Petter Lillestøl (f. v.), Odd Pettersen og Lars Tenden selger radio, TV og musikkinstrumenter i Musikk & elektronikk AS i Måløy.

MUSIKK OG ELEKTRONIKK KLINGER BRA

– Musikk og elektronikk er en naturlig kombinasjon. På en liten plass kan det være nødvendig å ha flere ben å stå på.

Det sier Petter Lillestøl og Odd Pettersen i Musikk & elektronikk AS i Måløy. De var begge ansatt som radio- og TV-reparatører ved Måløy radioforretning AS, inntil serviceavdelingen der ble lagt ned i 2003. Da startet Lillestøl og Pettersen opp for seg selv med brunevarer og musikkinstrumenter, og de er i dag hovedeiere i selskapet. Først holdt de til i Gate 2, nå holder de til i Gate 1 ved torget.

– Det blir ikke mer sentralt enn dette, og butikken er lett synlig. Dette gjør at vi får inn en del flere kunder enn tidligere, sier Lillestøl.

Han synes navnet klinger bra. Pettersen legger til at de er den eneste musikkforretningen i Måløy, mens de på lyd- og bilde har flere konkurrenter.

Omsetningen er omtrent like stor for musikk og elektronikk.

– Vi bruker stadig med tid på TV-kundene, siden det er så mye som skjer på dette området. Dette gjelder ikke musikkinstrumentene, sier Lillestøl.

I motsetning til Pettersen og Lars Tenden som er butikkansatt, er ikke Lillestøl musiker. Han mener det likevel går greit å selge instrumenter, hvis de to andre ikke er tilgjengelig i butikken.

Eget verksted

Musikk &elektronikk har eget verksted, der de tar småreparasjoner på både brunevarer og instrumenter. Lillestøl tror det er en fordel at de har bakgrunn som serviceteknikere, og at de står sterkere når kundene ønsker hjelp til montering og installasjon.

– Det er spesielt mange som trenger hjelp når det gjelder antenner til det digitale bakkenettet, og vi leverer og monterer også parabolantenner. Flere ønsker den tilleggsservicen vi kan tilby og er villige til å betale for dette, sier Pettersen.

Når fagbladet Elektronikkbransjen er på besøk, er det kun to TV-apparater som står utstilt i butikken.

– I og med at vi ikke har så mye på lager, blir det ofte til at vi selger de utstilte produktene og bestiller opp nye. Slik sett er det positivt at det er litt tomt akkurat nå, smiler Lillestøl.

Musikk & elektronikk AS er ikke tilknyttet noen kjede, og tar inn produkter fra distributører og direkte hos enkelte importører.

– Hvordan foregikk prosessen når dere satte sortimentet?

– Vi tok noen telefoner til dem vi kjente til fra tidligere, og ble møtt med velvilje over alt, sier Lillestøl.

Selskapet driver ambulerende service i de tre nærliggende kommunene Selje, Bremanger og Vanylven, der de kommer faste dager med varelevering og tilbyr antennemontering og service på stedet. Reiseruta markedsfører de på nettsidene sine og gjennom DMer i posten.

Petter Lillestøl (t. v.) og butikkansatt Lars Tenden foran scenen de har i butikken. Har inviteres lokale artister til å opptre, og bilder av dem blir siden hengt opp i butikken.
Odd Pettersen er daglig leder i Musikk & elektronikk AS i Måløy, og drar over gulvet før butikken åpner.
Musikk & elektronikk AS holder til i Gate 1, sentralt plassert ved torget i Måløy.
Til toppen