Miele mener at kaffemaskinen vil være et samlingspunkt for familie og venner. Enten i urbane miljø som her, eller i bygde-Norge.

Kaffe i sentrum på kjøkkenet, mener Miele

Mieles nye kaffemaskin CVA 4060er basert på bruk av kaffebønner. Tidligere har den tyske fabrikanten lansert en variant for kapsler fra Nespresso.

– Innen hvitevarebransjen har innbyggingsprodukter for tiden den største veksten. Det er en av grunnene til at vi også satser på kaffemaskiner som innbyggingsprodukt, sier adm. direktør Dag Steenfeldt-Foss i Miele AS.

Han ser dette som en del av komplette innbyggingsløsninger for moderne kjøkken.

– Kaffen er og blir et viktig samlingspunkt i hjemmet, og vi tilbyr den til venner, slektninger og andre besøkende. Vi mener at tradisjonelle kaffetraktere tilfredsstiller nye krav til kaffekvalitet og livsstil. Derfor lanserer vi de nye innbyggingsproduktene som skal lage kaffe basert på utsøkt aroma. Samtidig gir vi maskinene lekker design, de skal være enkle i bruk og enkel rengjøring, sier han.

Nykvernet

CVA 4060 er en helautomatisk kaffemaskin med kammer for kaffebønner og bønnekvern. Dermed er det ment å lage fersk kaffe både i tradisjonell form og i tillegg espresso og cappuccino. Maskinens ”AromaticSystem“ skal sørge for at de ferskmalte kaffebønnene blir fullstendig dekket med vann, slik at all aromaen får utvikle seg. To kopper kan fylles samtidig. CVA 4060 har innebygd vannbeholder og er ikke ment å koples til husets vannforsyning.

– Den første opplevelsen får du allerede nå du skrur på maskinen.

Det store klartekstdisplayet med norsk tekst og de vedlikeholdsfrie LED-lampene gir lys til både fronten og maskinen innvendig, sier produktansvarlig Hilde Hovengen i Miele.

Alle beholdere, også bønnekammeret, kan tas ut. Det betyr at man enkelt kan skifte mellom ulike bønnesorter. I tillegg til kaffebønner, kan du via en sjakt fylle på en porsjon ferdigmalt kaffe. Slik kan du alltid tilby f.eks. koffeinfri kaffe, uten å skifte bønnesort.

– Vi snakker ikke om kaffekoking med CVA 4060. Maskinen tar seg av tilberedningen. Både vann- og malemengde per kopp kan programmeres individuelt. For dem som ikke kan få kaffen eller espressoen sterk nok, kan inntil 14 gram velges per kopp. I tillegg innstilles malegraden mekanisk, sier Hovengen.

Individuell nytelse

Programmeringen av funksjoner gjøres med én knapp.

Inn- og utkoblingstid, kaffetemperaturer og inntil ti profiler kan legges inn, så du slipper å huske hvordan venner og familiemedlemmer ønsker kaffen sin.

Miele satser på enkel betjening. Cappuccinoen lages så å si med et tastetrykk, uten at man må betjene den integrerte oppskummingsdysen. En medfølgende glasskanne må fylles med melk, som av hygieniske grunner ikke lagres i maskinen. Tilberedningen av melkeskum kan også foretas separat, så enhver kaffespesialitet kan tilberedes. Et annet poeng er at du slipper lange ventetider, fordi Mielemaskinen har to pumper og to gjennomstrømningsvarmere. Dermed kan tilberedning av melkeskum skje rett etter kaffepåfylling.

– Med den nye maskinen vår satser vi på at kaffen alltid er nykvernet. CVA 4060 lager både tradisjonell kaffe, espresso og cappuccino, sier produktansvarlig Hilde Hovengen hos Miele AS. Foto: Erik Andersen.
Miele har lagt vekt på enkel betjening, display med norsk tekst og enkel rengjøring med sin nye kaffemaskin.
Til toppen