LG F1443KDS

Pressemelding fra LG 9. juni 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Føler du noen ganger at du vasker for et helt fotballag? Nå kan du halvere tiden du bruker på klesvasken – LG F1443KDS har en vaskekapasitet på mellom en til hele elleve kilo. Det betyr at du kan tilbringe sommeren på stranden i år i stedet for på vaskerommet.

Mye har skjedd siden de første elektriske vaskemaskinene ble introdusert på 1930-tallet. Størrelsen på maskinene har blitt mindre og tiden man bruker på vasken har blitt redusert betydelig, men for mange oppleves klesvask fremdeles som svært tidkrevende. Nye LG F1443KDS har markedets største vaskekapasitet og gjør det lekende lett å vaske klær - selv når det virker som om man vasker for en hel fotballturnering. Selv om maskinen vasker større mengder tøy, er det standardstørrelse på maskinen, så det trengs ikke større plass til den i huset.

En undersøkelse fra Statens Institutt For Forbruksforskning (SIFO) viser at 40 prosent mener at stor vaskekapasitet er den viktigste tekniske egenskapen når de skal kjøpe vaskemaskin. Undersøkelser fra LG viser at 75 prosent av europeiske forbrukere vasker klær mellom 4 - 7 ganger i uken, som ofte skyldes at vaskemaskinene de bruker har for liten vaskekapasitet. F1443KDS’  vaskekapasitet på elleve kilo og den romslige trommelen på 78 liter sørger for at du slipper å kjempe deg gjennom berg av skittentøy flere ganger i uken – fulle skittentøyskurver er dermed et problem som hører gårsdagen til.

I tabellen* under har vi illustrert hvor mange flere plagg, lakener og håndklær du kan vaske med F1443KDS, sammenliknet med en vaskemaskin med en standardkapasitet på seks kilo.

Med en standard vaskemaskin vil en gjennomsnittsfamilie måtte vaske klær og annet tøy opptil 166 ganger i løpet av et år, med F1443KDS’ store vaskekapasitet reduseres dette til så lite som 91 vask i løpet av et år, gitt at man vasker fulle maskiner.

For deg som vasker mye – og lite

Større kapasitet trenger ikke være ensbetydende med større forbruk av vann og elektrisitet. F1443KDS har en miljøsparende teknologi som beregner vaskens vekt automatisk og vannmengden, energiforbruk og programtid tilpasses deretter. Det betyr at selv om du ikke fyller vaskemaskinen din helt full, så vasker du miljøeffektivt. Maskinen er svært energieffektiv og sparer opp til 30 prosent mer energi enn andre A-merkede vaskemaskiner. Dette er det laveste nivået for energimerking, også i henhold til EUs nye reglement. Med LG’s Direct Drive-teknologi er maskinen både mer stillegående og holdbar. Med et lydnivå på 54 desibel under sentrifugering, kan hverdagslivet nytes i ro og fred mens vaskemaskinen får jobben unnagjort.

Dampteknologien gjør også at vaskemaskinen effektivt fjerner allergener og midd. Dette gjør F1443KDS ekstra velegnet for personer som er plaget med allergier eller følsom hud.

LG F1443KDS er tilgjengelig i butikk fra juli 2010, til en pris på 12 995 kr. Vaskemaskinen er også tilgjengelig uten steam-funksjon, LG F1443KD til en pris på 10 995 kr.

Ny teknikk som gjør det mulig

Som alle LG vaskemaskiner, har også F1443KDS Direct Drive motor. Det betyr at motoren er plassert direkte på trommelen uten drivreim eller kullbørster. Resultatet er en sterk og robust motor med presise bevegelser som gir både effektiv og skånsom vask. Maskinen er tilnærmet vibrasjonsfri og svært stillegående.

For å øke kapasiteten til 11 kg, lagde LG et helt nytt design med et fast ytre trommel som går fra kant til kant på innsiden av kabinettet. Nye teknologier for fjæring og demping av en vibrerende trommel og balanseringssystemer (Ball Balance System) gir enda mindre vibrasjoner og gjør rommet mellom den ytre og indre trommelen minimal. På denne måten får man en indre trommel som rommer hele 78 liter, men som passer i en vaskemaskin på standard størrelse.

LG Electronics, Inc. er en av verdens største leverandører og en innovatør innenfor hjemmeelektronikk, hvitevarer og mobil kommunikasjon med 84 000 ansatte i 115 selskaper, inklusive 84 datterselskaper over hele verden. Den globale omsetningen i 2008 utgjorde USD 44,7 milliarder. LG Electronics består av fem forretningsenheter: Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions og Mobile Communications. LG Electronics er også verdens største produsent av skjermer til flat-tv, audio- og videoprodukter, mobiltelefoner, klimaanlegg og vaskemaskiner. 

Til toppen