NÅ ER BILDERAMMENE GODE NOK

– Vi hadde digitale bilderammer klare i fjor, men valgte å holde dem tilbake da kvaliteten ikke var slik Sony ønsker å stå for.

– Bilderammene vi nå lanserer er av en helt annen kvalitet, med langt bedre oppløsning, lysstyrke og betraktningsvinkel enn konkurrentene, sier produktsjef Stian Normann-Arvesen i Sony Norge.

På tre av modellene har Sony lagt til en HDMI-løsning, som gjør det mulig å se bilder direkte fra bildebrikken i bilderammen i full HD på TV-skjermen.

– Digitale bilderammer var den store nyheten før jul i fjor, men vi tror salget for alvor vil ta av i år. Nå kan kvaliteten og funksjonaliteten i rammene langt bedre, sier Normann-Arvesen.

På Photokina stilte Sony med messens største stand, som de gjorde det på IFA.

– Med den voldsomme bredden dere har, hvordan vil du si dere lykkes med å fokusere på de ulike produktkategoriene ute i handelen?

– Det er varierende fra kanal til kanal. Vi er en helhetlig leverandør, og ønsker å vise det på messene. Vi har en ambisjon om å være ledende innen både kompakt, video og speilrefleks, sier Normann-Arvesen.

Han mener utviklingen har vært stor det siste året på komptaktsiden.

Automotiv

– Megapiksel-kappløpet har fortsatt, skjermene er blitt større og antall ganger optisk zoom er blitt flere – dessuten er vidvinkel kommet på banen. Sony fokuserer mye på nye funksjoner, og tilbyr for eksempel kompaktmodeller med automatisk gjenkjennelse av motivet. Retter du kameraet mot et fjellandskap og noen kommer inn i ruta, vil kameraet automatisk endre innstillingene til portrett. Fjerner personen seg, endres innstillingen til landskap.

– Dere er ikke alene om dette i markedet?

– Det er riktig, vi er i hovedsak to leverandører som tilbyr dette. I tillegg har vi lagt til inntil 4 GB internminne i kameraene. Mange vil spørre hva man skal med det? Jo! Etter at du har tømt kameraet, har du mulighet til å laste tilbake små versjoner av bildene, tilpasset visning direkte på kameraskjermen, opptil 24.000 bilder.

– Sony har tidligere vist basestasjoner med komponenttilkopling til TV som viser bilder i full HD. Nå kommer konkurrentene med HDMI-tilkopling på sine baser. Hva gjør Sony?

– Vi ser en sammensmelting mellom video- og stillsegmentet. Våre nye videokameraer har smildetektering, og det er langt bedre videofunksjoner i stillkameraene. Den dagen vi har ekte full HD i et stillkamera er det aktuelt med en HDMI-tilkopling. Så lenge det bare er snakk om overføring av bilde og ikke lyd, er det viktigere å gå for en rimeligere løsning – som er komponent.

V700 er Sonys digitale bilderamme i øvre sjikt, her 7-tommers modellen. Pris: 1.600,-
Sonys kompaktkamera DSC-T77 er 15 mm tynt. 10,1 MP, 4x optisk zoom. smilelukker med mulighet for å velge mellom barn eller voksne. Pris: 2.500,-
Sony DSC-T700 har 4 GB minne og fotoalbumfunksjon. 10,1 MP, 3,5-tommers berøringsskjerm i bredformat, 4x optisk zoom, optisk bildestabilisator, forbedret smilelukker og ansiktsregistrering, intelligent scenegjenkjennelse. Pris: 3.000,-
Myk bæreveske i ekte skinn med håndrem. Cyber-shot-logo på metallplate. Pris: 590,-
Til toppen