HANDLER MED DE STORE

Den italienske Merloni-gruppen har merkene Indisit og Ariston og foretningsforbindelse med de to største kjedene i Norge.

Ariston har lenge været enemerket for Elkjøp, mens Expert omsetter Indesit-produktene. Det tredje merket fra Merloni, Scholtes, blir ikke solgt i Norge.

– Foreløpig arbeider vi bare med frittstående produkter i det norske markedet. Vi ser på forskjellige muligheter for å øke distribusjonen i Norge også til frittstående handlere, men foreløpig er ikke det aktuelt, sier regiondirektør Lars Arnoldsen hos Indesit.

Han forteller at de to merkene i Norge er sterke på vaskemaskiner og tørketromler. Nå arbeider den italienske leverandøren for å bli sterk ere innen kjøl og frys med et større produktutvalg enn tidligere. Arnoldsen karakteriserer nå firmaet som fullsortimentsleverandør.

– Vi ønsker å komme inn med platetopper og stekeovner, der vi ser det er stor vekst i det norske markedet, sier Arnoldsen.

Størsteparten av Merlonis produksjon foregår i Italia, mens resten er fordelt på Storbritannia, Polen, Russland, Tyrkia og Kina. Gruppen har nylig åpnet to nye fabrikker i Polen.

Satser på innbygging

En av nyhetene på messen var en stekeovn med volum på 70 liter som har navnet Open Space. Ovnen er i energiklasse A, og kammeret kan deles inn i to varmesoner.

Fra Scholtes ble det på messen vist en ny type ovn kalt multi-cooker. Den har fire tilberedingsmuligheter: koking, frityr, steking og damp. Funksjonen er basert på to stålkar som senkes ned i topplaten. Oppvarmingen skjer med induksjon. Ovnen styres av panel med berøringsfunksjon. Foreløpig er det ikke planlagt å introdusere den i Norge.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.4/2008

Powered by Labrador CMS