså sin verdenspremiere hos Elkjøp i Norden.

– Vår første Connectivity-ovn er via wifi koplet opp til appen MyElectrolux. Dette gjør det mulig å kommunisere med ovnen, hvis man er i det samme nettverket. Man aktiviserer appen i berøringsskjermen på ovnen, og med én gang døren åpnes deaktiviseres muligheten til å fjernstyre den. Dette er gjort på grunn av sikkerheten, sier Stenberg, når fagbladet Elektronikkbransjen møter ham ved Elkjøp Megastore Ullevål.

Hele matlagningsprosessen kan altså styres og bivånes fra mobilen eller nettbrettet, hvor som helst i huset. Velger man en oppskrift fra appen kan man sende oppskriften til ovnen. Ovnen vil automatisk starte tilberedingsprosessen, med den eller de funksjonene som gir et best mulig resultat. Dersom retten krever fler funksjoner, regulerer ovnen dette også automatisk. For eksempel vil steking av brød starte med et dampprogram for etterheving i ovn. Når denne er ferdig, tilføres automatisk varmluft for videre steking.

Med appen MyElectrolux er det mulig å følge med hvor langt stekeprosessen er kommet. Foto: Electrolux.

Gratis matkurs

– Slik blir brødet saftig, luftig og med sprø stekeskorpe, sier Stenberg.

Ovnsvolumet er på 71 liter, mens vanntanken med uttak i front er på 0,8 liter. Ovnen gir beskjed i god tid før den skal fylles, og det er mulig å etterfylle denne uten at programmet avbrytes.

Et kamera i ovnen viser hvordan mattilberedningen utvikler seg, og for å unngå gjenskinn utenfra følger det med et lite deksel som kan plasseres bak kameraet, utenpå døren.

– Det er ikke mulig å dele en video?

– Hehe. Nei, det er per nå ikke mulig å strømme videoen til andre, men hvem vet, kanskje blir det ribbe minutt og minutt? sier Stenberg.

Connectivity-ovnen har også sous-vide-funksjon.

Electrolux CombiSteam Pro Smart EKS985Z har et ovnsvolum på 71 liter. Foto: Electrolux.

– Som alle sous-vide-ovnene fra Electrolux følger det med et gratis kokkekurs ved Kulinarisk akademi, der man med følge kan lage en fireretters middag. Vi tror dette er viktig, slik at kundene kan dra nytte av alle mulighetene som finnes i stekeovnen, sier Stenberg.

– At dere gir med dette kurset sier også sitt om prisnivået?

– Sous-vide-ovnene våre koster fra 20.000 kroner og oppover, sier Stenberg.

Modellen som først kommer i salg hos Elkjøp, Electrolux CombiSteam Pro Smart EKS985Z, koster 25.000 kroner.

Det er per nå ikke mulig å strømme videoen til andre, men hvem vet, kanskje blir det ribbe minutt og minutt?

– Den er i sort høyglans, noe som passer godt i en klar trend vi ser i markedet. I de første butikkene som fikk den satte vi den opp med et nettbrett for demonstrasjon, og den er tilgjengelig i alle Elkjøp-butikker i Norge.

Sous-vide

– Hvilke forventninger har dere til dette produktet?

– Vi ser at forbrukerne ønsker mer avanserte produkter, og dette er et nytt referanseprodukt for oss. Det er morsomt å se hvor godt den allerede selger, og den passer som hånd i hanske i Epoq-innredningene til Elkjøp, sier Stenberg.

Mens man holder gjestene med selskap, er det mulig å følge stekeprosessen via kameraet i ovnen. Foto: Electrolux.

Han sier ovnen har en rekke program, alle funksjoner man kan ønske seg, og en rekke oppskrifter – også for sous-vide. Programmene kan styres i berøringsskjermen i farger, eller i appen.

– De som har dårlige knær velger appen?

– Det kan nok hende! Appen er tilgjengelig både på Android og iOS, oppskriftene er på norsk, og blir stadig supplert. Vi har en ambisjon om å hjelpe kunden, og at det finnes oppskrifter som kundene faktisk lager, sier Stenberg.

Oppskriftene er søkbare etter følgende kategorier: Type rett, råvarer (som kjøtt, fisk, fugl) og ulike tilberedingsteknikker (som sous-vide, damp, varmluft). Søker man for eksempel på damp vil alle retter som krever dampbehandling i ovnen dukke opp i menyen.

Inntil videre snakker wifi-ovnen til Electrolux kun med appen, mens platetoppen kan kommunisere med avtrekksviften via IR.

– Når kommer Electrolux dit at alt snakker sammen?

Hvitevareselger Petter Wang (t. v.) ved Elkjøp Megastore Ullevål og distriktssjef Martin Stenberg i Electrolux Home Products Norway. Foto: Stian Sønsteng.

– Det vil tiden vise. Spørsmålet er hva man virkelig vil ha, og hva som bare er kjekt å ha. Denne smartovnen er et solid steg og gir kunden noe hen faktisk ønsker seg, sier Stenberg.

Powered by Labrador CMS