Ved årsskiftet gikk NRKs Oddvar Kirkbakk av med pensjon etter 46 år. Slukkingen i Kautokeino ble hans siste store oppgave som sendesjef.

– DET BLE FJERNSYN LIKEVEL

På grunn av høye fjell og spredt befolkning er det av kostnadsmessige årsaker umulig å bygge ut fjernsyn i Norge.

Dette sto det å lese om fjernsyn i leksikonet Dreier Forlag utga i 1949.

– Men det ble fjernsyn likevel, for det som syntes økonomisk umulig ble politisk mulig og nødvendig, sier NRKs Oddvar Kirkbakk.

Ved slutten av fjoråret gikk Kirkbakk av som sendesjef i NRK etter 46 års virke i kringkastingen. Dermed er han en av de som yrkesmessig har fulgt fjernsynets tidsalder lengst. Samtidig er han naturlig nok en av de som kan mest om fjernsynsteknologi og sendeteknikk i Norge. Han opplevde slukkingen av de siste analoge senderne som noe av det siste i sin yrkeskarriere.

– Dette er moro og markerer slutten på en kjempestor innsats fra alle parter, er Kirkbakks karakteristikk av det som skjedde.

I 1963 startet han som kameramann. Kirkbakk gikk på programingeniørkurs i en tid da NRK hadde monopol og drev egen utdanning av mange av sine ansatte. Etter å ha hatt mange ulike oppgaver på teknisk side av fjernsynsvirksomheten blant annet en sentral rolle under vinter-OL i 1994, ble Kirkbakk sendesjef i 2001 og frem til pensjonisttilværelsen ved årsskiftet.

Les også:

To ganger rundt jordkloden

– En stor opplevelse

– Vi var usikre

Til toppen