Ringenes Herre triologi: Extended Edition

Pressemelding fra SF Norge 22. mars 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

– For å følge opp fjorårets vellykkede debut for de originale kinoversjonene av Ringenes Herre-trilogien på Blu-ray, slipper SF Norge den 28 juni samtlige tre av Peter Jacksons visuelle mesterverk i utvidet utgave som del av en slående 15-disk Blu-ray-samling: The Lord of the Rings Motion Picture Trilogy: Extended Edition (Blu-ray).

En av filmhistoriens mest magiske, intenst spektakulære eventyr levendegjøres når disse utvidede versjonene, med uovertruffen høydefinert lyd- og bildekvalitet, eksploderer ut på Blu-ray-formatet.  Sound + Vision Magazine rangerte 2010-utgivelsen av trilogien som #5 på “Top 10 Blu-rays of the Year”, og bemerket at dette var den ene av kun to utgivelser som kvalifiserte til fem stjerner for lyd, der vurderingen var “breathtaking”. Nå kan fansen oppleve den utvidede trilogien hjemme, slik den var ment å bli sett og hørt, på høydefinert Blu-ray. Basert på lengden til hver av de utvidede versjonene av spillefilmene, og for å presentere hver film i høyest mulige bildekvalitet, kommer hver film på to Blu-ray disker.

Ringenes Herre-seriens popularitet fortsetter med uforminsket styrke. Den offisielle Facebook-siden (facebook.com/lordoftheringstrilogy) har nå over 4 millioner venner og kan skilte med et gjennomsnitt på over 1.000 kommentarer per post. Siden inkluderer oppdatert innsideinformasjon, “Trivia Tuesdays”, Caption This!-poster, klipp, trailere, konkurranser, og salgsfremmende fotogallerier med mer. Det fokuseres også på en applikasjon som lar fansen konstruere sitt eget “alviske” navn – denne er snart tilgjengelig.

 Det høyt påventede Extended Edition (Blu-ray)-settet utgis med engelsk 6.1 DTS-HD MA audio og inneholder en ny transfer av The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring remastret fra de opprinnelige 2k digitalfilene. Settet skilter med over 26 timer ekstramateriale, og toppes med de sjeldne bakom-dokumentarene laget av Costa Botes, filmskaperen som fikk enestående tilgang av Peter Jackson til settet på hver av produksjonene. Costa Botes var i stand til å fange gripende filmopptak fra bak kulissene. Hans unike tilnærming til historiefortelling – der selve opptakene snakker for seg – resulterer i et intimt og ærlig møte med utfordringene, forberedelsene, og kameraderiet som inngikk i et av de største filmatiske eventyr noensinne. Med over fire og en halv times spilletid, fokuserer disse helaftens dokumentarfilmene på en rekke forviklinger og omstendigheter som satte filmskapere, skuespillere og øvrig besetning på prøve, og tar også en titt på noen av de komiske og personlige øyeblikkene som oppstod på settet. Costa Botes-dokumentarene slutter seg til kritikerrost ekstramateriale fra de opprinnelige utvidede utgavene, og gjør dette til den mest omfattende Ringenes Herre-samlingen noensinne. (Alle tre DVDer ble anerkjent med en Saturn Award for beste DVD i sitt utgivelsesår – 2002 2003 & 2004, samt en rekke andre bransjepriser).

Den Oscar®-vinnende Ringenes Herre-trilogien, som startet med Fellowship of the Ring™, etterfulgt av The Two Towers™og The Return of the King™, anses som et av filmhistoriens mest episke og spennende eventyr, og rangerer inntjeningsmessig blant de største filmseriene som er laget. Nå tilbys filmene på Blu-ray, med over 2 timer av utvidede scener omhyggelig utvalgt under oppsyn av regissør Peter Jackson.

Av 30 nominasjoner vant Ringenes Herre-filmene rekordhøye 17 Oscar®, inklusive beste film, beste regi, beste tilrettelagte manus og 8 øvrige for den tredje filmen. Jacksons filmtrilogi, basert på de bestselgende bøkene av J.R.R. Tolkien, er en storslått innføring i mennesker, hobbiter, alver, dverger og resten av Midgards skapninger og kulturer. Filmene beretter om kampen mellom det gode og det onde gjennom fantastiske spesialeffekter og et sterkt følelsesmessig fokus, hvilket makter å fange det vedvarende brorskapet og den ultimate oppofrelsen, og samtidig styrke kaoset og ødeleggelsen av Midgard.

The Lord of the Rings Motion Picture Trilogy: Extended Edition (Blu-ray) kommer innpakket i en multi-disk elite forpakning satt i en premium avstivet slipcase.

The Lord of the Rings Trilogyforteller historien om Frodo Baggins (Elijah Wood), en hobbit som kjemper mot Mørkets Herre – Sauron - for å redde verden – Midgard - fra ondskapens grep. I filmene legger Frodo og hans brorskap av venner og allierte ut på en desperat reise for å befri Midgard fra kilden til Saurons største styrke, The One™ Ring (Den Ene Ringen) – en ring som har makten til å trellbinde Midgards befolkning. Trilogien forteller fantastiske eventyr satt i Midgards lumske områder, og viser hvordan kraften i vennskap, kjærlighet og mot kan holde mørkets krefter på avstand. Foruten Wood spiller Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Christopher Lee, og Hugo Weaving store roller, og vi møter Sean Bean, Ian Holm, og Andy Serkis som Gollum, samt Marton Csokas, Craig Parker and Lawrence Makaoare.

Til toppen