Runtastic

Pressemelding fra Optical Storage 12. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Runtastic lanserer pulsklokke og pulsbelte for SmartPhones

Den nye appen for Android SmartPhones og iPhones gir brukerne nye muligheter – og mer enn 5 mill. har lastet den ned. Et nytt konsept for trening.

Runtastic har på kort tid blitt kjent for sin gjennomtenkte treningsapp for iPhone og Android SmartPhones. Over 5 millioner brukere har allerede lastet ned appen.

Nå lanseres Runtastic som et komplett konsept med treningsrelaterte elektronikkprodukter. I sortimentet finnes pulsklokker og SmartPhones tilbehør som fartsmålere, pedometre etc. Alt sydd sammen i Runtastic applikasjonen på web eller på din SmartPhone. Runtastic støtter en mengde sportsgrener med gjennomtenkt tilbehør og skreddersydd funksjonalitet i applikasjonen. 

Uansett om din treningsform er løpning, sykling, fitness, power walk, langrenn, utforskning el. kan Runtastic gi deg relevant informasjon som motiverer til større utfordringer. Du kan sette opp målsetninger, kjøre treningsprogram, se på resultatene og statistikken, og dele den med venner på FB, Twitter etc. Runtastic kan med tilbehøret ”Receiver & Chest Strap” også gi pulsinformasjon via pulsbåndet til din SmartPhone! Treningsprogram med personlig coach og høydemåling/statistikk på høydeforskjeller er andre funksjoner i Runtastic konseptet som gjør det til det mest komplette konseptet for trening. Runtastic  applikasjonen bruker Google-maps til referanse og visning.

En liten, men en hyggelig detalj i applikasjonen for SmartPhones er at Runtastic kan fungere i bakgrunnen selv om telefonen ringer.

Runtastic lar deg til og med svare uten at du må pause treningen. Kanskje ikke aktuelt for maratonløperne, men om man spasere er det praktisk å kunne svare uten att du behøver stoppe.

Først ut på det skandinaviske markedet er Runtastic GPS watch og Receiver & Chest Strap.  Runtastic GPS watch registrerer pulsdata og GPS-posisjon for brukeren som ikke vil bruke sin SmartPhone på trening. Du kan også få veibeskrivelse til runder du lastet ned fra webben innen du løper og kan følge treningsprogram.

Receiver & Chest Strap - Pulsbelte for SmartPhones registrerer pulsrytmen via en trådløs mottager som koples til Smartfonens høreplugger- . Fordelen med en separat mottager i stedet å bruke BlueTooth er at overføringen blir mer stabil og at man forlenger driftstiden ved ikke å belaste telefonens batteri. Mottageren tilkoples til uttaket til hørepluggenen hvilket gjør at en og samme produkt passer både til iPhone som Android- enheter. På mottageren finns hørepluggsutgang.  Brukeren kan fortsatt lytte på musikk når man trener. I pakken inngår også ”Runtastic Pro” - appen.

For mer opplyninger om produkt: www.runtastic.com

Powered by Labrador CMS