PRINT FRA APPEN

FotoKnudsen har laget en egen app, med mulighet for å lage fotobøker og bestille bilder rett fra mobilen.

Publisert Sist oppdatert

Nordmenns måte å ta og bruke bilder på er i stor endring. Stiftelsen Elektronikkbransjen og Fotorådets årlige undersøkelse viser at det tas færre bilder med kamera i forhold til i fjor, mens bruken av mobiltelefonkameraer fortsetter å øke.

Flere mobilbilder

Fremdeles er majoriteten av de millionene av bilder vi produserer bestilt via vår nettbaserte løsning, men andelen fra mobil øker og det kommer inn ordrer hver dag

Antall bilder tatt med kamera i snitt er nå rundt 800, mens antall bilder tatt med mobilkamera har økt fra 434 til 487, og 30 prosent av nordmenn som tar bilder med mobilen har fremkalt disse.

Det var bakgrunnen for at FotoKnudsen valgte å utvikle sin egen mobilapp.

– Norge er et av de ledende land innen antall mobiler per person og bruk av disse. Basert på den høye graden av mobilisering, og den økende graden av bilder fotografert med mobil var valget om å lansere en bildeapp som lett lar deg fremkalle bilder direkte fra mobilen, enkelt for oss. Mest fordi vi mener kundene våre fortjener et alternativ til de nettbaserte bestillingsløsningene, sier daglig leder i FotoKnudsen, Cecilie Gaustad til fagbladet Elektronikkbransjen.

Så langt har vi 55.000 lastet ned appen.

– Og det er uten at vi har lansert den tungt i markedet. Vi venter nå på en ny versjon med ny og spennende funksjonalitet, som kommer på markedet medio august, sier hun.

Blir viktigere

– Hvor mange bruker appen ikke bare til å lagre bilder, men faktisk lage produkter som fotobøker?

Du kan velge mellom 4 ulike bildeformater: klassiske format, kvadratisk, panorama og polaroid-look, og du kan også velge back-up av bilder direkte opp mot din bildekonto på fotoknudsen.no. Fremdeles er majoriteten av de millionene av bilder vi produserer bestilt via vår nettbaserte løsning, men andelen fra mobil øker og det kommer inn ordrer hver dag, sier FotoKnudsen-sjefen.

– Hvor viktig blir mobilen og mobiltjenester for bildebransjen framover?

– Mobil er allerede viktig for bildebransjen, jeg tror de fleste kan være enig med meg i det. Jeg tror den vil bli mer og mer viktig, spesielt for de unge kundene. Utfordringen er å lange gode mobile-løsninger som setter seg hos forbrukeren. Der har nok både vi og andre en vei å gå enda, men jeg håper vi er der om ikke lenge, sier hun.

Powered by Labrador CMS