– Høyt oppe på åsen bak meg ligger Kjeldeknatten med hovedsenderen for Valdres i det nye digitale bakkenettet, sier selger Stian Nerli.

Ni av ti har skål på husveggen i Valdres

– Nær ni av ti fastboende har parabolanlegg, og vil neppe være interessert i det digitale bakkenettet. Det vil imidlertid være viktigere for hytteeierne.

Uttalelsen kommer fra selger Stian Nerli hos Stensrud Elektro AS i Bagn. Høyt over kommunesenteret i Sør-Aurdal troner masten på Kjeldeknatten ved Tonsåsen. Dette har i mange år vært hovedsenderen for radio og TV i Valdres. TV-delen av senderen har imidlertid bare distribuert NRK1 i det analoge bakkenettet. TV 2 er blitt sendt ut fra småsendere, mens det praktisk talt ikke har vært dekning for NRK2 fra bakkesendere i noen del av Valdres.

Dette har ført til at svært mange har kjøpt parabolanlegg for å få et bedre TV-tilbud enn det bakkesenderen har gitt.

– Jeg antar at nær ni av ti husstander i området har parabol. Men det er jo i kke alle som vil ha skål på veggen, så noen tar imot fra bakkesenderne. Også på hyttemarkedet har det begynt å skje noe med satellitt fordi mange har hatt veldig dårlig kvalitet på mottakingen fra bakkenettet. Nå venter vi at det digitale bakkenettet vil gi mye bedre mottakingskvalitet. Derfor tror jeg mange av hytteeierne vil være interessert i dette, sier Nerli.

Små marginer

Han legger vekt på at det er små fortjenestemarginer, så det er viktig for forretningen å ha hytteeierne som en kundegruppe i tillegg til de fastboende. En av fordelene med tilknytningen til Expert er den felles markedsføringen som kjeden står for over hele landet og som når hytteeierne på hjemstedet.

– Hva betyr det at prisene for programpakkene for bakkenettet trolig vil være ganske lik prisene på satellittkanalene?

– Det betyr nok at ikke mange vil gå over fra satellitt til bakkemottak. Men de som tar imot fra bakkenettet i dag, vil nok kjøpe bokser når de oppdager at skjermene blir svarte når de analoge sendingene blir slått av. I tillegg får seerne langt flere kanaler som mange sikkert ønsker seg. Uansett vil det digitale bakkenettet gi mye bedre forhold for viktige kanaler som TV 2 og NRK2 når det blir sendt fra Kjeldeknatten på Tonsåsen, sier Nerli.

– Vet du noe om hva som trengs av antenner i det nye nettet?

– Nei, det må vi få erfaring med etter hvert når sendingene kommer.

Til toppen