SAMSUNG 8-SERIEN

Samsung 8-serien er kåret til Årets TV-produkt.

Publisert Sist oppdatert

SAMSUNG 8-SERIEN

8-serien fra Samsung er en LCD-TV med 3D-støtte, og har kant-led belysningsteknologi. Det er en smart-TV og kan dermed kobles til internett, og kan i tillegg til fjernkontrollen styres med stemmen eller via håndbevegelser som fanges opp av TVens innebygde kamera. Oppløsningen er 1920 x 1080, altså full HD, TVen har tre HDMI-tilkoblinger, 3 USB-koblinger og har en oppdateringsfrekvens på 200 Hz. Prisene ligger fra 12.000  til 20.000 kroner, avhengig av om du velger 40-, 46- eller 55-tommeren.

er en smart-TV og kan dermed kobles til internett, og kan i tillegg til fjernkontrollen styres med stemmen eller via håndbevegelser som fanges opp av TVens innebygde kamera

NOMINERTE

Netflix

Det amerikanske selskapet er det første som bragte en ny type TV-tjenester til Norge, nemlig film og serier via strømming. Ved lanseringen er Netflix tilgjengelig på en rekke plattformer og enheter, fra smartmobiler og nettbrett, til spillkonsoller og smart-TVer. Selskapet komprimerer materialet i ti varianter for ulike enheter og nettforbindelser, fra 100 kbit/sek til over 5 Mbit/s. Høyeste oppløsning som støttes er 1080p. Tjenesten er gratis første måned (ut året dersom man er Spotify-bruker), ellers 79 kroner per måned.

Panasonic WT50-serien

Toppmodellen blant Panasonics led-modeller er en smart-TV med aktiv 3D. Her er fire HDMI-innganger og tre USB-innganger, minnekortinngang og trådløst nett for enkel bruk av Smart-TV-funksjonene. WT50 har også innebygget digitale TV-dekodere og støtte for USB-opptak, Bluetooth- og DLNA-støtte. Panasonic har også lagt på IPS-paneler med Clear Panel Pro-teknologi, og backlight scanning-bildesystemet – som skal gjøre gjengivelsen av hurtige bevegelser på skjermen bedre. Pris fra 16.000,- (47-tommeren) til 23.000,- (55-tommeren).

Fagjury: Terje Gudmundsen (Euronics), Øyvind Paulsen (DinSide), Audun Hage (Lyd&Bilde), Thomas Hegerlund (Elkjøp), Kjersti Løge (NetOnNet) og Marte Ottemo (fagbladet Elektronikkbransjen)

Les mer om vinnerne i de andre kategoriene:

Årets småelektriske: Wilfa Juicemaster

Årets hvitevare: Siemens flexinduksjon

Årets fotoprodukt: Canon EOS 650D

Årets tilbehør: Belkin Music Receiver

Årets mobiltelefon: Samsung Galaxy S III

Årets dataprodukt: Samsung Galaxy Note 10.1

Årets skjønnhetsprodukt: Withings Wifi Body Scale

Årets TV-produkt: Samsung 8-serien

Årets spill: Fifa 13

Årets film: Kon-Tiki

Årets lydprodukt: Samsung DA-E750

Årets annonsør: Canon

Årets julegave: Samsung Galaxy S III

Powered by Labrador CMS