– Her er Sonys to første speilløse systemkameraer, sier produktsjef Jens Skaaland, og viser NEX-3 og 5.

SPEILLØST FRA SONY

Sony lanserer nå speilløse systemkameraer med utskiftbar optikk. De kan også ta opp HD-video.

Med de nye digitalkameraene kaster Sony seg inn i kampen med det populære formatet Mikro 4:3. De to første modellene i serien heter NEX-3 og NEX-5, den sistnevnte er mest avansert. Modellene går inn i Sonys Alpha-serie. NEX-5 skal være verdens minste og letteste digitale kamera med utskiftbar optikk. Begge kameraene har Cemos-sensor med 14,2 megapiksler. NEX-5 kan ta videoopptak i full HD (1080i), mens NEX-3 har HD Ready-oppløsning (720p).

Alle kanaler

Tanken bak de nye kameraene er primært å utvide Sonys Alpha-linje. De nye kameraene skal være enkle å bruke, ha topp kvalitet for bilde og video, nyeste teknologi og være et skapende verktøy for brukerne.

– Når det gjelder distribusjon satser vi på alle kanaler som i dag selger Alpha-kameraene våre. Det betyr Sony Centerne, fotohandlere og elektronikkhandlere. Jeg tror begge kameraene har stort potensial og vil utgjøre et spennende alternativ til de konkurrerende kameraene i markedet, sier Jens Skaaland, produktsjef hos Sony Nordic AS.

Når det gjelder den mest avanserte modellen NEX-5 legger Skaaland vekt på at den bør velges av folk som også er interessert i høykvalitets video.

3D

Med den spesielle funksjonen som heter Sweep Panorama kan kameraene ta bilder med 3D-virkning. NEX-5 og NEX-3 er de første kameraene med denne spesielle funksjonen. 3D-virkningen blir laget når du panorer kameraet opp og ned eller fra side til side samtidig som du trykker på utløserknappen for denne funksjonen. Panoramabildene har 23 megapikslers oppløsning og effektiv synsvinkel på 260 grader. Panoramabildene kan sees i 3D på TV-apparater som har denne funksjonaliteten. De nye kameraene har et stort utvalg av utskiftbar optikk. Kortest brennvidde har vidvinkelobjektivet E 16 mm med lysstyrke 2,8. I tillegg leveres kameraene i sett med zoomobjektivet 18-55 mm og lysstyrke fra 3,5 til 5,6. Det er også et tele-zoomobjektiv fra 18 til 200 mm og lysstyrke fra 3,5 til 6,3. NEX-5 kommer på markedet i slutten av juni, mens NEX-3 kommer i begynnelsen av juli.

Prisene fra NEX-3 i sett går fra 5.000,- til 6.400 kroner avhengig av objektiv. Tilsvarende for NEX-5 er 6.000 til 7.500 kroner. Tele-zoomobjektivet koster i underkant av 11.000 kroner.

NEX-5 er foreløpig den mest avanserte modellen og kan blant annet ta videoopptak med full HD-kvalitet.

NEX-3 er det rimeligste kameraet i den nye serien fra Sony. Tilleggsobjektivet har brennvidde 18-55 millimeter.
NEX-kameraer går inn i Sonys Alpha-serie og er de første speilløse kameraene med utskiftbar optikk fra den japanske fabrikanten.
Til toppen