– Pixma skal bli nr. 1

Nå kommer andregenerasjons skrivere i Canons Pixma-serie. Målet er at de skal bli ledende skrivermerke i Europa innen 2006.

Også i Norge blir det satset stort på Pixma-produktene.

– Vi har økt omsetningen med 15 prosent og ligger nå foran konkurrentene, sier produktgruppesjef Ingar-Paul Taxt hos Canon Norge AS. Totalmarkedet ligger noenlunne stabilt på rundt 70.000 stk. i året. Canon har hatt størst økning innen gruppen kompakte fotoskrivere med produktnavnet Selphy og har nå mer enn halvparten av dette markedet i Norge.

– Det viser seg at de kompakte skriverne som lager bilder opp til 10 x 15 cm er gode nok for folk flest, og det er her omsetningsøkningen er størst, sier Taxt. Han legger vekt på at det er viktig å gi god informasjon til handlerne. Taxt karakteriserer Pixma-produktene som ”fotograferingens annen halvdel”. Dixons har kjøpt hele kolleksjonen av Pixmas 6600-serie. Det betyr at den kommer for fullt hos Elkjøp og Lefdal.

– Vi vil oppnå optimale bilder uten PC og legger nå mer programvare inn i skrivernes datahjerne for å gjøre dem mer uavhengig av datamaskinen, forteller Taxt. Grunnen er at printerne i større grad blir flyttet fra hjemmekontoret ut i stuen.

Canons forskere arbeider med å øke holdbarheten på bildene som skrives ut. Med beste type papir og nye blekktyper er holdbarheten nå beregnet til opptil 10 år for bilder som henger ubeskyttet i dagslys, opptil 30 år for bilder som henger oppe og som er beskyttet av glass og opptil 100 år for bilder som er montert i album.

Til toppen