Produktsjef Finn Urianstad betrakter den nye plasma TVen PDP-5000EX, som har 50 tommers skjerm med full HD-oppløsning.

Både lyd og bilde fra Pioneer som satser sterkt på hifi

Pioneer satser igjen på avansert lydutstyr, men plasma er fortsatt viktig og det kommer nye modeller med full HD-oppløsning.

De siste årene har det meste fra Pioneer dreid seg om store plasma TVer. Det japanske merket har tatt en god del av markedet innen denne gruppen. De som kjenner Pioneer fra mange år tilbake, husker at merket hadde godt fotfeste med musikkanlegg og separate lydkomponenter, mens det var lite tilstede innen TV. Bilstereo har derimot stått for en stor del av omsetningen da som nå.

– Mye av arven vår er lydprodukter med høy kvalitet. Nå går vi tilbake til ren lyd, og lanserer separate lydprodukter beregnet på musikkanlegg av høy klasse, sier Finn Urianstad, nordisk produktsjef for hjemmeunderholdning.

Kabinett av whiskeyfat

Det er særlig innen området mottakere Pioneer tidligere var kjent på det norske markedet, nå satses det på nye modeller og sentralt står VSX-516. Den kommer sammen med flere andre nyheter. I tillegg til høy effekt har den egenskaper som USB-terminal for MP3-spiller og HDMI-tilkopling.

Pioneer presenterer også et 2-veis høytalersystem. Det er en bokhyllehøytaler med kabinett av treverk fra mer enn hundre år gamle whiskeyfat. Modellen heter SA-4SPT. Materialet skal ifølge Pioneer være det sterkeste som finnes innen treverk.

Det kommer en ny generasjon DVD-spillere som skal være den første i verden til å spille inn på RAM, +RV, -RV, +R, -R. Maskinen kan også spille inn to lag med +R og -R-systemet. Det gir innspillingstid på opptil 24 timer video. De nye DVD-spillerne kan også ta opp med DIVX-teknologi. Maskinen har også jukebox-funksjon, og kan spille av MP3-filer fra CDR.

Plasma med full HD

Til tross for at det er mye snakk om at LCD overtar storparten av flatskjerm-markedet, velger mange fabrikanter å satse stort på plasma. I tillegg til Pioneer gjelder dette særlig Panasonic, Hitachi og LG.

– Plasma blir ikke borte fra markedet slik mange har spådd, men vil få liten betydning for skjermstørrelser under 40 tommer, sier Urianstad. Han legger vekt på at tester underbygger forholdet mellom ytelse og pris. Pioneer vil markedsføre plasmaskjermer fra 43 til 61 tommer. Når det gjelder kvaliteten vil mye avhenge av skjermens oppløsning, og det spiller også inn på prisen. Pioneer kommer til å levere plasmaskjermer med oppløsning opp til 1920 x 1080 bildepunkter i størrelse ned til 50 tommer. Dette er skjermer for bildeentusiastene. Helt i toppen kommer PDP-5000EX som er 50 tommer størrelse og 1080P. Den vil koste rundt 80.000 kroner i Norge, opplyser Urianstad.

Xboks360 er en av modellene i Pioneers nye satsingsområde lyd og hjemmekino. Den er også velegnet som lyddel for TV-spill.
Reciveren VSX-2016AV-S er en av de tunge lydproduktene Pioneer nå kommer med i markedet.
SA-4SPT er en bokhyllehøytaler som er spesiell fordi kabinettet er laget av materiale fra 100 år gamle whiskeyfat. Det skal gjøre veggene ekstra harde og motstandsdyktig mot påvirkning fra lydbølger.
Til toppen