PR- og markedskoordinator Inga-Brit Brækken hos Bergsala AS har store forventninger til Nintendo 3DS. Foto: Stian Sønsteng

SE DET, HER ER SPILLKONSOLLEN MED 3D!

– Vi har store forventinger til Nintendo 3DS, og skulle gjerne hatt flere konsoller tilgjengelig i handelen fra første salgsdag.

Det sier Inga-Brit Brækken, PR- og markedskoordinator hos Bergsala AS, som selger Nintendo i Norge. Ni dager før den holdte spillkonsollen med 3D-skjerm kom i handelen 25. mars, ble den vist for presse og publikum på Hard Rock Café i Oslo. 41 konsoller var fløyet inn og lenket til hvert menneske som demonstrerte dem.

– Vil 3DS på samme måte som de andre DS-konsollene først og fremst appellere til yngre spillere?

– Primærmålgruppen vår er spillere i alderen 15-30 år, men konsollen vil selvsagt fenge både mye yngre og eldre spillere enn dette. Nintendo 3DS skiller seg fra forgjengerne med den brede tredjepartsstøtten, hvor det blant annet vil lanseres en rekke spill som passer godt til eldre spillere. Ellers ser vi tydelig at Nintendos konsoller ikke nødvendigvis begrenser seg til bestemte aldersgrupper, men at de er solide underholdningsmaskiner som alle kan ha stor glede av - og da spesielt nye Nintendo 3DS som tilbyr brillefri 3D og mange spennende innebygde programmer, sier Brækken.

Prisen på 3DS har fra starten ligget på mellom 2.000 og 2.500 kroner. DS-familien består fra før av DSi XL, DSi, DS Lite og DS.DS er ikke lenger i salg, men det er ikke lagt noen planer for å fase noen de andre med det første.

3D-kamera

– Stilles det spesielle krav til de butikkansatte som skal selge 3DS?

– Nei. Den er selvforklarende som den fantastiske underholdningsmaskinen den er, men vi vil nok ha enkelte aktiviteter i butikkene utover våren, sier Brækken.

Nintendo 3DS har som de andre DS-konsollene to skjermer. Den store nyheten er altså den øverste skjermen, som skal gi 3D-opplevelse uten bruk av briller. Skjermstørrelsen er 3,35 tommer i 16:9-format, oppløsningen 800x240 bildepunkter - 400 til hvert øye for å skape 3D-effekten. En skyvebryter gjør det mulig å trinnløst justere hvor sterk 3D-effekt man ønsker, ned til vanlig 2D. Den nederste skjermen er 3,02 tommer i 4:3-format, og trykkfølsom. En liten teleskoppenn følger med i et hull bak på konsollen.

Selve konsollen er 13,46x7,37x2,03 cm tykk og veier 226,8 gram.

I tillegg til de seks kjente DS-knappene har 3DS en analog styrespak kalt Circle Pad som gir kontroll i 360 grader. Start- og Select-knappene befinner seg nå under pekeskjermen sammen med den nye Home-knappen.

En innebygd bevegelseskontroll og gyrosensor kan følge bevegelsene til spilleren. Bevegelsesfølsomheten kan brukes som skritteller, og kan brukes til å tjene Play Coinssom kan brukes i kompatible spill.

Funksjonen StreetPass gjør det mulig å utveksle spillinformasjon med andre 3DS-eiere. Små informasjonspakker kan utveksles automatisk bare passerer hverandre på gata, som Mii-karakterer, spillkart eller poengsummer og data fra forskjellige spill - uten at man trenger ha det fysiske spillet i konsollen.

Oppdateres i hvilemodus

Med SpotPass kan man koble seg trådløst til internett selv om konsollen er i hvilemodus. Den vil da motta nytt innhold og oppdateringer med regelmessige intervaller.

– Vi tror mange vil sette pris på Street Pass og Spot Pass. Dette er spennende og nye funksjoner, sier Brækken.

Konsollen har tre kameraer, et på innsiden som er rettet mot spilleren og to på utsiden som også tar bilder i 3D. Med lydverktøy Nintendo 3DS Sound kan man leke med spille egne MP3- eller AAC-filer. En oppgradert nettleser blir tilgjengelig via en systemoppdatering. 3DS støtter WPA/WPA2-beskyttede nettverk.

Med i esken følger ladestasjon, strømadapter, oppladbart batteri, teleskoppekepenn, 2GB SD-kort, seks AR-kort, instruksjonsbok, oppstartsguide og garantibrosjyre.

– Hva synes du om lanseringstidspunktet tidlig på våren? Er ikke tiden mot jul bedre rent salgsmessig?

– Det kan du godt si. Samtidig går vi mot sol og sommer, og det er alltids godt å ha med seg en konsoll på reise, sier Brækken.

3D-SPILL TIL 3DS

Kommer:

Driver Renegade 3D, juni

Dead Or Alive Dimensions, mai

Steel Diver, 6. mai

Puzzle BobbleUniverse, 22. april

Ute i butikkene:

Rabbids 3D

Madden NFL Football

Combat of Giants - Dinosaurs 3D

nintendogs + cats: French Bulldog & New Friends

nintendogs + cats: Golden Retriever & New Friends

nintendogs + cats: Toy Poodle & New Friends

Super Street Fighter IV 3D Edition

Pilotwings Resort

Asphalt 3D

PES 2011 Pro Evolution Soccer 3D

Ridge Racer 3D

Super Monkey Ball 3D

Lego Star Wars III: The Clone Wars

Rayman 3D

Samurai Warriors: Chronicles

Tom Clancy's Ghost Recon Shadow Wars

Tom Clancy's Splinter Cell 3D

Resident Evil: The Mercenaries 3D

Resident Evil: Revelations

Ukjent lanseringsdato:

Kid Icarus: Uprising

Animal Crossing

Mario Kart

Paper Mario

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Metal Gear Solid Snake Eater

Star Fox 64 3D

BERGSALA AB

Hovedkontor i Sverige. Har siden 1981 hatt generalagenturet for Nintendo på det nordiske og baltiske markedet, er dermed Nintendos eldste eksportkunde. I det norske markedet håndteres salg og markedsføring av det heleide datterselskapet Bergsala AS som har kontor i Oslo. Konsernet har cirka 50 ansatte og omsetter for rundt én milliard svenske kroner.

Redaktør Tore Neset i IT-avisen blir filmet av sin sønn Iver (13) under deres første møte med Nintendo 3DS.
Nintendo 3DS ble testet av denne karen iført dertil passende trøye.
Før dørene på Hard Rock Café i Oslo åpnet for publikum, var pressen invitert til å prøve Nintendo 3DS.
Med i esken følger ladestasjon, strømadapter, oppladbart batteri, teleskoppekepenn, 2GB SD-kort, seks AR-kort, instruksjonsbok, oppstartsguide og garantibrosjyre.
3DS plassert i ladestasjonen.
Nintendo 3DS har 3D-skjerm i 16:9-format øverst og pekeskjerm i 4:3-format nederst.
Til venstre er det plass til SD-kort, et kort på 2 GB følger med. Teleskoppennen brukes på den nederste skjermen.
3D-effekten justeres med en trinnløs bryter, helt til den slås av og skjermen viser vanlige 2D-bilder.
2D-gjengivelse fra 3D-spillet Mario Kart.
Nintendo 3DS i fargen Cosmos black.
Super Street Fighter IV 3D Edition er allerede ute i butikkene.
Nintendogs + cats kommer i tre varianter: French Bulldog, Golden Retriever og ToyPoodle.
MatheoMandtBrandvold (4) fikk prøve 3DS.
Til toppen