Sony Cyber-shot TX55

Pressemelding fra SOny 25. juli 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt kompaktkamera fra Sony med ny zoomteknologi og kunstneriske funksjoner

Cyber-shot TX55: verdens slankeste kamera med full HD-video

• Exmor R CMOS-bildesensor med den hittil høyeste oppløsningen (16,2 megapiksler) og AVCHD-video i full HD

• ”Clear Image Zoom” på opptil 10x med den nye ”By Pixel Super Resolution”-teknologien

• Ta stillbilder på 12 megapiksler mens du tar opp video i full HD

• Kun 12,2 mm slankt[2] med en 3,3 tommer stor OLED-berøringsskjerm

• Kompatibelt med Memory Stick Micro- og Micro SD-kort

• Kan ta panoramabilder og 3D-bilder

• Spennende kunstneriske muligheter med ”Picture Effect”-funksjonen

Det nye Cyber-shot™-kameraet fra Sony gjør det enkelt å fange øyeblikket med flotte stillbilder, 3D-bilder og videoopptak i full HD.

Cybershot™ TX55 har en Exmor R™ CMOS-sensor på 16,2 megapiksler med en helt ny ”By Pixel Super Resolution”-teknologi som øker zoomområdet til 10x uten at du får bilder med dårligere kvalitet – selv når du bruker bildesensorens maksimale oppløsning. TX55 er enkelt å bruke, og er det første Cyber-shot-kameraet som leveres med den nye ”Picture Effect”-funksjonen som gir deg en rekke kunstneriske muligheter – helt uten noen form for bilderedigeringsprogramvare.

Cyber-shot TX55

Med sine 12,2 mm er Cyber-shot TX55 verdens slankeste kamera som kan spille inn AVCHD-video i full HD og ta stillbilder med 16,2 megapiksler. Kameraet kan også ta superdetaljerte panoramabilder med en oppløsning på 42,9 megapiksler, samt 3D-bilder (både vanlige og i panoramaformat) som du kan se på 3D-TV-en din[3]. Bakpanelet på TX55 er dominert av en 3,3 tommer stor OLED-berøringsskjerm i widescreenformat, som er perfekt når du vil vise fram bildene og filmklippene dine med stor detaljrikdom.

TX55 er det første Cyber-shot-kameraet som er kompatibelt med flashminnekort av typen Memory Stick Micro™ (M2) og MicroSD/SDHC, noe som er årsaken til at det har vært mulig å lage et så slankt kamera. I sitt sortiment har Sony en rekke svært kompakte minnekort med høy kvalitet med opptil 16 GB lagringsplass (det nylig lanserte M2 Mark2, som er ideelt for AVCHD-videopptak) eller 8 GB (microSDHC). Alle kortene leveres med gratis programvare for PC (via nedlasting), ”File Rescue”, som gjør at du raskt og enkelt kan gjenopprette slettede eller skadede bilder og filer, og x-Pict Story™, som gjør det lettere å lage flotte bildefremvisninger.

Flotte stillbilder og videoopptak i full HD

TX55 har en svært sensitiv Exmor R CMOS-sensor med en oppløsning på 16,2 effektive megapiksler, noe som gjør at du får detaljerte bilder med svært lite bildestøy uansett om du tar stillbilder eller gjør videoopptak i full HD – selv under dårlige lysforhold.

Den nye Cyber-shot-modellen leveres med den splitter nye ”Clear Image Zoom”, som øker forstørrelsen uten å redusere antall piksler i det endelige bildet. Sonys ”By Pixel Super Resolution”-funksjon forlenger så kameraets zoomområde på 5x, noe som gjør det mulig å ta høyoppløste bilder på 16,2 megapiksler med opptil 10x zoom.

”By Pixel Super Resolution”-teknologien øker også stillbildekvaliteten mens du filmer. Med bare ett trykk på lukkerknappen tar ”Dual Rec”-funksjonen detaljrike stillbilder på 12 megapiksler uten å avbryte pågående HD-videoopptak.

Sonys ”SteadyShot Active Mode”[4] har nettopp blitt forbedret, og gir nå enda bedre bildestabilisering ved både vertikale og horisontale kamerabevegelser når du filmer i full HD. Det betyr at du kan glede deg over skarpere bilder uansett zoominnstillinger – selv når du filmer mens du er i bevegelse.

Med ”Intelligent Sweep Panorama”-funksjonen kan du nå ta panoramabilder med en oppløsning på 42,9 megapiksler. Det gjør du helt enkelt ved å sveipe kameraet over panoramabildet du ønsker å ta, for deretter å kunne se resultatet på en HD-TV eller zoome inn i bildet ved hjelp av en PlayStation®3, slik at du får med deg hver minste detalj.

TX55 har også en 3D-stillbildefunksjon som gjør det mulig å ta 3D-bilder uten å måtte bruke et digert kamera med stereoskopiske objektiver. Med bare ett trykk på lukkerknappen tar kameraet et bildepar i rask rekkefølge, beregner dybden og skaper et dramatisk tredimensjonalt stillbilde. TX55 har også andre 3D-bildefunksjoner, deriblant ”3D Sweep Panorama” og ”Sweep Multi Angle”.

Gjør det enkelt å få et flott resultat

TX55 er det første Cyber-shot-kameraet som leveres med ”Picture Effect”-funksjonen, som med sine mange bildebehandlingsalternativer gir deg en rekke kunstneriske muligheter. Du trenger ingen form for redigeringsprogramvare – det holder med ett trykk på lukkerknappen. Kameraet har følgende syv ”Picture Effect”-funksjoner: ”HDR Painting”, ”Rich-tone Monochrome”, ”Miniature”, ”Toy Camera”, ”Partial Colour”, ”Pop Colour” og ”Soft High-key”.

Sonys nye digitalkamera gjør at hvem som helst enkelt kan få en speilreflekslignende bildekvalitet. ”Superior Auto”-funksjonen gjenkjenner en lang rekke opptakssituasjoner, og justerer eksponeringen og andre innstillinger deretter, slik at du får bilder med et profesjonelt utseende, lav bildestøy og et høyt dynamisk omfang.

Sonys nye kompakte og stilige Cyber-shot TX55 er tilgjengelig fra og med september, og vil få en veiledende utsalgspris på 3599 kroner. Minnekortseriene MSA[X]GN2 Stick Micro™ og SR[X] MicroSD/SDHC fra Sony er allerede tilgjengelige.

Et utvidet utvalg av spesialtilpasset tilbehør er også tilgjengelig, deriblant det nye fargerike kameradekselet LCJ-THF, adapteren AC-UD10AC og den raske batteriladeren BC-TRN2.

Viktigste tekniske spesifikasjoner Cyber-shot™ TX55:

Features DSC-TX55

Effective Pixels Approx. 16.2 Megapixels

Image Sensor 1/2.3 type (7.77mm) “Exmor R CMOS sensor”

Processor BIONZ

Lens “Carl Zeiss Vario-Tessar”

Zoom 5x (optical) / 10x Clear Image Zoom in maximum resolution

26mm wide angle

ISO 3200

Intelligent Sweep Panorama  Yes

3D Sweep Panorama Yes

Sweep Multi Angle Yes

LCD screen size 8.3cm (3.3”)

Battery Life 125mins (250 shots) – CIPA standard with LCD on

Image stabiliser Optical SteadyShot

Video recording Full HD 1080/50i movie AVCHD

Internal memory Approx.19MB

Approx. dimensions WxHxD (mm) 92.9mm x 54.4mm x 13.2mm

Weight (body only, excluding media and battery) Approx. 94g

Available colours Black, Silver, Violet and Red

Til toppen