Nikon SnapBridge

Pressemelding fra Nikon 5. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nikon setter kameraet i sentrum med SnapBridge

Sømløst tilkoblet til enhver tid takket være lavenergi blåtannteknologi

Nikon lanserer SnapBridge som sikrer at kameraet kontinuerlig er tilkoblet eksterne smartenheter som for eksempel et nettbrett eller en smarttelefon. Teknologien vil bli standard på de fleste Nikon-kameraer i 2016.

Den fremtidsrettede lavenergi blåtannteknologien ble for første gang presentert av Nikon i år på CES i Las Vegas. Teknologien er et innovativt gjennombrudd som sikrer kontinuerlig trådløs tilkobling til smartenheter på en sømløs og energieffektiv måte. Enkelt forklart lar SnapBridge deg overføre bildet fra kameraet til en smartenhet i det bildet er tatt. Det hele foregår automatisk uten at det er nødvendig å aktivere bildeoverføring fra kameraet. Teknologien sikrer at strømforbruket holdes lavt på begge enheter. Tilkoblingen mellom kamera og smartenhet skjer via SmartBridge-appen som er tilgjengelig for iOS og Android på AppStore og GooglePlay.

Tadashi Nakayama, Corporate Vice President, Sector Management of Marketing Sector, Image Business Unit i Nikon Corporation, sier bildet på mange måter er i sentrum for all kommunikasjon.

– SnapBridge gir Nikon-kameraet konstant tilkobling til personlige enheter uten avbrudd. Det er virkelig hva det betyr å skape et universelt fotospråk, sier han.

Enkel og intuitiv tilkobling til smartenheter

SnapBridge-integrerte Nikon-modeller kan være uavbrutt tilkoblet til en smartenhet* med en gang programmet er installert. For enkelhets skyld er det bare nødvendig å konfigurere tilkoblingen én gang, i motsetning til tidligere Wi-Fi® overføringssystemer, som måtte konfigureres hver gang brukeren skulle koble til smartenheten. SSID- og passordkonfigurering, som vanligvis er nødvendig ved førstegangs tilkobling, er ikke lenger nødvendig. Inntil fem smartenheter kan kobles til kameraet.

*Kompatible iPhone og/eller iPad® eller smartenheter med AndroidTM operativsystem.

Automatisk synkronisering av steds- og tidsinformasjon

SnapBridge-programmet henter steds- og tidsinformasjon fra brukerens smartenhet og synkroniserer automatisk kameraet til disse, noe som fjerner behovet for å justere innstillingene manuelt i kameraet når man krysser tidssoner. Brukerne kan begynne å fotografere umiddelbart ved ankomst, uten å måtte bekymre seg for unøyaktigheter når det gjelder steds- og tidsdata i kameraet.

Sømløs overføring av bilder, selv under fotograferingen

Via kameramenyen kan fotografen veksle mellom mulighetene til å overføre bilder automatisk under eller etter opptak. Når kameraet er slått av, bytter det automatisk fra Bluetooth-lavenergi til Bluetooth for fortsatt å kunne overføre bilder. Bildene som overføres til smartenheter er på 2-MP (Full HD) i JPEG-format. Originale JPEG-bilder kan også overføres.

Innebygd bildeinformasjon

Bildeinformasjon kan enkelt integreres ved å benytte SnapBridge. Brukere kan velge opptil to typer informasjon, fra copyright til bildeinformasjon, til utfyllende tekster og logoer, som kan integreres med bildet for personlig beskyttelse og identifikasjon.

Fjernstyring av funksjoner under fotografering

SnapBridge-programmets fjernstyring* av funksjoner gjør det mulig for brukerne å kontrollere bildet i sanntid, slik det ser ut gjennom objektivet, før utløseren løses ut via appen. I tillegg kan også kameraets selvutløser styres via smartenheten, noe som gir større frihet og flere muligheter under fotograferingen.

*Fjernstyring er bare mulig med kameraer som har innebygd Wi-Fi.

Sømløs deling med sosiale medier og NIKON IMAGE SPACE

SnapBridge støtter sømløs deling med sosiale medier. Med en registrert Nikon ID, kan Nikon-brukere få ubegrenset lagringsplass av 2-MP bilder på NIKON IMAGE SPACE. Bilder på inntil 2-MP, som er overført til en smartenhet, kan automatisk lastes opp til brukerens NIKON IMAGE SPACE konto fra SnapBridge.

SnapBridge vil være tilgjengelig i løpet av mars.

Powered by Labrador CMS