KON-TIKI

Kon-Tiki er kåret til Årets film.

Publisert Sist oppdatert

KON-TIKI

Filmen om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon er hittil sett av over 840.000 på kino. I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge nordmannens teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, i strid med den etablerte sannheten om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien la Heyerdahl ut på en farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8.000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden.

Filmen om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon er hittil sett av over 840.000 på kino

NOMINERTE

The Dark Knight Rises

Finalen i Christopher Nolans Batman-trilogi, med Christian Bale i rollen som Batman og Bruce Wayne. Det er gått mange år siden Batman tok på seg skylden for Harvey Dents forbrytelser. Sannheten forblir hemmelig, overskygger Batmans heltemodige fortid, og fører til at Bruce Wayne lever ensom og bitter i sin store herregård uten å vende tilbake til sitt mørke alter ego. Oppfølgeren til Batman Begins (2005) og The Dark Knight (2008).

Istid 4

I den fjerde Istid-filmen, med undertittelen Kontinenter på avveie, er Scrat som vanlig helt ”nøtt" til å få tak i eikenøtta. Denne gangen får det innvirkninger for hele verden. Kontinentkatastrofen blir begynnelsen på det største eventyret Manny, Diego og Sid har vært på. Etter omveltningene blir Sid gjenforent med bestemoren, og flokken treffer en gjeng med sjørøvere som vil gjøre alt for å hindre dem i å komme seg hjem.

Fagjury: Ola Prestgard (Coop), Thomas Hegerlund (Elkjøp), Fredrik Hiorth (Expert), John Berge (Release/High Def), Erik Zmuda (Film & Kino) og Stian Sønsteng (fagbladet Elektronikkbransjen).

Les mer om vinnerne i de andre kategoriene:

Årets småelektriske: Wilfa Juicemaster

Årets hvitevare: Siemens flexinduksjon

Årets fotoprodukt: Canon EOS 650D

Årets tilbehør: Belkin Music Receiver

Årets mobiltelefon: Samsung Galaxy S III

Årets dataprodukt: Samsung Galaxy Note 10.1

Årets skjønnhetsprodukt: Withings Wifi Body Scale

Årets TV-produkt: Samsung 8-serien

Årets spill: Fifa 13

Årets film: Kon-Tiki

Årets lydprodukt: Samsung DA-E750

Årets annonsør: Canon

Årets julegave: Samsung Galaxy S III

Powered by Labrador CMS