Netatmo Presence

Pressemelding fra Netatmo 2. november 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Presence lanseres i Norge:

Intelligent kamera «forstår» hva som skjer utenfor huset ditt

Er du lei dyre vaktselskaper eller at boligalarmen går i tide og utide? Nå lanseres «Presence» endelig i Norge. I denne prisklassen er dette markedets mest intelligente utendørskamera, som gir beskjed via mobilen om mennesker, biler eller dyr nærmer seg boligen din. Kameraet kan også innstilles individuelle behov for å unngå at alarmen går i tide og utide.   

«Presence» har høstet stor annerkjennelse av teknologieksperter verden over, og vant tidligere i år hele fire priser på “CES Innovations Awards” (i kategoriene “Smart Home”, “Digital Imaging”, “Tech For A Better World” and “Embedded Technologies”).

Dette høyteknologiske «smart hjem»-produktet analyserer omgivelsene i sanntid og oppdager og rapporterer om fremmede mennesker, biler eller dyr befinner seg i oppkjørselen eller hagen din. Kameraet forstår altså hva det ser, og varsler deg umiddelbart hvis noe er oppdaget i det overvåkede området. Beskjeder som «person oppdaget» eller «dyr oppdaget» kommer rett inn på smarttelefonen, lesebrettet eller pc-en via appen fra leverandøren.

Hyttefolket vil elske det

«Presence» gir trygghet rundt hva som skjer utenfor huset ditt. Enten det er innbruddstyver på ferde, et bud som skal levere noe på døren eller noen som har gått feil. Du får også beskjed om når katten din kommer tilbake. Dette betyr mye når vi er på ferie, og spesielt hyttefolket får større kontroll. I dette prissjiktet er «Presence» noe av det ypperste du kan ha på trygghetsområdet.

– Kameraet markerer en revolusjon for private forbrukere av overvåkningskameraer. I motsetning til eksisterende overvåkningssystemer som trenger menneskelig analyse, forstår «Presence» hva som skjer utenfor huset. Kameraet registrerer umiddelbart uvanlige situasjoner og sender presise meldinger til brukernes smarttelefon. Dette kameraet tilbyr i bunn og grunn fred i sinnet til forbrukerne ved å  varsle dem i sanntid om innbrudd eller skader som skjer på deres eiendom, forklarer Fred Potter, grunnlegger og administrerende direktør i Netatmo.

Oppsummering siste 24 timer på ett minutt

Du kan tilpasse hva du ønsker å bli varslet om, og du kan velge å definere opptil fire ulike soner for ulike type varslinger. Kameraet har en såkalt «timelapse»-funksjon som sorterer de siste 24 timene filmet av kameraet i en oppsummering på ett minutt. Den korte filmen består av bilder tatt av «Presence» hvert minutt, og som vises i en akselerert sekvens slik at du raskt kan se hva som har skjedd utenfor hjemmet ditt, i garasjen eller hagen, det siste døgnet.

Et kraftig infrarødt nattsyn gir gode videoopptak om natten, og kameraet har også et integrert smart-flomlys. Flomlyset kan settes til å oppdage og skremme bort eventuelle uønskede besøkende eller å lyse opp veien når det er mørkt. I tillegg kan lyset slås på manuelt via appen.

Kompatibel med andre apper - kan åpne garasjen

«Presence» er kompatibel med IFTTT, en tjeneste som kobler hundrevis av applikasjoner sammen. Med IFTTT kobler brukeren data fra Netatmo Security Appen – som styrer «Presence» – med andre apper. Ved hjelp av enkle oppskrifter kan du lage ulike personlige, programmerte handlinger. For eksempel kan du bestemme at garasjeporten åpnes når «Presence» ser en bestemt bil i oppkjørselen. Eller stoppe sprinkleranlegget når kameraet oppdager et dyr i hagen.  

Gratis datalagring

«Presence» lagrer videoer lokalt på et internt Micro-SD-kort. Brukeren kan også velge å overføre dem til en Dropbox-konto eller en personlig FTP-server. Utvalgte video-opptak kan automatisk lagres på Dropbox-kontoen ved å velge ulike innstillinger i appen. Du kan man med andre ord stille kameraet inn på automatisk lagring av opptak på din Dropbox-konto ved for eksempel påvisning av en person, en bil eller et dyr. Dataoverføring fra kameraet til brukerens smarttelefon er sikret med ende-til-ende- kryptering for å garantere høyeste grad av beskyttelse.

Enkel installasjon

Utendørskameraet er enkelt å installere og kan også erstatte ditt eksisterende utelys og kobles på husets wifi-nett. Kameraet styres via en app som er tilgjengelig fra smarttelefon, nettbrett, pc/Mac eller en Apple Watch. Via dashbordet streamer brukeren live video av hva som skjer utenfor huset. Du har også en tidslinje med tidligere hendelser som gjør det enkelt å se gjennom tidligere videoer.

Med iOS10-oppdateringen er det mulig å få varslinger via et bilde av en hendelse på hovedskjermen, uten å gå inn i appen eller låse opp skjermen.  

Tekniske spesifikasjoner

• Kraftig læringsalgoritme for å oppdage mennesker, biler og dyr

• Integrert smart-flomlys

• 1080p Full HD-video som gir fantastiske bilder under alle lysforhold

• 100 ° synsfelt og 20-meters deteksjonsområde

• Lang rekkeviddedeteksjon (opptil 20 meter)

• 4MP CMOS-sensor

• «Knip for å zoome-funksjon» på skjermen for å se detaljer

• Integrert mikrofon

• Kraftig infrarødt nattesyn

• Lokalt Micro-SD-kort

• Ende-til-ende-kryptering (banksikker)

• Video-back-up mulig via Dropbox og personlig FTP

• Wifi-tilkobling

• Motstår sol, is, regn og vind

Tilgjengelighet og kompatibilitet

«Presence» er tilgjengelig fra og med dag til en veiledende priser fra NOK 2999,- hos blant annet Komplett.no, Multicom og DustinHome. Netatmo Security appen er gratis og kompatibel med iPhone iOS9, Android 4.3 eller nyere versjoner. Appen som styrer «Presence», styrer også «Welcome» som er et innendørs overvåkningskamera med ansiktsgjenkjenning og vanntette sikkerhetssensorer for dører og vinduer. Veiledende priser på disse to enhetene er henholdsvis NOK 1999,-. og NOK 999,-

Powered by Labrador CMS