Expert-sjef Anders Nilsen garanterer like priser på nett og i butikk med selskapets nye prisrobot. Foto: Stian Sønsteng

ROBOT KUTTER PRISENE

Expert lanserer en ny robot som sørger for like priser på nett og i butikk. Expert-sjefen forventer ny priskrig.

Elektronikk-kjeden Expert har utarbeidet en robot som selskapet mener vil skape ny priskrig. Roboten garanterer at det nå blir samme priser i butikk som det er på nett, ved hjelp av elektroniske prislapper i butikkene.

Roboten sammenligner ikke bare prisene med Experts egen nettbutikk, men også med konkurrentenes.

Prisroboten har gitt oss et større press på marginbildet, da mange varer er blitt billigere. Likevel er vi glade for at roboten har forenklet handleopplevelsen for kundene

– Hvor viktig er denne lanseringen for Expert i et konkurranseperspektiv?

– Flere konkurrenter hevder å ha samme pris i butikk og på nett, men dette er ikke tilfelle i praksis da man må ha elektroniske priskilt for å fange alle prisjusteringene hver dag. Det som gjør vår prisrobot unik er at den oppdaterer de elektroniske prisskiltene i butikkene automatisk etter at den har oppdaget prisjustering hos våre konkurrenter. Noen butikker venter fortsatt på installasjon av elektroniske prisskilt, og i påvente av elektroniske skilt må de oppdatere prisene manuelt. Dette gir oss selvfølgelig økte personalkostnader i overgangsfasen, sier Expert-sjef Anders Nilsen til fagbladet Elektronikkbransjen. 

Expert har brukt mye ressurser på å utvikle prisroboten, og Nilsen sier den nå er rullet ut i alle landets 120 Expert-butikker.

– Etter halvannen måned, hvilke erfaringer har dere gjort med prisroboten så langt?

– Prisroboten har gitt oss et større press på marginbildet, da mange varer er blitt billigere. Likevel er vi glade for at roboten har forenklet handleopplevelsen for kundene. Endelig kan alle i hele Norge forholde seg til samme lave pris uansett om de besøker Expert på nett eller i en av våre 120 butikker i Norge, sier Nilsen.

– Vi liker å si at prisroboten gjør samme nytten i Expert som de populære støvsuger-robotene og gressklipper-robotene gjør i hjemmet. Mens hus-robotene frigjør tid til mer samvær med familie og venner, gir prisroboten oss mer tid til å hjelpe kundene våre.   

Til toppen