TO TV-APPER FRA RIKSTV

Fra før har RiksTV barne-appen Junior tilgjengelig. Den 21. oktober kom appen som gir forbrukeren mulighet til å styre TVen fra Ipaden.

Publisert Sist oppdatert

Med den nye Ipad-appen kan man bla i ukesarkivet fra TV-kanalene, starte TV-programmer forfra og finne frem i alle PVR-opptakene. I tillegg får man en oversikt over det som går på TV nå og fremover.

– Foreløpig lanserer vi appen for Ipad. Planen er imidlertid at den om kort tid kan utvides til også å gjelde Iphone og andre typer nettbrett og mobile enheter. I tillegg er vi kommet langt i utviklingen av en ny Smart-boks som skal gjøre TV-hverdagen enda bedre og enklere, sier administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, i en pressemelding.

Her vises det til at det i 2013 ble kjøpt 950.000 nettbrett i Norge, og at over 40 prosent av disse er en Ipad.

Vi jobber for at kundene våre også skal få se TV-innhold på Ipaden både i og utenfor hjemmet så fort som mulig

Start forfra

– Du kan enkelt utforske, planlegge og styre TV-kvelden ved for eksempel å filtrere på kategorier som film, serier og sport, og med få berøringer lese om et program og spille det av direkte på TV-en fra Ipaden – enten signalet kommer «live» via antennen, som strømmetjeneste fra arkivet eller fra harddisken i TV-boksen. Hvis du vil se et program senere kan du like enkelt ta det opp, eller bli varslet 5 minutter før det starter. Og kom du litt sent hjem en dag og rakk ikke starten av favorittprogrammet ditt trykker du bare på «start forfra», heter det i pressemeldingen.

– Dessuten er ikke appen begrenset til hjemmet. Du kan faktisk sitte på hytta, i båten, i bilen, på toget, eller kanskje på en flyplass og ta opp de programmene du ikke rekker hjem for å se, sier Birkeland.

Han viser til at appen kan være TV-guide for alle, men at den er spesiallaget for RiksTV-abonnenter.

TV på appen kommer

– Fra lanseringen vil brukerne kunne navigere i arkivene til TV 2s og TVNorges kanaler, men vi jobber for at dette skal gjelde andre TV-kanaler innen kort tid, sier Birkeland i pressemeldingen.

Start forfra-funksjonen gjelder foreløpig for TVNorge-kanelene Max, Fem, Vox og TVNorge, snart kommer tjenesten også for TV 2-kanalene. RiksTV arbeider for at funksjonen innen kort tid også skal gjelde andre kanaler.

I RiksTV Junior-appen, som ble lansert i september, kan man se TV-innhold rett på Ipaden.

– Den nye appen brukes for å finne innhold på en veldig enkel måte og kaste det over på den store TV-skjermen. Dette kan være innhold fra harddisken i Smart-boksen, direkte fra kringkasterne, eller via strømmetjenestene våre. Produktet vil bli løpende utviklet, og vi jobber for at kundene våre også skal få se TV-innhold på Ipaden både i og utenfor hjemmet så fort som mulig, sier Birkeland i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS