Sony HMZ-T1

Pressemelding fra Sony 31. august 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Opplev noe helt nytt og spennende, ikke bare en oppgradering av noe du har sett før. ”Personal 3D Viewer” HMZ-T1 er verdens første 3D-kompatible hodemonterte skjerm som er utstyrt med et HD-OLED-panel. Produktet har dobbel OLED-skjerm og simulert 5.1 surroundlyd, og lar deg se filmer og spille spill i HD-3D på en helt ny måte.

Tre inn i filmene og spillene dine med OLED-skjermer

Ved hjelp av OLED-skjermer med høy kontrast, fargereproduserbarhet og rask responstid gir ”Personal 3D Viewer” deg muligheten til å bli revet med av en film eller glemme tiden mens du lever deg inn i et videospill. Organiske paneler har en superrask responstid på bare 0,01 millisekunder, noe som gir deg jevn, naturlig video, selv i sport og spill.

Filmmagi med HD-OLED

Når en film tar deg med til eksotiske steder vil du gjerne se det hele i HD. Organisk LED-lys (OLED) leverer bilder som er blant de dypeste og mest virkelighetsnære som finnes. Sony har brukt halvlederteknologi (med silisium) til å utvikle 0,7 tommer store HD-OLED-fargeskjermer (1280x720). De små skjermene bruker en fargeseparasjonsteknologi som legger et fargefilter over det hvite organiske laget, noe som gir et bredere fargespekter og jevne, klare og skarpe bilder.   

Tar seeropplevelsen til et nytt nivå med HD-3D

To selvstendige OLED-skjermer som viser HD-video uavhengig av hverandre gir klare 3D-bilder med svært lite uskarpheter og crosstalk (forstyrrende signaler). OLED-skjermene gir også naturlig lyssterke bilder og dype farger – med andre ord slik regissøren ønsker at du skal se filmen.

Kinolyd - kun for deg

For å kunne leve opp til de høye standardene Hollywood-lydteknikerne setter har Sony tatt i bruk ”Virtualphones Technology”, som skaper et lydfelt som gir deg en 5.1-surroundlydopplevelse og følelsen av at det er høyttalere overalt. Du kan velge mellom fire ulike surroundlydtyper – kino, musikk, spill og standard.

Kinoopplevelse i miniatyr

For å virkelig kunne gjenskape kinofølelsen forlenget Sony den horisontale synsvinkelen i “Personal 3D Viewer” til 45 grader. Dette gir deg følelsen av å sitte 20 meter fra et 750 tommer stort kinolerret – så det er bare å finne fram popcornposen.

- ”Personal 3D Viewer” tilbyr en helt ny måte å oppleve film og spill i tre dimensjoner på. Vi hadde som mål å gjenskape kinofølelsen i et personlig produkt, og det mener vi å ha klart. Den klare lyden og det skarpe bildet ”Personal 3D Viewer” leverer gjør den til en minikino – bare for deg, sier Anthony Koustelos, som er administrerende direktør i Home Audio Video Business i Sony Europe.

HMZ-T1 blir tilgjengelig for salg i slutten av november, og får en veiledende utsalgspris på 5800 kroner.

Til toppen