BÆRBARE FRA SAMSUNG

– Grunnen til at vi har ventet med PC-lanseringen i Norge, er at vi ikke har hatt organisasjonen på plass når det gjelder salgsressurser, service- og garantihåndtering.

Det sier Arve Uggedal, norsk salgssjef for dataprodukter i Samsung. Den koreanske produsenten har som mål at de på verdensbasis skal være blant de fem største innen data før det er gått fem år. Samsung har produsert PCer i 20 år for det koreanske markedet. De siste 4-5 årene også for deler av Europa. I tråd med selskapets globale satsning er turen nå kommet til Norden.

– Vi kjørte i gang Sverige, Danmark og Finland tidligere i år, og gleder oss over at vi nå kan lansere en bred portefølje med bærbare datamaskiner her i Norge. De fleste er for forbrukermarkedet, men enkelte modeller sklir over i bedriftsmarkedet, sier Uggedal.

Han mener det er tre ting som skiller dem fra konkurrentene:

– Batterikapasiteten vår er helt eksepsjonell, alle modellene har LED-skjerm, og tastaturene er store og kvalitetsmessig svært gode. For eksempel er tastaturet på 10 tommeren 93 prosent av størrelsen på et fullverdig tastatur, sier Uggedal.

Komplett

Maskinene er tilgjengelig hos Komplett i mai, og i detaljhandelen omtrent på samme tid. Ut over høsten kommer proffmodeller som blir distribuert hos tradisjonelle dataforhandlere.

– Maskinene vi viser frem i første omgang har mer enn 70 prosent Samsung-komponenter og vi setter sammen maskinene selv. Det er ingen andre produsenter i verden som kan si det samme, sier Uggedal.

Han forteller at responsen de så langt har fått er svært god, også fra de Expert-ansatte som fikk se produktene på Elektrofil-messen. Om Expert eller de andre kjedene tar inn Samsungs PC-produkter, er ennå ikke avklart.

Uggedal fremhever mini-PCen NC10 som en mulig storselger.

– Mini-PC-markedet har eksplodert, og NC10 får mye oppmerksomhet i forhold til kvalitetsfølelse, batteritid og skjerm. Den har vunnet alle testene og har skapt stor interesse i markedet, sier Uggedal.

Powered by Labrador CMS