Regionsdirektør Lars Arnoldsen viser den nye stekeovnen Open Space med 70 liters volum og to varmesoner. Ovnen kommer både med merkene Ariston og Indesit.

HANDLER MED DE STORE

Den italienske Merloni-gruppen har merkene Indisit og Ariston og foretningsforbindelse med de to største kjedene i Norge.

Ariston har lenge været enemerket for Elkjøp, mens Expert omsetter Indesit-produktene. Det tredje merket fra Merloni, Scholtes, blir ikke solgt i Norge.

– Foreløpig arbeider vi bare med frittstående produkter i det norske markedet. Vi ser på forskjellige muligheter for å øke distribusjonen i Norge også til frittstående handlere, men foreløpig er ikke det aktuelt, sier regiondirektør Lars Arnoldsen hos Indesit.

Han forteller at de to merkene i Norge er sterke på vaskemaskiner og tørketromler. Nå arbeider den italienske leverandøren for å bli sterk ere innen kjøl og frys med et større produktutvalg enn tidligere. Arnoldsen karakteriserer nå firmaet som fullsortimentsleverandør.

– Vi ønsker å komme inn med platetopper og stekeovner, der vi ser det er stor vekst i det norske markedet, sier Arnoldsen.

Størsteparten av Merlonis produksjon foregår i Italia, mens resten er fordelt på Storbritannia, Polen, Russland, Tyrkia og Kina. Gruppen har nylig åpnet to nye fabrikker i Polen.

Satser på innbygging

En av nyhetene på messen var en stekeovn med volum på 70 liter som har navnet Open Space. Ovnen er i energiklasse A, og kammeret kan deles inn i to varmesoner.

Fra Scholtes ble det på messen vist en ny type ovn kalt multi-cooker. Den har fire tilberedingsmuligheter: koking, frityr, steking og damp. Funksjonen er basert på to stålkar som senkes ned i topplaten. Oppvarmingen skjer med induksjon. Ovnen styres av panel med berøringsfunksjon. Foreløpig er det ikke planlagt å introdusere den i Norge.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.4/2008

Multi-cooker er en type ovn basert på oppvarming av mat i to stålkar. Oppvarmingen skjer med induksjon fra bunnen. Mattilberedning kan skje både som koking, steking, damp og frityr.
Til toppen