Sony Ericssons toppsjef Bert Nordberg fortalte at konsernet hadde hatt et vanskelig år i fjor. Men nå satser svenskene på et lite og sterkt produktutvalg.

SMÅ OG KRAFTIGE MODELLER

Sony Ericsson forenkler modellutvalget men satser på sterke kort kommende sesong.

– For oss har 2009 vært et turbulent år, men vi har brukt mye tid på å restrukturere og finne ut av hvordan vi vil satse videre. Jeg føler det er stor interesse for produktene våre både når det gjelder design og telefonenes evne som musikk og underholdningsmedier.

Det sa Sony Ericssons toppleder, Bert Nordberg, på det svenske konsernets pressemøte på MWC. Sony Ericsson har valgt å redusere antall modeller, men presenterte sterke nyheter på årets messe i Barcelona. De tre modellene som ble presentert på messen skal komplettere produktserien Sony Ericsson har på markedet. Modellene skal utnytte fordelene med mobilt bredbånd og omfattende bruk av applikasjoner. Sony Ericssons slagord er ”make.believe”.

Xperia Mini og Vivaz

Tidligere har Sony Ericsson presentert Xperia 10 som nå kommer i miniversjoner. Xperia X10 Mini og Mini Pro ble av mange betraktet som to av de viktigste nyhetene på årets messe når det gjaldt terminaler. Mini er ikke større enn et kredittkort og er meget tynn. Samtidig mener Sony Ericsson at den inneholder alt en moderne og avansert telefon bør ha for kommunikasjon, musikk, underholdning og ikke minst de nye sosiale mediene. Mini Pro har glidefunksjon for et datatastatur. Sammen med X10 og de to modellene Vivaz og Vivaz Pro (den siste med glidefunksjon og QWERTY-tastatur) utgjør det ryggraden i sesongserien fra den svenske produsenten.

Green Heart

– Dette er flaggskipene våre kommende sesong. Dette er telefoner der vi på en fin måte forener kommunikasjon og underholdning, sier PR-sjef Gustaf Brusewitz hos Sony Ericsson.

Han bekrefter at Sony Ericsson reduserer produktutvalget sitt, men forteller at det kommer flere modeller i løpet av året. Brusewitz presenterer også Green Heart-prosjekt.

– Kjøper du en telefon fra Sony Ericsson skal du vite at du skaffer deg en av de mest miljøvennlige telefonene i markedet. Green Heart utvider et prosjekt vi har holdt på med lenge, og det omfatter eksempelvis at alle plastmaterialer kan gjenvinnes, all lakk og maling er vannbasert, det er miljøvennlige pakninger og laderne er energieffektive. Vi har også valgt å ha instruksjonsboken elektronisk i stedet for å trykke opp mange språkvarianter på papir. Årets produktserie skal ligge fremst i denne utviklingen.

X10 Mini og Mini Pro

Kamera på 5 megapiksler, bildebrikke og autofokus. Foto og videolys. Stereo og blåtannfunksjon. Sony Ericsson Time Skape kommunikasjonsfunskjon. Epost, sms og mms-funksjoner. 2,55 tommers berøringsskjerm, type TFT med 240 x 220 QVGA. Google-tjenester (Maps, Widget, Talk og Voicesearch). You Tube og Android Marked. Innebygd minne 128 MB og terminal for SDD minnekort opp til 16 GB. Hvilemodus 285 timer. Dimensjoner: Xperia 10 Mini 83x50x16 mm og Mini Pro 90x52x17 mm. Operativsystem er Google Android 1.6.

Vivaz Pro

Kamera på 5,1 megapiksler. 4 x digital zoom, annsiktsgjenkjennelse for stillbilder. Innebygd fotolys. Stereo blåtannfunksjon. Mediaplayer, MMS, SMS og epost. 3,2 tommers skjerm i 16:9-format, HD med 360x640 bildepunkter. Google Maps-navigasjon. Mikro USB-terminal og trådløst nettverk. Dimensjoner: 109x52x15 millimeter. Internminne 75 MB. Terminal for SD minnekort opp til 16 GB. Symbian S60 operativsystem.

PR-sjef Gustav Brusewitz viser to av de nye telefonene. Til venstre Xperia X10 og til høyre X10 Mini.
Vivaz Pro.
Xperia X10 Mini Pro.
Xperia X10.
Til toppen